Ga naar de inhoud

Quiche van broccoli met zalm

Op zoek naar een recept voor een quiche? Dan tip ik je deze quiche van broccoli met zalm. Weer eens iets anders!

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Quiche van broccoli met zalm

Het is echt alweer te lang geleden dat ik een recept voor een hartige taart of quiche heb gedeeld. Vandaag een lekkertje met vis, een quiche van broccoli met zalm.

Deze quiche van broccoli is geïnspireerd op een andere topper die al een lange tijd op Brenda Kookt te vinden is. De hartige taart met broccoli en kip. Omdat ik deze al erg vaak gemaakt heb wilde ik iets anders. Het werd broccoli en zalm. Weer zo’n topper!

Quiche broccoli en zalm

De quiche heb ik lekker basic gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen. Er is deze keer zelfs geen kaas toegevoegd. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is. Het lijkt soms een gewoonte te worden overal kaas aan toe te voegen. Dat blijkt dus helemaal niet nodig. Deze quiche zonder kaas is echt een topper.

Quiche van broccoli en zalm

In de quiche met broccoli en zalm zit dus geen kaas, maar wel een beetje bloem, ei en crème fraîche om de quiche lekker smeuïg te maken. Daarnaast voeg ik nog wat rode ui toe voor extra smaak en textuur. Zo lekker! Even in de oven en na 30 tot 40 minuten is de hartige taart al klaar. Ik serveer ‘m graag met een lekker kopje soep als diner, als extra feestelijke lunch of als hapje op een borrel.

Quiche invriezen

Wist je dat je restjes hartige taart of quiche heel goed kunt invriezen? Als je een (of meer) punt(en) over hebt verpak deze dan in een diepvrieszakje en vries hem zo in. Haal de punt ‘s ochtends uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Tegen de avond is de hartige taart ontdooid en kun je hem in de oven even opwarmen. Laatst publiceerde ik een artikel over het invriezen van eten. Klik hier  om dit artikel te lezen.

Hartige taart broccoli en zalm

Ingrediënten

personen

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze quiche van broccoli met zalm

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes, kook deze 8 minuten voor en giet het kookvocht af. Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een beetje olijfolie op middelhoog vuur glazig. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
3
Stap 3
Bekleed de quichevorm met de deeg voor hartige taart. Zorg ervoor dat de heel vorm goed bekleed is.
4
Stap 4
Klop in een grote kom de eieren los en meng dit met de crème fraiche en bloem tot een beslag. Voeg de voorgekookte roosjes broccoli, gerookte zalmsnippers en de gebakken uienringen bij het beslag en roer dit goed door. Breng op smaak met een beetje peper.
5
Stap 5
Verdeel het broccolimengsel over de met deeg beklede quichevorm en bak het geheel 30-40 minuten in de oven. Tot het ei-gestold is en het deeg gaar.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

2 reacties

Ester

Hallo, Ik maak dit recept graag. Soms met zalmmoten ipv gerookte zalm. Vandaag met maar 3 eieren, zonder bloem, zonder rode ui, maar wel met 2 teentjes rauwe knoflook, paprikapoeder, en een klein beetje chilipoeder, de broccoli zacht gekookt en creme fraiche en gerookte zalm natuurlijk. Wonder boven wonder viel dit erg in de smaak bij mijn dochter, die normaal gesproken absoluut niet van warm eten houdt. Ester

Laat een bericht achter

Anique

Heerlijk recept. Makkelijk klaar te maken. Niks meer aan veranderen. Tis precies goed.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op