Toast met avocado en makreel

toast-met-makreel-en-avocado

We gaan vandaag voor een snel lunchgerecht, toast met avocado en makreel. Omdat lekker niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Laatst lunchte ik samen met mijn vader en hij had mij sneaky al de hint gegeven dat hij dan wel iets lekkers verwacht. ‘Als Brenda Kookt met hem komt eten tussen het werken door’. Nu is dat tricky, want mijn vader vindt niet alles wat ik maak direct lekker. Gebakken ei is altijd goed maar vond ik te simpel. Waar hij ook van houdt is vis. Dus ging ik voor makreel.

Het resultaat is deze lekkere toast. Het is weer een wat anders, lekker én snel klaar.

lunch-met-makreel

Toast met avocado en makreel

Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten voor 3 personen

  • 3 dikke boeren boterhammen (ik nam donkerbruin)
  • 1 avocado
  • 1 gerookte makreel,
  • 2 theelepels kappertjes
  • zout en peper

Bereiding

Toast de boterhammen in een broodrooster, koeken- of grillpan of in de oven.

Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak dit met een vork fijn zodat een papje ontstaat. Breng dit op smaak met zout en peper.

Haal het vlees van de makreel los en verwijder de graten. Het is ‘het mooiste’ als je de stukken makreel een grof kunt houden.

Besmeer de toast met avocado en beleg dit met makreel. Maak het af met kappertjes.

2 Comments

  1. Nicole 1 oktober 2016 at 15:14

    Oeh dat ziet er lekker uit! Een simpele lunch die er wel uitziet als een traktatie :)

    Reply

Geef een reactie