Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Slawraps met kipfilet en ei

slawraps-met-ei-en-kipfilet

Omdat het de afgelopen weken zo ontzettend lekker weer was heb ik veel salades gegeten. Een aantal toppers van de blog zijn regelmatig op tafel verschenen. Afgelopen week deed ik het eens anders. Op een warme dag maakte ik deze slarwraps (of slarolletjes) van een mooi krop romaine sla.

Een sla wrap is weer eens wat anders. Het fijn is ook dat je zo je salade uit de hand kunt eten. Ik maakte restjes uit de koelkast op en daarom werd het een slawrap met kip, komkommer en ei.

slarolletjes-met-kip-en-ei

Slawraps met kipfilet en ei

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 4 slarolletjes

  • 1 ei
  • 4 bladereen romaine sla
  • 4 plakken kipfilet
  • 1 el honing-mosterddressing
  • 1/4 komkommer
  • 1 el pijnboompitjes
  • 10 stukjes zongedroogde tomaatjes
  • 20 gram verse geitenkaas

Bereiding

Kook de eieren 5 minuten in ruim water. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in repen en rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Verwijder de nerf van de sla bladeren en vouw ze over de lengte dubbel. Beleg de bladeren sla met een plakje kipfilet. Verdeel hierover de honing-mosterddressing. Leg hier een kwart ei op, een reep komkommer, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en verbrokkelde geitenkaas. Rol de slabladeren op en serveer ze direct.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

  1. Nicole 18 september 2016 at 11:14

    Lekker en simpel recept! Heerlijk idee voor de zomerdag ;)

    Reply
  2. Daniëlle 19 september 2016 at 16:19

    Wat een leuk recept! Lijkt mij lekker!

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: