Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Spaghetti carbonara

Pasta carbonara

Vandaag gaan we op de Italiaanse toer met spaghetti carbonara. Een snel, simpel en zeer smakelijk maaltje.

Al eerder deelde ik een recept voor Spaghetti carbonara op het blog (klik hier om deze te bekijken). Maar dit was niet ‘de echte’ met een romige saus van ei. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het niet fijn om rauw ei te eten en daarom maakte ik een variant met kookroom. Ook al zijn de eieren in een goede carbonara gestold als je het eet. Het voelde niet goed, dus dan moet je het niet doen. De carbonara met een twist was daarom een uitkomst.

Deze keer deel ik wel een echte carbonara, zoals je hem in Italië eet. Lekker romig en boordevol smaak. Het is een simpel recept. En zonder groenten ;) Lekker met Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en peper uit de molen. En ik voeg als extraatje een beetje verse basilicum toe.

Carbonara pasta

Spaghetti carbonara

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram spekjes
  • 3 eieren (L)
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te garneren
  • handje verse basilicum
  • peper uit de molen

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar in ruim water.

Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Snijd de basilicum fijn.

Kluts de eieren en meng dit met de Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en basilicum.

Giet de spaghetti af en houd 3 eetlepels van het kookvocht apart. Meng het eimengsel direct na het afgieten door de spaghetti en roer dit door. Voeg het kookvocht toe en meng dit met de spaghetti.

Verdeel de spaghetti over de borden, garneer met Parmezaanse kaas en serveer direct.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Comments

  1. Alexandra 29 augustus 2016 at 13:08

    4ga ik vanavond proberen alleen zonder spekjes die lust ik niet ?

    Reply
    1. Brenda Kookt 29 augustus 2016 at 15:07

      Oh echt? Wat jammer, die zijn juist zo lekker zoutig

      Reply
      1. Alexandra 29 augustus 2016 at 15:20

        Ja is niet aan mij besteed.

        Reply
  2. Jonna@Burgertrutjes 29 augustus 2016 at 23:05

    Een van mijn lievelingsgerechten!! Tot nu toe nog nooit thuis gemaakt, ga dit recept zeker een keer uitproberen :)

    Reply
  3. Esther 6 oktober 2016 at 17:56

    deze vandaag gemaakt..was heerlijk. ik heb zelf voor de smaak een fijngehakt teentje knoflook even met de spekjes meegebakken.

    Reply
  4. Susan Janssen 8 december 2016 at 12:32

    Het recept ziet er heerlijk uit, wil het graag gaan maken. Ik weet dat het traditionele gerecht geen groenten heeft, maar om toch een gezonde maaltijd voor te schotelen, zou ik graag groente toevoegen. Heb je tips wat lekker kan zijn bij dit gerecht?

    Reply
    1. Brenda Kookt 8 december 2016 at 13:47

      In dat geval zou ik gewokte prei toevoegen.

      Reply
    2. Iris 23 maart 2018 at 20:59

      Ik dacht zelf aan wat rucola erbij

      Reply
  5. Tanja 13 februari 2017 at 11:24

    Gister kookte ik weer jou recept.En ooooo, wat is deze saus toch lekker. En dat met maar met 6 ingrediënten en de pasta koken duurt het langste :-)
    Omdat ik geen spagheti in huis had maakte ik het met penne,heerlijk!
    Mijn lief kende deze saus al maar dochters nog niet. Ze wilde meteen het recept :-)

    Reply
  6. Miranda 19 augustus 2020 at 22:35

    Ik maak dit zelf regelmatig, maar voeg idd altijd rucola toe. Die nootachtige smaak is er erg lekker bij. Wat gebakken paprika gaat ook erg goed.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: