Als je zin hebt in een snel lekkernij met een zomers tintje dan moet je aan de slag met dit receptje. Een cheesecake taartje met verse aardbeien.
Vorig weekend gingen we varen met familie. Bij zo’n dagje uit vind ik het altijd leuk om iets lekkers mee te nemen. Ik had lekkere verse aardbeien in de koelkast liggen en daarom wilde ik hier iets mee maken. Uiteindelijk werden het deze snelle cheesecake taartjes. Een super snel gebakje dat ontzettend in de smaak viel.
Van bladerdeeg maakte ik een taartje die ik vulde met een mengsel van roomkaas. Nadat dit krokant gebakken en afgekoeld was heb ik het belegd met verse aardbeien. Een lekker snel toetje, of lekkers voor bij de koffie.
Snel cheesecake taartje met aardbeien
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 4 stuks
- 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 5 eetlepels roomkaas naturel
- 1 eetlepel poedersuiker, plus extra om te garneren
- 1 theelepel vanille essence
- 1 ei
- 16 verse aardbeien
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vouw de uiteinden van de plakjes bladerdeeg 0,5 cm naar binnen zodat een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg (dus niet op de randen).
Meng de roomkaas met poedersuiker en vanille essence en verdeel dit met een lepel over het midden van het deeg.
Klop het ei los en bestrijk de randen van de taartjes hiermee.
Bak de taartjes 20 minuten in de oven en laat ze hierna op een rooster afkoelen.
Verdeel de aardbeien over de cheesecake taartjes en bestuif voor het serveren met poedersuiker.