Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Bosbessentaart met citroen

Bosbessen citroentaart

Loopt het water je na het zien van bovenstaande foto al in de mond? Ik sluit de paasrecepten dit jaar af met een topper van een taart. Een bosbessentaart met citroen!

Het is bijna pasen, waarschijnlijk is je menu al helemaal rond. Maar als je zin hebt in een lekkere frisse taart, en er de tijd voor hebt dan moet je je plannen wijzigen. Dan moet je voor deze bosbessentaart met citroen gaan. Hij is het waard om je plannen om te gooien ;)

Deze taart is echt een topper. De taart is fris, fluffy en zoet. Maar niet te zoet, precies goed zoet. Een dikke vette tip als je dit weekend nog een lekkere taart op tafel wilt toveren. Of iedere andere dag natuurlijk.

Op zoek naar meer paasrecepten? Klik hier om het complete overzicht te bekijken.

Bosbessentaart met citroen

 

Bosbessentaart met citroen

Bereidingstijd totaal 2,5 uur (20 minuten, 40 minuten baktijd, tijd om goed af te koelen (ongeveer een uur), 20 minuten bereidingstijd en vervolgens nog een uur om op te stijven)

Ingrediënten voor 12-14 punten

Voor de cake:

  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 360 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 240 ml melk
  • rasp en sap an 3 medium citroenen
  • 300 gram bosbessen
  • 1 eetlepel bloem

Voor de crèmelaag:

  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 420 gram poedersuiker
  • 30 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Extra benodigd: twee springvormen van 24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de bakvorm in.

Mix de boter op een hoge stand romig. Voeg de kristalsuiker en basterdsuiker toe en meng dit ongeveer 3 minuten door. Voeg hierna de eieren en vanille toe en mix dit goed door tot het goed gemengd is.

Meng in een andere kom de bloem met bakpoeder en zout. Meng dit met het beslag op een lage stand van de mixer. Voeg hierna de melk, citroensap en citroenrasp toe en roer dit door elkaar. Meng de bosbessen met 1 eetlepel bloem en roer dit tot slot ook door het beslag.

Verdeel het beslag over 2 springvormen. Bak de cake 40 minuten in de oven. Gebruik een sateprikker om de controleren of het beslag in het midden gaar is. Als de prikker er niet schoon uit komt is de cake nog niet gaar. Laat de cake helemaal afkoelen voor je de crèmelaag aanbrengt.

Het bereiden van de crèmelaag: Meng de roomkaas en boter door elkaar met een mixer. Voeg de poedersuiker, slagroom, vanille extract en zout toe en mix dit 3 minuten op de hoogste stand door elkaar.

Het opmaken van de taart:Besmeer een van de cakes met een laag roomkaas. Leg de tweede cake er op en besmeer de twee cakes bovenop en rondom met de cremelaag. Verdeel de een paar extra (verse) bosbessen over de taart.

Tips:

  • Laat de taart voordat je hem aansnijdt minimaal een uur opstijven in de koelkast. Als je dit niet goed heb je de kant dat de cakes van elkaar af glijden.
  • De cakes en de creme kun je een dag van te voren bakken en klaarmaken. Bewaar de cakes afgedekt op kamertemperatuur, en de creme in de koelkast.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

  1. Zeinab 18 januari 2018 om 23:29

    Hoi Brenda!

    Zou je mij kunnen vertellen hoeveel ml vers citroensap je ongeveer nodig hebt voor dit recept (aangezien de grootte van citroenen redelijk kunnen verschillen) ? En bak je de cake af op de hetelucht stand of op de onder- bovenwarmte stand?

    Alvast bedankt!

    Groetjes,
    Zeinab

  2. Anne 2 maart 2018 om 11:10

    Hoi.

    Kan ik de citroen ook helemaal weg laten? Word de taart dan niet droog of moet ik dan iets anders van vloeistof toevoegen?

    Bedankt.

    1. Brenda Kookt 4 maart 2018 om 15:54

      Citroen kun je weglaten, wel zou je bijvoorbeeld een klein beetje vanille toe kunnen voegen. Persoonlijk vind ik de smaak van citroen er juist heel erg lekker bij passen

      1. Anne 7 maart 2018 om 12:42

        Bedankt voor uw reactie.
        Nu ben ik wel benieuwd hoe de cake zal smaken met de citroen :) ik zal dan 1 citroen gebruiken.

      2. Anne 8 maart 2018 om 22:26

        Ik had nog 1 vraag, moet ik beide cakes tegelijk in de oven bakken? Mijn oven is denk ik daar te klein voor..

  3. Linda 29 maart 2018 om 19:54

    De slagroom voor de crème
    Opslaan? Gezoet of ongezoet

  4. Zara 21 juli 2018 om 19:10

    Hi!
    Welke maat springvorm dient er gebruikt te worden? :-)

    Dank!

  5. Marleen 24 mei 2019 om 18:04

    Hai Brenda,

    Ik heb al veel van je gemaakt, ook deze taart lijkt me heerlijk!

    Vraag: klopt de hoeveelheid poedersuiker?
    Het lijkt mij zo veel?

    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *