Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Macaroni met smac

Macaroni van vroeger met smak

Of eigenlijk is dit macaroni van mijn moeder 2.0. Dit is namelijk mijn versie van de macaroni zoals wij het vroeger altijd aten. Macaroni met smac dus.

Ik was geen fan van de macaroni zoals mijn moeder hem maakte. Inmiddels weet ik dat dat kwam doordat ik de saus niet zo lekker vond en niet de pasta zelf. Inmiddels ben ik dol op pasta (bekijk hier alle pasta-recepten van mijn blog). Het leek me leuk om de pasta van vroeger van mijn moeder te maken maar dan zoals ik hem nu zou maken.

Deze macaroni doet met echt denken aan hoe we het vroeger aten. Met smac (dit had ik zelf dus nog nooit gekocht omdat ik het nooit meer eet), ei en tomatenpuree. Een beetje extra saus en ik heb ook groenten toegevoegd.

Macaroni met smak

Macaroni met smac

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 150 gram macaroni (elleboogjespasta)
 • 1 ui
 • 1 winterwortel
 • 1 rode paprika
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 250 ml passata
 • oregano
 • zout en peper
 • 150 gram smac
 • 1 ei

Bereiding

Snipper de ui en snijd de winterwortel en paprika in blokjes.

Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.  Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm olijfolie in een koekenpan of wok. Bak de ui hier in glazig en voeg de wortel en paprika toe. Bak dit 8 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en passata toe en breng op smaak met zout en peper en oregano.  Breng dit tegen de kook en laat het op 8 vuur nog 5 minuten pruttelen.

Roer het ei los en bak dit in een koekenpan aan beide kanten. Snijd het in blokjes.

Snijd de smac in blokjes en doe dit samen met het ei bij de saus. Roer tot slot de gekookte macaroni door de saus.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

 1. Jolene 11 september 2016 om 08:08

  Jammmmmie Brenda. Chan en ik zijn dol op smac en aten het bij mijn ouders thuis ook altijd met smac. Fijn dat er nog meer van die fijn proevers zijn ;-)

  1. Brenda Kookt 12 september 2016 om 09:34

   Wat leuk Jolene, echte fijnproevers he. Jouw jongens (en misschien Marit ook al?) willen dit ook vast een keer proberen. Wel met knoei-shirt aan ;)

 2. Bar 11 december 2016 om 19:00

  Beste Brenda, wij hebben de macaroni met smac vanavond gegeten, maar wij vinden alleen de tomatensmaak te overheersend/te heftig. Heb je een tip om de smaakt veel zachter te maken of misschien de volgende keer het blikje tomantenpuree eruit laten? Verder lekker hoor. Alvast bedankt!

  1. Brenda Kookt 16 december 2016 om 08:22

   Dat vond ik vroeger ook altijd ;) Je kunt de tomatenpuree vervangen door bijvoorbeeld gezeefde tomaten (dit is minder krachtig van smaak, maar dan heb je wel meer saus, de pasta wordt ook minder droog) of een blikje tomatenblokjes.

 3. J.Lankamp 25 januari 2018 om 18:50

  Wie kent een recept van macroni met bruine suiker en(gebakken) boterhamworst? Mijn moeder maakte dit recept in de 50 er jaren

 4. Rika 14 december 2018 om 18:40

  Vandaag gemaakt voor mijn dochter en vriend (18) zelf ga ik uit eten maar ik had net zo lief thuis gegeten want de macaroni is heerlijk. De pan gaat leeg denk ik. Zelf heb ik een plak schouderham gebruikt ipv smac. En de wortel niet voorgekookt maar iets langer laten bakken samen met de ui.
  Grappig want ik vond de macaroni van mijn moeder vroeger ook niet lekker ;-)

 5. Hans Mekenkamp 4 november 2020 om 18:06

  Inmiddels al een paar keer gemaakt. Snel en simpel. Eigenlijk hoeft er geen peper en zout erbij. Was het vergeten maar smaakte zonder ook goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *