Of eigenlijk is dit macaroni van mijn moeder 2.0. Dit is namelijk mijn versie van de macaroni zoals wij het vroeger altijd aten. Macaroni met smac dus.
Ik was geen fan van de macaroni zoals mijn moeder hem maakte. Inmiddels weet ik dat dat kwam doordat ik de saus niet zo lekker vond en niet de pasta zelf. Inmiddels ben ik dol op pasta (bekijk hier alle pasta-recepten van mijn blog). Het leek me leuk om de pasta van vroeger van mijn moeder te maken maar dan zoals ik hem nu zou maken.
Deze macaroni doet met echt denken aan hoe we het vroeger aten. Met smac (dit had ik zelf dus nog nooit gekocht omdat ik het nooit meer eet), ei en tomatenpuree. Een beetje extra saus en ik heb ook groenten toegevoegd.
Macaroni met smac
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram macaroni (elleboogjespasta)
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 250 ml passata
- oregano
- zout en peper
- 150 gram smac
- 1 ei
Bereiding
Snipper de ui en snijd de winterwortel en paprika in blokjes.
Kook de blokjes wortel 5 minuten voor. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm olijfolie in een koekenpan of wok. Bak de ui hier in glazig en voeg de wortel en paprika toe. Bak dit 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en passata toe en breng op smaak met zout en peper en oregano. Breng dit tegen de kook en laat het op 8 vuur nog 5 minuten pruttelen.
Roer het ei los en bak dit in een koekenpan aan beide kanten. Snijd het in blokjes.
Snijd de smac in blokjes en doe dit samen met het ei bij de saus. Roer tot slot de gekookte macaroni door de saus.