Pasta Carbonara – zwangerproof
Toen ik vorige week op Facebook een foto van deze pasta carbonara plaatste waren er veel van jullie benieuwd naar het recept. Dus bij deze deel ik hem, het receptje voor pasta carbonara. En deze is zwangerproof! Pasta carbonara Pasta carbonara is een klassieke Italiaanse pasta dat afkomstig is uit Rome....Pasta Carbonara – zwangerproof
Bewaren
Toen ik vorige week op Facebook een foto van deze pasta carbonara plaatste waren er veel van jullie benieuwd naar het recept. Dus bij deze deel ik hem, het receptje voor pasta carbonara. En deze is zwangerproof!
Pasta carbonara
Pasta carbonara is een klassieke Italiaanse pasta dat afkomstig is uit Rome. Het gerecht bestaat uit pasta gemend met eieren, spek (guanciale of pancetta), Parmezaanse kaas, pecorino-kaas en zwarte peper. Heel makkelijk te maken, met als resultaat een romige, hartige en smaakvolle pasta.
Terwijl de pasta kookt, bak je de spek in een pan tot het knapperig is. Het spek geeft het gerecht een lekkere zoute smaak. In een kom klop je vervolgens de eieren, die je mengt met geraspte Parmezaanse kaas, pecorino-kaas en een flinke hoeveelheid zwarte peper. Dit mengsel vormt de basis van je pastasaus.
Nadat de pasta is gekookt en uitgelekt, meng je deze met het gebakken spek in de pan. Haal dan de pan van het vuur en voeg snel het eimengsel toe. Goed roeren! Want dan zal het residu van de hitte de eieren gedeeltelijk laten stollen, wat zorgt voor een romige, zijdezachte saus. Als je de saus nog iets wil verdunnen kan je wat van het pastawater toevoegen. Het gerecht wordt direct geserveerd, vaak met extra geraspte kaas en zwarte peper naar smaak.
Eenvoudige, rijke smaak
Pasta carbonara is dus geliefd vanwege zijn eenvoud en rijke smaak en staat bekend als een klassieker in de Italiaanse keuken. Het is belangrijk om de eieren snel te mengen om te voorkomen dat ze stollen en een roerei worden. Het resultaat moet een heerlijk romige pasta zijn met de smaak van het gebakken spek en de kaas.
Zwangerproof carbonara
Zo’n klassieke pasta carbonara is heel lekker, maar niet iedereen kan en wil dat eten. Voor (jonge) kinderen en zwangeren is het niet altijd aan te raden. Het ei stolt wel, maar persoonlijk vind ik het toch een beetje tricky. De dooier wordt niet helemaal doorgekookt. Daarom is dit recept voor zwangerproof carbonara met een sausje van kookroom ideaal.
Makkelijke carbonara
Dit gerecht is super simpel, echt zo’n receptje dat je snel in elkaar draait na een dag werken. Mijn zusje kookt dit regelmatig, het is één van hun favoriete recepten. Omdat ik het nog nooit had gegeten leek het me leuk dit ook een keer te maken. En het was zo’n succes (zelfs de man die het liefst alleen pasta met rode saus eet vond het geslaagd) dat het niet mag ontbreken op Brenda Kookt. Staat deze pasta carbonara straks ook regelmatig bij jou op tafel?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta carbonara – zwangerproof
Stap 1
Kook de tagliatelle beetgaar.Stap 2
Snijd de ui en prei in halve ringen, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de prei. Bak de champignons even mee. Breng op smaak met peper en laat het even bakken. Voeg een scheutje kookroom toe en verwarm dit mee.Stap 3
Bak de spekjes in een andere koekenpan aan (zonder olie of boter). Voeg de aangebakken spekjes samen met de geraspte kaas bij het preimengsel. Laat dit even mee verwarmen, roer hierna de tagliatelle door het mengsel.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pasta carbonara – zwangerproof
Stap 1
Kook de tagliatelle beetgaar.Stap 2
Snijd de ui en prei in halve ringen, bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de prei. Bak de champignons even mee. Breng op smaak met peper en laat het even bakken. Voeg een scheutje kookroom toe en verwarm dit mee.Stap 3
Bak de spekjes in een andere koekenpan aan (zonder olie of boter). Voeg de aangebakken spekjes samen met de geraspte kaas bij het preimengsel. Laat dit even mee verwarmen, roer hierna de tagliatelle door het mengsel.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
15 reacties
Eef
Super lekkere maaltijd.Ook ik heb er nog broccoli aan toegevoegd.Mijn man heeft ook genoten,had een goed bord vol.Dank je voor zo,n lekker en makkelijk recept.Zal wel vaker op tafel komen.
Nataly
De dank van deze zwangere vrouw is groot! Och, wat heb ik trek in pasta carbonara!!
Susan
Het was heerlijk!! Man en kind hebben ook genoten:) Ik heb 500 gram broccoli en extra champignons toegevoegd( 250 gram totaal) om aan onze dagelijkse groenten te komen en was een lekkere combinatie!
Lotte
Hallo Brenda, De pasta carbonara was heerlijk! Maar ik heb even een vraag, kookroom bevat een paar foute e nummers ,en deze eet ik liever niet, kan ik de kookroom ook vervangen door gewone slagroom?
Saskia
Deze pasta Carbonara met room en champignons is zeker geen Pasta Carbonara. Daar hoort alleen ei, buikspek en versgeraspte Parmezaanse kaas in.
Tom
Aangezien je op de verbeter toer gaat, ga ik dat ook. Moet Pecorino Romano in en eigenlijk gerijpte varkenswang "Guanciale" (Maar dat is lastig te krijgen in sommige plaatsen hier in Nederland).
Amanda
Ik heb het net gemaakt, omdat ik op zoek was naar een recept met kookroom. Ik zocht tussen de foodbloggers die ik volg en kwam dit recept tegen. Het is een erg lekker recept en ga het zeker vaker maken. Bedankt Brenda!
Brenda Kookt
Bedankt voor je berichtje Amanda, leuk om te horen!
Lot
Ik deed er vaak een heel ei in losgeroerd met room en liet dat helemaal stollen. Vond dat lekkerder, dus dat kan ook. Als je geen varkensvlees wilt, kan het ook met reepjes nori, ook wat zoutig, zelf uitgevonden, 20 jaar geleden was internet nog niet zo thuis beschikbaar.
Simone
Ik vind het ontzettend verbazingwekkend dat er toch altijd weer een andere manier is om een bepaald gerecht te bereiden. Wat een creativiteit. Deze lijkt me super lekker. Op Pinterst dus! ;-)
Sheila
Hoi, Kwam via google op jouw site terecht. Was opzoek naar een pastarecept met spekjes. Net gemaakt en heerlijk. Zelfs de kinderen vonden het lekker en die zijn altijd kieskeurig. Ga de rest van jouw site eens bekijken en kom vast nog meer lekkere recepten tegen. Groetjes, Sheila
Annemieke
Ik ben ook vooral van de pasta met rode saus dus dit vind ik zeker een poging waard :)
Bas
Spaghetti Carbonara is mijn 'alltime favorite' dus deze variatie vind ik erg leuk! Gaaf recept!
Bas
Ziet er lekker uit! Gaan we zeker proberen..alleen wel zonder de champignons, want dat wordt niet gegeten hier.. ;-)
Riny
Hoi Brenda, Hier zat ik net op te wachten. Wat een heerlijk recept zonder rauwe eieren. Ik heb ivm coeliakie glutenvrije tagliatelle gekocht maar geen idee hoe ik een lekker sausje glutenvrij kan maken. Dankjewel Brenda voor t recept. Hoe ist met je zwangerschap? Je bent al aardig over de helft zeker? Groetjes en sterkte in de warmte...doeiii