Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Chicken pot pie

chicken-pot-pie-recept

Wat mij betreft zijn dit de gerechten waar de herfst om draait. Lekker warm comfortfood. Als je zo’n chicken pot pie als deze uit de oven haalt maakt het toch niet uit of het buiten regent en wil je toch direct aanvallen?

Toen het twee weken geleden (eindelijk ;)) wat kouder weer werd kon ik niet wachten om met lekkere herfstgerechten aan de slag te gaan. Deze chicken pot pie was een van de eerste herfstgerechten die ik maakte dit seizoen. Kip met groenten in een romige ragout onder een dakje van krokant goudbruin bladerdeeg. I love it!

Dit doet me ook ontzettend denken aan zo’n pasteibakje met ragout (zoals deze). Lekker ouderwets. Maar zoo lekker! Voordeel van deze chicken pot pie is dat je er met lekker veel mensen van kunt eten. En de volgende dag kun je de restjes gewoon nog een keer opwarmen. Niet weggooien hoor! De chicken pot pie vind ik het lekkerste met gekookte aardappelen, maar je kunt er ook rijst bij serveren.

pie-met-kip

Chicken pot pie

Bereidingstijd 30 minuten plus 45 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 winter wortels
  • 1 rode paprika
  • 100 gram doperwtjes
  • 3 aardappels
  • 500 ml kippenbouillon (bijvoorbeeld van een blokje)
  • 75 gram bloem
  • 125 ml melk
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 ei
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en snijd de bleekselderij, paprika, wortel en aardappel in blokjes. Pers de knoflook. Hak de kruiden fijn.

Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur hierna lager zodat de bouillon net niet kookt. Leg de kipfilet in de bouillon en laat dit circa 8 minuten pocheren. Zo wordt de kip gaar en blijft hij mooi mals. Haal de kipfilet uit de bouillon en snijd het in blokjes. Bewaar de kippenbouillon.

Verwarm de boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook hier in aan. Voeg de bleekselderij en wortel  toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg hierna de paprika toe.

Voeg bloem toe aan de groenten en roer dit door. Voeg langzaam de kippenbouillon toe en blijf roeren tot er een saus ontstaat. Voeg de melk toe en roer dit ook goed door zodat alles goed gemengd is. Voeg de blokjes aardappel toe en breng aan de kook en laat dit 5 tot 7 minuten inkoken. Voeg de erwten en kipblokjes toe en breng op smaak met zout en peper, tijm en peterselie.

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg in het midden een beetje open zodat de warme lucht kan ontsnappen. Bestrijk de bladerdeeg met geklopt ei.

Verwarm de chicken pot pie 45 minuten in de oven tot het dakje van bladerdeeg goudbruin is gekleurd.

Serveer de chicken pot pie eventueel met gekookte aardappelen of rijst.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Margreet 1 februari 2018 om 19:52

    Heel erg lekker! Voor herhaling vatbaar.

  2. Daniella 21 september 2018 om 16:25

    Hoi Breda,

    Klopt het dat ik het mengsel in de vorm doe en alleen boven op bladerdeeg leg? Of bekleed je de vorm ook met bladerdeeg (net zoals een quiche)?

    Ga het dit weekend maken, nu al zin in!

    Gr. Daniella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *