Snel pizzabrood

Simpel pizzabrood

Dit is een schandalig makkelijk recept. Maar het was zo lekker en snel gemaakt dat ik je toch wil laten zien dat je heel simpel een lekker pizzabrood kunt maken. Lekker in het weekend met een kom soep er bij op de bank, of met mooi weer in de tuin.

In het weekend doen we vaak minimaal 1 dag lekker makkelijk, dan kook ik niet uitgebreid en gaan we voor iets snels. Laatst fabriceerde ik van restjes uit de koelkast dit pizzabrood en dat was zo lekker dat ik hem zeker met jullie moet delen.

Dit is bijvoorbeeld ook lekker als hapje op een feestje. Al zou ik er dan wel servetjes bij geven, voor als de pizza-topping van het ciabattbrood afrolt.

Snel pizzabrood

Snel pizzabrood

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • blikje tomatenpuree
  • 5 a 6 plakjes salami
  • 2 grote plakken jong belegen kaas (of 6 kleinere plakjes)
  • 6 cherry tomaatjes
  • 4 schijven ananas
  • 50 gram geraspte kaas, extra belegen
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de tomaatjes in plakjes en de ananas in stukjes.

Leg het ciabattabrood op de bakplaat en smeer de bovenkant in met tomatenpuree. Verdeel hierover de helft van de salami en daarop de plakken kaas. Beleg dit met de overige salami. Bestrooi plakjes tomaat en ananas. Verdeel hierover de geraspte kaas en maak het af met oregano.

Bak het pizzabrood 20 minuten af in de oven. Snijd hem in plakjes en server direct.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk