Ovenschotel broccoli, gehakt en gekruide aardappeltjes

Schotel met broccoli en gekruide aardappeltjes

gesponsord artikel

Een snelle ovenschotel die hier thuis ontzettend goed in de smaak viel. Een ovenschotel met broccoli, gehakt en de gekruide aardappeltjes van CêlaVíta.

Ovenschotels doen het hier in huis nog steeds goed. Ook nu ik van uit huis werk en niet meer zo laat thuis kom. Ik merk dat ik graag ‘s ochtends een gerecht in elkaar draai zodat ik het eind van de middag (als mijn baby honger heeft en vaak iets minder gezellig is) alleen nog maar hoef op te warmen. Een ovenschotel is in dat geval ideaal.

Gekruide aardappeltjes kun je bakken in de koekenpan en daarna direct opeten, maar je kunt ze ook heel goed verwerken in een gerecht. Bij deze ovenschotel heb ik Smaak van Verse Kruiden Basilicum Knoflook aardappeltjes gebruikt. Dit zijn aardappeltjes in de schil die gekruid zijn met basilicum en knoflook. Doordat de aardappeltjes goed gekruid zijn hoef je zelf geen kruiden aan de ovenschotel toe te voegen.

Snelle ovenschotel met broccoli en aardappeltjes

Ovenschotel gekruide aardappeltjes met broccoli en gehakt

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten oventijd 

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram broccoliroosjes
 • 350 gram gehakt
 • 1 zakje (450 gram) CêlaVíta Smaak van Verse Kruiden: Basilicum Knoflook aardappeltjes
 • 1 ui
 • 150 gram champignons
 • 100 gram geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Kook de broccoliroosjes in 8 minuten beetgaar en giet ze af.

Snipper de ui en fruit deze aan in een wok of koekenpan met olijfolie. Voeg hierna de gehakt er bij en bak dit rul. Snijd de champignons in plakjes en voeg dit bij het gehaktmengsel. Bak dit 5 minuutjes mee.

Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Meng  de broccoliroosjes met de gekruide aardappeltjes en verdeel dit over de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas.

Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven zodat hij een mooi krokant kaaskorstje krijgt.

Dit artikel is een samenwerking met CêlaVíta, lees mijn disclaimer


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
 1. Gisteravond gemaakt maar vond ‘m wat flauwtjes. Met wat extra kruiden is hij zeker voor herhaling vatbaar.

  Ik had hem nog wel 5 minuutjes langer in de oven gedaan.

 2. Vond ‘m niet zo.
  Cela Vita aardappeltjes niet in mijn supermartkt gevonden dus zelf gekruid.
  Vond de ovenschotel erg droog. Geen succes

 3. Erg lekker, maar na een half uur op 200 graden waren de aardappels krapjes aan gaar. Dus iets langer in de oven of voorbakken en heb het gehakt een beetje gekruid en zout toegevoegd aan het water voor de broccoli ( blijft ze ook mooi groen).

 4. Ik had eigenlijk eerst de reacties moeten lezen voordat ik het plan opvatte om dit te gaan maken. Aangezien het me nogal droog leek en ik geen roomkaas in huis had, heb ik er maar kookroom doorheen gegooid en kruiden toegevoegd. Helaas was het resultaat niet lekker, dus niet voor herhaling vatbaar wat mij betreft. De aardappeltjes van Cela Vita kon ik ook niet vinden bij onze AH trouwens.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk