Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

5x bruschetta

5x bruschetta topping

Ik ben dol op hapjes en nu in de zomermaanden (en vooral tijdens mijn vakantie) vind ik het heerlijk om ‘s middag bij de borrel een lekker hapje te eten. Mijn favoriet is de bruschetta. Een lekker krokant broodje met een zachte, soms fruitige, topping. Hier kun je natuurlijk lekker mee variëren en daarom leek het me een goed idee om de lekkerste bruschetta recepten voor jullie op een rijtje te zetten.

Hier komen ze:
klik op de titel om het recept te bekijken

Bruschetta tomaat

We beginnen dit overzicht lekker standaard, met de bruschetta tomaat. Een klassieke bruschetta die altijd in de smaak valt. Ontvelde tomaten met basilicum, lente ui en knoflook. Het lekkerste als je de topping even in de koelkast laat staan zodat de smaken lekker in kunnen trekken.

De bruschetta met tomaat vind ik zo lekker dat ik er soms ook een spread van maak. Lekker om op een geroosterd broodje of toastje te smeren. Klik hier om dit recept te bekijken. 

Bruschetta serranoham/geitenkaas

Een van mijn andere favorieten is geitenkas. Lekker op een bruschetta met serranoham en balsamico-azijn.

Bruschetta geitenkaas en peer 

.. of een frisse variant met geitenkaas en peer. Lekker met een klein beetje honing.

Bruschetta serranoham met perzik

Nog een fris hapje: een bruschetta met serranoham en perzik.

Bruschetta champignon

En wil je iets minder fris en misschien zelfs een warm hapje? Ga dan voor de overheerlijke bruschetta met champignon. Nu in de zomer vind ik hem iets te zwaar, maar in de herfst of winter ga ik voor deze bruschetta met champignons

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Anne 21 augustus 2016 om 13:05

    Top, echt fijne inspiratie. Ik heb weer wat leuke hapjes gezien voor de komende tijd :)

  2. Demi | DE KOOKFABRIEK 22 augustus 2016 om 09:10

    Heerlijk Italiaans! Dit heb ik laatst ook gemaakt (de klassieker met tomaat, een versie met Doperwt en een met sardientjes. Lekker!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *