Vandaag gaan we op de Italiaanse toer met spaghetti carbonara. Een snel, simpel en zeer smakelijk maaltje.
Al eerder deelde ik een recept voor Spaghetti carbonara op het blog (klik hier om deze te bekijken). Maar dit was niet ‘de echte’ met een romige saus van ei. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het niet fijn om rauw ei te eten en daarom maakte ik een variant met kookroom. Ook al zijn de eieren in een goede carbonara gestold als je het eet. Het voelde niet goed, dus dan moet je het niet doen. De carbonara met een twist was daarom een uitkomst.
Deze keer deel ik wel een echte carbonara, zoals je hem in Italië eet. Lekker romig en boordevol smaak. Het is een simpel recept. En zonder groenten ;) Lekker met Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en peper uit de molen. En ik voeg als extraatje een beetje verse basilicum toe.
Spaghetti carbonara
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram spaghetti
- 200 gram spekjes
- 3 eieren (L)
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te garneren
- handje verse basilicum
- peper uit de molen
Bereiding
Kook de spaghetti beetgaar in ruim water.
Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Snijd de basilicum fijn.
Kluts de eieren en meng dit met de Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en basilicum.
Giet de spaghetti af en houd 3 eetlepels van het kookvocht apart. Meng het eimengsel direct na het afgieten door de spaghetti en roer dit door. Voeg het kookvocht toe en meng dit met de spaghetti.
Verdeel de spaghetti over de borden, garneer met Parmezaanse kaas en serveer direct.