Kraamhapje rocky road

Rocky road kraamhapje txt

Deze Rocky Road is een ideaal kraamhapje omdat het super lekker is, daarbij een korte bereidingstijd heeft, je grote hoeveelheden kunt maken en je het goed kunt bewaren in de koelkast. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten voor de visite, of als je iets lekkers mee wilt brengen als je op visite gaat.

Nadat ik dit hapje tegenkwam op het blog van Mireille heb ik het onthouden omdat er in mijn omgeving redelijk veel baby´s worden geboren. Dit hapje zou weleens van pas kunnen komen. En dat was zeker het geval. Inmiddels heb ik dit hapje meerdere keren gemaakt (met roze en blauwe muisjes). Iedereen is enthousiast over dit kraamhapje, zelfs kraamhulpen die al heel veel kraamhapjes voorbij hebben zien komen. Daarom verdient dit kraamhapje rocky road ook een plaatsje op Brenda Kookt.

Rocky road kraamhapje

Voor het maken van de Rocky Road heb je weinig nodig, niet eens een oven! In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Lijkt dit je een lekker hapje, maar heb je geen roze of blauwe muisjes nodig? Gebruik dan andere sprinkels of hagelslag.
Rocky road kraamhapje 3

Kraamhapje Rocky Road

Bereidingstijd 30 minuten en 2 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor ongeveer 24 hapjes

 • 125 gram ongezouten boter
 • 300 gram pure chocolade
 • 3 eetlepels honing
 • 150 gram volkoren biscuitjes
 • 100 gram spekjes
 • 50 gram gedroogde cranberries
 • roze of blauwe muisjes als topping

Extra benodigd: een bakvorm of bakplaat van ongeveer 25 bij 25 centimeter

Bereiding

Bekleed een bakvorm met bakpapier. Breek biscuitjes in stukken, doe dit niet té fijn het is juist lekker om grove stukken koek te hebben. (het breken van de biscuitjes gaat gemakkelijk door de koekjes in een goede plastic zak te plaatsen en er even op te gaan staan) Knip de spekjes in stukjes en houd de koekjes en spekjes apart.

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de boter en chocolade samen met de honing.
Dit kun je au bain marie doen door een pannetje water op het vuur te zetten en hierop een vuurvaste kom met de ingrediënten te plaatsen. Zorg er in dit geval wel voor dat de bodem van je kom niet het water raakt. Ook kun je het in de magnetron smelten. Telkens 30 seconden op de hoogste stand, tussendoor roeren en weer verwarmen. Ga hiermee door tot de chocolade volledig gesmolten is.

Giet de helft van het chocolademengsel in een andere kom, dit hou je apart voor de topping. Meng door de andere helft van het chocolademengsel de koekjes, spekjes en cranberries. Zorg ervoor dat het goed met elkaar gemengd is. Giet het chocolade koekjesmengsel in de bakvorm en verdeel het goed. Giet hierover de chocolade die je apart hebt gehouden, smeer dit goed uit en strooi hierover de roze of blauwe muisjes.

Laat de rocky road minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

In de koelkast blijven deze lekkere hapjes ongeveer een kleine week houdbaar. Maar waarschijnlijk is dit niet nodig, dit kraamhapje is zo lekker dat ze op zijn voor je het weet.

Tips:

 • De cranberries kun je er eventueel uitlaten als je hier niet zo van houdt.
 • Lijkt dit je een lekker hapje, maar heb je geen roze of blauwe muisjes nodig? Gebruik dan eens andere (gekleurde) sprinkels of hagelslag.

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
25 comments
 1. Bedankt, Brenda. Dan zal ik, als ik ze ga maken, maar gewoon wat marshmallows in stukjes knippen! En ik kan hier muisjes zowel als hagelslag krijgen! :)

  1. Een schaal vol kreeg ik op m’n kraambed van m’n lieve schoonzus toen onze Saar 8 wk geleden geboren werd! Wauw wat is dat heerlijk!! Ik ben meteen op zoek gegaan naar het recept!
   Bedankt Gerdien en Brenda!

   1. Wat leuk Hanna! Gefeliciteerd met je dochtertje Saar, ik wens jullie veel geluk samen.
    Dat had je goed voor elkaar. Zelf ben ik 6 weken geleden bevallen van mijn dochtertje, en tot mijn verbazing heb ik de rocky road zelf ook nog niet gemaakt voor de kraamvisite. Ik had er de puf nog even niet voor ;)

    1. Dank je! En ook van harte met je dochter! Begrijpelijk hoor. Drukke bedoening zo die eerste weken. Dat in de keuken staan moet je dan lekker even aan anderen overlaten.

 2. Wat een leuk idee! Echt eens iets anders dan de standaard beschuit met muisjes (alhoewel die ook prima zijn!). Ik ga dit meteen doorsturen aan een lieve collega, die kan ze binnenkort goed gebruiken ;-)

 3. Vind het er zo leuk uitzien dat ik het net ook gemaakt heb! Kon het niet laten… ;)
  Allen smolten de spekkies geheel door de chocolade dus daar is weinig van over gebleven…

 4. Vandaag dit heerlijke hapje gemaakt om de zwangerschap van een hele goede vriendin te vieren, het was een succes!!!! (veel beter dan een standaard beschuit met muisjes :) )

 5. Wat een leuk recept! Weer eens iets anders dan beschuit met muisjes…Mag ik dit recept delen op de Facebookpagina van KraamZus? (Als t lukt :)) Leuk voor de kraamverzorgenden om te maken met de kids in het gezin of voor de as moeders voor t kraambezoek!

 6. Zou het mogelijk zijn ze in de diepvries te bewaren? Dat zou pas echt handig zijn als je de eerste weken ff geen zin hebt om in de keuken te staan….
  Bij de eerste hadden we musketflikken gemaakt en die gingen erg hard! Ik was blij dat we een enorme voorraad hadden gemaakt! Was een leuke tijdsbesteding in de verlofweken :)

   1. heb deze kraamhapjes tijdens verlof van mijn eerste gemaakt. Eerlijk gezegd heeft de eerste batch het niet gehaald tot de bevalling. Ach, je moet toch weten wat je je kraamvisite voorschotelt ;)
    Bij de tweede ga ik ze weer maken. Paar zakken in de vriezer en altijd lekker voor bij de koffie.

 7. Dit hapje gisteravond gemaakt. Alleen had ik denk ik teveel koek. Ik had mariabiscuit gebruikt. Dat zal wel lichter zijn dan volkorenkoekjes. Mn rocky road is daardoor erg rocky ;)
  Vandaag stukjes van gesneden en ze zien we toch wel mooi uit. Alle randjes (heb het in een springvorm gemaakt) zijn voor onszelf de rest voor de visite morgen.
  Yum!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk