Ga naar de inhoud

Bruschetta champignon

In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een bruschetta. Maar deze bruschetta met een topping van gebakken champignons IS herfst. Het is comfort, lekker warm en super lekker. Om je vingers bij af te likken. Leuk om als hapje te serveren, maar ook als je lekker makkelijk wilt eten. Bruschetta champignon/ui Bereidingstijd

Bruschetta champignon

Bruschetta champignon txt

In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een bruschetta. Maar deze bruschetta met een topping van gebakken champignons IS herfst.

Het is comfort, lekker warm en super lekker. Om je vingers bij af te likken.

Leuk om als hapje te serveren, maar ook als je lekker makkelijk wilt eten.

Bruschetta champignon 02

Bruschetta champignon/ui

Bereidingstijd 25 – 30 minuten

Ingrediënten:

  • half stokbrood
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram champignons
  • 2 uien (middelgroot)
  • peper en zout
  • 1,5 eetlepel zoete ketjap
  • boter om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakken.

Verwarm de boter in een koekenpan en bak de champignon en ui daarin aan op half hoog vuur. Voeg als de ui glazig is peper, zout en ketjap toe. Breng aan de kook en zet het vuur hierna laag.  Laat het zo minimaal 10 minuten staan.

Snijd het stokbrood in plakjes en smeer in met olijfolie. Rooster het stokbrood 10 – 15 minuten in de oven.

Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf dit over de gebakken stukken stokbrood.
Beleg de bruschetta’s met het champignonmengsel.

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op