Deze Rocky Road is een ideaal kraamhapje omdat het super lekker is, daarbij een korte bereidingstijd heeft, je grote hoeveelheden kunt maken en je het goed kunt bewaren in de koelkast. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten voor de visite, of als je iets lekkers mee wilt brengen als je op visite gaat.
Nadat ik dit hapje tegenkwam op het blog van Mireille heb ik het onthouden omdat er in mijn omgeving redelijk veel baby´s worden geboren. Dit hapje zou weleens van pas kunnen komen. En dat was zeker het geval. Inmiddels heb ik dit hapje meerdere keren gemaakt (met roze en blauwe muisjes). Iedereen is enthousiast over dit kraamhapje, zelfs kraamhulpen die al heel veel kraamhapjes voorbij hebben zien komen. Daarom verdient dit kraamhapje rocky road ook een plaatsje op Brenda Kookt.
Voor het maken van de Rocky Road heb je weinig nodig, niet eens een oven! In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.
Lijkt dit je een lekker hapje, maar heb je geen roze of blauwe muisjes nodig? Gebruik dan andere sprinkels of hagelslag.
Kraamhapje Rocky Road
Bereidingstijd 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven
Ingrediënten voor ongeveer 24 hapjes
- 125 gram ongezouten boter
- 300 gram pure chocolade
- 3 eetlepels honing
- 150 gram volkoren biscuitjes
- 100 gram spekjes
- 50 gram gedroogde cranberries
- roze of blauwe muisjes als topping
Extra benodigd: een bakvorm of bakplaat van ongeveer 25 bij 25 centimeter
Bereiding
Bekleed een bakvorm met bakpapier. Breek biscuitjes in stukken, doe dit niet té fijn het is juist lekker om grove stukken koek te hebben. (het breken van de biscuitjes gaat gemakkelijk door de koekjes in een goede plastic zak te plaatsen en er even op te gaan staan) Knip de spekjes in stukjes en houd de koekjes en spekjes apart.
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter en chocolade samen met de honing.
Dit kun je au bain marie doen door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. Zorg er in dit geval wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt. Ook kun je het in de magnetron smelten. Telkens 30 seconden op de hoogste stand, tussendoor roeren en weer verwarmen. Ga hiermee door tot de chocolade volledig gesmolten is.
Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de koekjes, spekjes en cranberries. Zorg ervoor dat het goed met elkaar gemengd is. Giet het chocolade koekjesmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden, smeer dit goed uit en strooi hierover de roze of blauwe muisjes.
Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, dit kraamhapje is zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.
Tips:
- De cranberries kun je er eventueel uitlaten als je hier niet zo van houdt.
- Lijkt dit je een lekker hapje, maar heb je geen roze of blauwe muisjes nodig? Gebruik dan eens andere (gekleurde) sprinkels of hagelslag.