Drip cake met chocolade topping

drip-layer-cake-groen
Gister maakte ik deze drip cake met chocolade topping voor de verjaardag van Joost. Ik was van plan het artikel pas eind november, met mijn eigen verjaardag, te publiceren. Maar omdat hij zo goed gelukt is, en er zo lekker uit ziet kan ik niet langer wachten.

Op instagram zie ik bij de dames van Life of pie en ook bij Justine Biesot de mooiste drip layer cakes voorbij komen. Dit zijn hoge taartjes met een strakke zijkant, spiegel van ganache die langs de zijkant druipt en bovenop (liefst veel) versiering van snoep, chocolade, macarons, alles wat je maar kunt bedenken. Zo’n taart wilde ik ook!

En omdat Joost vandaag jarig is besloot ik het eens te proberen, zo’n drip cake maken. Lekker over the top. In zo’n taart wil je toch direct je tanden zetten?

drip-cake-groen

Het viel me ontzettend mee om deze taart te maken. Met marsepein en fondant ben ik geen held, maar dit ging eigenlijk prima. Al kun je wel zien dat ik een beginneling ben op dit gebied. Hij is niet zo strak, maar dat vind ik oké. Ik ben er trots op. Nu hopen dat de visite er vandaag van zal smullen.

Ik heb voor de makkelijke weg gekozen door een mix voor biscuit te gebruiken en ook voor de botercrème heb ik een mix gebruikt. Deze heb ik deels groen gekleurd om de taart nog net even mooier te maken. Tip voor de volgende keer: mix de botercrème langer zodat er echt geen klontjes meer in zitten (beginnersfoutje). De taart bestaat uit 4 lagen die ik gemaakt heb van 2 biscuitbodems. En voor die twee biscuitbodems heb je dus echt niet per se 2 dezelfde bakvormen nodig. Ik heb de bodems gewoon achter elkaar gebakken. Tip: doe dit de avond van te voren. Dit scheelt je op de dag dat je de taart gaat maken veel tijd en zo is het biscuit ook goed afgekoeld voor je er mee aan de slag gaat.

druppel-taart

laagjes-taart-met-druppels

Drip cake met chocolade topping

Ingrediënten:

 • 2 biscuitbodems Ø 20 cm
 • 5 eetlepels aardbeienjam
 • 450 gram botercrème (ja echt!)  (bereid volgens aanwijzingen op verpakking of volgens recept)
 • drupje groene kleurstof

Voor de chocoladeganache

 • 150 gram pure chocolade
 • 100 gram ongezouten roomboter

Voor de versiering

 • 1 Mars reep
 • 1 pakje Kinderbueno
 • M&M’s (alleen blauw en groen)
 • Maltezers

Extra benodigd: een spuitflesje om de ganache mooi te druppelen

Bereiding

Zorg er voor dat de biscuitbodems volledig zijn afgekoeld. Snijd de bovenkanten van de biscuitbodems recht af en snijd de bodems horizontaal door.

Besmeer twee delen met aardbeienjam en een deel met 150 gram witte botercrème. Leg de met botercrème besmeerde bodem op een bodem met aardbeienjam en leg daarboven ook eentje met aardbeienjam. En leg daarbovenop de bodem die nog niet besmeerd is. Snijd de bodems bij als de taart niet mooi rond is.

Breng de overige botercrème op kleur door er een drupje groene kleurstof goed door te roeren.

Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laag botercrème. Probeer deze laag niet te dik te maken. Met een deegschraper of dergelijke kun je de botercrème mooi gelijk smeren.

Bereid de ganache door de chocolade te smelten (au bain marie of via de magnetron, telkens 30 seconden verwarmen en dan doorroeren). Voeg hierna een voor een de blokjes roomboter toe en roer het door elkaar. Als de ganache 30 ºC is, is de ganache klaar.

Giet 1/2 van de ganache over de bovenkant van de taart en verdeel dit met de onderkant van een lepel zodat het net over de randen loopt. Voeg eventueel extra ganache toe om de complete bovenkant te bedekken. Giet of lepel het overige ganache in een spuitflesje en spuit hiermee de druppels die langs de rand vallen.

Verdeel vervolgens direct de chocolade over de taart zodat dit straks vastplakt aan de ganache. Snijd de Mars doormidden en prik deze een beetje in de taart. Zet de kinderbueno ook rechtop en verdeel een aantal M&M’s en Maltezers over de taart.

Het is ook mogelijk om de zijkant van de taart te bedekken met het snoep. Tip: de M&M’s smelten niet in je hand, maar wel op de boterscreme. Deze kun je het beste vlak voor het serveren op de taart plakken. Op de ganache heb je hier geen last van met de M&M’s.

Bewaar de taart  in de koelkast.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Allereerst gefeliciteerd met je lief.

  Wat ziet dit er lekker uit, meestal als ik deze taarten zie ben ik onder de indruk: kan ik dat wel maar met dit recept durf ik het aan om het ook eens te proberen. Ik heb het recept in ieder geval bewaard.

 2. Wat super mooi gedaan zeg en echt een topper voor de eerste keer!! Ik heb nog nooit een taart gemaakt maar met hulp van jou recept durf ik t zkr te proberen.! Alleen een vraagje, waarom de ganache kan je ook rechtstreeks de chocolade over de bovenkant naar benden laten druppelen??

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk