Spaghetti carbonara

Pasta carbonara

Vandaag gaan we op de Italiaanse toer met spaghetti carbonara. Een snel, simpel en zeer smakelijk maaltje.

Al eerder deelde ik een recept voor Spaghetti carbonara op het blog (klik hier om deze te bekijken). Maar dit was niet ‘de echte’ met een romige saus van ei. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het niet fijn om rauw ei te eten en daarom maakte ik een variant met kookroom. Ook al zijn de eieren in een goede carbonara gestold als je het eet. Het voelde niet goed, dus dan moet je het niet doen. De carbonara met een twist was daarom een uitkomst.

Deze keer deel ik wel een echte carbonara, zoals je hem in Italië eet. Lekker romig en boordevol smaak. Het is een simpel recept. En zonder groenten ;) Lekker met Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en peper uit de molen. En ik voeg als extraatje een beetje verse basilicum toe.

Carbonara pasta

Spaghetti carbonara

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram spekjes
  • 3 eieren (L)
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus extra om te garneren
  • handje verse basilicum
  • peper uit de molen

Bereiding

Kook de spaghetti beetgaar in ruim water.

Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Snijd de basilicum fijn.

Kluts de eieren en meng dit met de Parmezaanse kaas, gebakken spekjes en basilicum.

Giet de spaghetti af en houd 3 eetlepels van het kookvocht apart. Meng het eimengsel direct na het afgieten door de spaghetti en roer dit door. Voeg het kookvocht toe en meng dit met de spaghetti.

Verdeel de spaghetti over de borden, garneer met Parmezaanse kaas en serveer direct.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
  1. Het recept ziet er heerlijk uit, wil het graag gaan maken. Ik weet dat het traditionele gerecht geen groenten heeft, maar om toch een gezonde maaltijd voor te schotelen, zou ik graag groente toevoegen. Heb je tips wat lekker kan zijn bij dit gerecht?

  2. Gister kookte ik weer jou recept.En ooooo, wat is deze saus toch lekker. En dat met maar met 6 ingrediënten en de pasta koken duurt het langste :-)
    Omdat ik geen spagheti in huis had maakte ik het met penne,heerlijk!
    Mijn lief kende deze saus al maar dochters nog niet. Ze wilde meteen het recept :-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk