Couscous met kip en mangochutney

couscous-met-kip-en-mangochutney

Al een hele tijd wilde ik mangochutney combineren met kip maar iedere keer kwam het er niet van. Tot afgelopen week. En bij deze deel ik het receptje: couscous met kip en mangochutney.

Een lekker gemakkelijk maaltje, maar zo lekker! Een half jaar geldeden toen het boek Jam en zuur uitkwam tipte Philippine (de schrijfster van het fruitige kookboek) mij om de mangochutney te combineren met kip. En couscous. Het potje mangochutney heeft een hele tijd in de koelkast gestaan zonder gebruikt te worden. Tot afgelopen week.

Ik wist niet wat ik wilde eten en trok daarom de koelkast open om te bekijken wat er nog in lag. En toen kwam ik dus dat potje tegen helemaal achterin. Het werd tijd dat dit potje eens uit de koelkast kwam, dus ging ik aan de slag.

Ik bakte de kipfilet samen met de mangochutney waardoor de kipfilet lekker kruidig van smaak wordt. Echt super lekker. De mangochutney die achter in de pan bleef heb ik ook door de couscous geroerd zodat deze ook licht de smaak van de chutney heeft. Naast de kip hield ik het simpel met gebakken tomaatjes, champignons en lente ui.

kip-met-mangochutney-en-couscous

Couscous met kip en mangochutney

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 kipfilets
 • 3 eetlepels mangochutney (bijvoorbeeld volgens dit recept)
 • 125 gram champignons
 • 10 cherry tomaatjes
 • 150 gram couscous
 • 250 ml kippenbouillon (bv van een blokje)
 • 2 stengels lente ui
 • boter om in te bakken
 • 1,5 eetlepel extra vergine olijfolie
 • zout en peper

Bereiding

Snijd de champignons in plakjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de lente ui in ringen.

Verwarm een koekenpan op het vuur met een klontje boter. Besmeer de kip (royaal) met de mangochutney en bak de kip in de koekenpan rondom aan. Als de kip rondom gebakken is voeg je de champignons en tomaatjes toe. Deze bak je mee.

Wel de couscous in de kippenbouillon (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking voor de juiste wijze). Roer de olijfolie door de couscous en breng op smaak met peper. Voeg de champignons en gebakken tomaatjes toe aan de couscous en roer dit door.

Verdeel de couscous over de borden. Snijd de kipfilets in plakken en verdeel dit over de couscous. Bestrooi de borden tot slot met ringen lente-ui.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
 1. Hallo Brenda,
  Het is ook altijd lekker om parelcouscous te gebruiken. Die heeft een iets langere bereidingstijd maar is ook heerlijk in dit gerecht.
  Snel en verantwoord .. dat is prettig voor de drukke door de weekse dagen.

 2. Het was weer heerlijk. Ik had deze keer de chutney niet zelfgemaakt en ik vond de kip wat taai. Geen idee hoe dat kan. Maar ik neem het recept zeker mee met vakantie want het is heel makkelijk te maken (zelfs op de camping).

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk