Ga naar de inhoud

Couscous met kip en mangochutney

Hierbij tip ik je een heerlijke couscousgerecht met kruidige kip en mangochutney en ook nog eens binnen 30 minuten op tafel! Eet smakelijk!

10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Couscous met kip en mangochutney

couscous-met-kip-en-mangochutney

Al een hele tijd wilde ik mangochutney combineren met kip maar iedere keer kwam het er niet van. Tot afgelopen week. En bij deze deel ik het receptje: couscous met kip en mangochutney.

Een lekker gemakkelijk maaltje, maar zo lekker! Een half jaar geldeden toen het boek Jam en zuur uitkwam tipte PhilippineĀ (de schrijfster van het fruitigeĀ kookboek) mij om de mangochutney te combineren met kip. En couscous. Het potje mangochutney heeft een hele tijd in de koelkast gestaan zonder gebruikt te worden. Tot afgelopen week.

Ik wist niet wat ik wilde eten en trok daarom de koelkast open om te bekijken wat er nog in lag. En toen kwam ik dus dat potje tegen helemaal achterin. Het werd tijd dat dit potje eens uit de koelkast kwam, dus ging ik aan de slag.

Ik bakte de kipfilet samen met de mangochutney waardoor de kipfilet lekker kruidig van smaak wordt. Echt super lekker. De mangochutney die achter in de pan bleef heb ik ook door de couscous geroerd zodat deze ook licht de smaak van de chutney heeft. Naast de kip hield ik het simpel met gebakken tomaatjes, champignons en lente ui.

kip-met-mangochutney-en-couscous

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze couscous met kip en mangochutney

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de champignons in plakjes, halveer de cherry tomaatjes en snijd de lente ui in ringen.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur met een klontje boter. Besmeer de kip (royaal) met de mangochutney en bak de kip in de koekenpan rondom aan. Als de kip rondom gebakken is voeg je de champignons en tomaatjes toe. Deze bak je mee.
3
Stap 3
Wel de couscous in de kippenbouillon (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking voor de juiste wijze). Roer de olijfolie door de couscous en breng op smaak met peper. Voeg de champignons en gebakken tomaatjes toe aan de couscous en roer dit door.
4
Stap 4
Verdeel de couscous over de borden. Snijd de kipfilets in plakken en verdeel dit over de couscous. Bestrooi de borden tot slot met ringen lente-ui.

Wil je zelf de mangochutney maken, volg dan deze link.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op