Macaroni met smac

Macaroni van vroeger met smak

Of eigenlijk is dit macaroni van mijn moeder 2.0. Dit is namelijk mijn versie van de macaroni zoals wij het vroeger altijd aten. Macaroni met smac dus.

Ik was geen fan van de macaroni zoals mijn moeder hem maakte. Inmiddels weet ik dat dat kwam doordat ik de saus niet zo lekker vond en niet de pasta zelf. Inmiddels ben ik dol op pasta (bekijk hier alle pasta-recepten van mijn blog). Het leek me leuk om de pasta van vroeger van mijn moeder te maken maar dan zoals ik hem nu zou maken.

Deze macaroni doet met echt denken aan hoe we het vroeger aten. Met smac (dit had ik zelf dus nog nooit gekocht omdat ik het nooit meer eet), ei en tomatenpuree. Een beetje extra saus en ik heb ook groenten toegevoegd.

Macaroni met smak

Macaroni met smac

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 150 gram macaroni (elleboogjespasta)
 • 1 ui
 • 1 winterwortel
 • 1 rode paprika
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 250 ml passata
 • oregano
 • zout en peper
 • 150 gram smac
 • 1 ei

Bereiding

Snipper de ui en snijd de winterwortel en paprika in blokjes.

Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.  Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm olijfolie in een koekenpan of wok. Bak de ui hier in glazig en voeg de wortel en paprika toe. Bak dit 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en passata toe en breng op smaak met zout en peper en oregano.  Breng dit tegen de kook en laat het op 8 vuur nog 5 minuten pruttelen.

Roer het ei los en bak dit in een koekenpan aan beide kanten. Snijd het in blokjes.

Snijd de smac in blokjes en doe dit samen met het ei bij de saus. Roer tot slot de gekookte macaroni door de saus.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
22 comments
 1. leuk zo’n oud recept.
  Ik had zelf ook zo’n nostalgiemoment en kocht toen zo’n kantenklare bij ah, wel amrikaans en
  met veel kaas gegratineerd. Dus veel te veel caloriën maar wel lekker.

 2. Macaroni met smac is voor ons vakantievoer. Lekker snel klaar. Wij gebruiken geen saus maar bakken een ui dan de SMAC erbij en ketjap. En wie het lekker vind ketchup op je bord erbij en geraspte kaas.

 3. Ik vind het eerlijk macaroni met smac. Het doet me echt aan vroeger denken. Ook al maak ik het iets anders. Ik vind het lekkerder om de smac eerst te bakken zodat het vet erin smelt. En serveer ik het met een spiegeleitje, geraspte kaas en kleine blokjes augurk. Yummie! :)

 4. Oef, dit is voor mij eerder een jeugdtrauma. Mijn moeder had ook altijd smac mee op vakantie en van die enge hamburgers uit zakjes. Brrrrrr…

  Ik houd het maar bij je pasta carbonara ;-). Daar hebben we vanavond weer van gesmuld.

 5. Jammmmmie Brenda. Chan en ik zijn dol op smac en aten het bij mijn ouders thuis ook altijd met smac. Fijn dat er nog meer van die fijn proevers zijn ;-)

 6. Beste Brenda, wij hebben de macaroni met smac vanavond gegeten, maar wij vinden alleen de tomatensmaak te overheersend/te heftig. Heb je een tip om de smaakt veel zachter te maken of misschien de volgende keer het blikje tomantenpuree eruit laten? Verder lekker hoor. Alvast bedankt!

  1. Dat vond ik vroeger ook altijd ;) Je kunt de tomatenpuree vervangen door bijvoorbeeld gezeefde tomaten (dit is minder krachtig van smaak, maar dan heb je wel meer saus, de pasta wordt ook minder droog) of een blikje tomatenblokjes.

 7. Vandaag gemaakt voor mijn dochter en vriend (18) zelf ga ik uit eten maar ik had net zo lief thuis gegeten want de macaroni is heerlijk. De pan gaat leeg denk ik. Zelf heb ik een plak schouderham gebruikt ipv smac. En de wortel niet voorgekookt maar iets langer laten bakken samen met de ui.
  Grappig want ik vond de macaroni van mijn moeder vroeger ook niet lekker ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk