Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Cinnamon buns

KaneelbroodjesEen toppertje voor het ontbijt, brunch of gewoon voor bij de koffie. Dat zijn deze Cinnamon buns of terwijl: kaneel broodjes. Toppers!

Toen ik in oktober voor het eerst door het All day breakfast kookboek bladerde (klik hier voor mijn review) wist ik dat ik de cinnamon buns echt een keer moest maken. Doordat ik hoogzwanger was kwam het er niet van, en de eerste maanden van dit jaar stond mijn hoofd ook niet bepaald naar het bakken van een soort van ingewikkelde dingen. Tot ik vorige maand op de trein moest wachten en trek had in iets lekkers. Ik ging naar de Star Bucks en bestelde een cinnamon bun. En dat was zoo lekker! Deze moest ik zelf ook maken. En snel!

Dit leek me een lekker zoet broodje voor bij de paasbrunch. En dat was het! En hierboven noem ik het ‘ingewikkeld’. Maar dit recept uit All Day Breakfast is alles behalve ingewikkeld. Het is eigenlijk heel erg makkelijk, er komen geen moeilijke dingen aan te pas en het deeg hoeft maar 1x 30 minuten te rijzen.

De cinnamon buns zijn lekker zacht van binnen en precies zoet genoeg. Warm zijn de zoete kaneelbroodjes het lekkerste en zelfs na 3 dagen kun je ze nog eten. Als ze over zijn.

Tip voor als je tijd hebt: besprenkel de cinnamon buns met een beetje glazuur gemaakt van poedersuiker en water of melk. Dit was ik ook van plan maar hier had ik geen tijd meer voor. Ik was namelijk al 15 minuten te laat bij de paasbrunch omdat ik deze foto’s nog moest maken.

Cinnamon buns

Cinnamon buns – Kaneel broodjes recept

Cinnamon buns

Ingrediënten

  • 140 gram boter
  • 180 ml melk
  • 400 gram bloem
  • 1 zakje 7 gram instantgist
  • 4 eetlepels suiker
  • 60 ml water
  • 1 ei
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel

    Extra benodigd: mixer met deeghaken, grote ovenschaal (22 x 33 cm) of 2 ronde ovenschalen met een doorsnede van 20 cm

      Bereiding

      • Laat de boter smelten in een steelpannetje op laag vuur.
      • Haal na 15 minuten, als de boter goudbruin is, de pan van het vuur.
      • Giet de boter door een zeefje zodat het bezinksel achterblijft. Laat de boter een beetje afkoelen.
      • Verwarm de melk in een pannetje of magnetron tot het lauwwarm is. Voeg hier 5 eetlepels van de afgekoelde gebruinde boter aan toe en roer dit door elkaar.
      • Meng in een grote kom 3/4 van de bloem met de gist, 4 eetlepels suiker en een snuf zout.
      • Voeg hierna het water, ei en de lauwwarme melk toe. Kneed dit met deeghaken tot een nat deeg.
      • Voeg de overige bloem toe en kneed het deeg nog 5 minuten door. Dit kan met de mixer, of met de handen op een met bloem bestoven werkblad. Het deeg moet zacht en soepel zijn. Laat het deeg afgedekt 10 minuten rusten.
      • Rol het deeg hierna uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek an ongeveer 30 x 45 cm.
      • Bestrijk het deeg met de rest van de beurre noisette (gebruinde boter), maar houd 2 eetlepels apart.
      • Meng de suiker en kaneel in een kommetje en strooi dit over het deeg, druk het een beetje aan.
      • Rol de deeglap vanaf de lange kant op tot een dikke rol.
      • Snijd de zijkantjes eraf en snijd de rol in 12 gelijke stukken. Leg ze met de ronde spiraalkant naar boven in de ovenschaal, er mag wat ruimte tussen de broodjes zitten.
      • Dek de ovenschaal af en laat het op een warme plek rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. (dit duurt ongeveer 30 minuten, tip van Denise: verwarm de oven op de laagste temperatuur en zet hem hierna uit. De warmte die overblijft is perfect om de broodjes te laten rijzen).
      • Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bestrijk de gerezen broodjes met de overgebleven beurre noisette en bak 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Warm zijn de broodjes het lekkerste.

      BewarenBewaren

      Deel dit bericht:

      Share on facebook
      Share on twitter
      Share on whatsapp
      Share on email
      Reacties

      18 Reacties

      1. Linda 15 april 2019 om 22:38

        Hoi, kan ik het deeg de avond van te voren maken en laten rijzen, en het dan pas de volgende dag in de oven doen?

        Groetjes!

      Laat een reactie achter

      Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

      Beoordeel recept