Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Buffalo chicken nacho’s

buffalo-chicken-nacho

Zondag, tijd voor een lekker weekendgerecht. Al lijkt het wel feest hier op brendakookt.nl. Al drie dagen op rij deel ik een super lekker weekendrecept. Vrijdag een hemels toetje, gister een verwenontbijt en vandaag een lekker zondagsmaaltje. Buffalo chicken nacho’s it is!

Op zondag doen wij vaak niet te moeilijk qua eten. Het is zo ongeveer de enige dag van de week waarbij ik het heerlijk vind om het mezelf gemakkelijk te maken. Regelmatig eten we op zondag dan ook lekker op de bank met een filmpje er bij. En wat is er dan lekkerder dan chips eten bij de avondmaaltijd? Nacho’s!

Buffalo chicken wordt in Amerika vaak gegeten. Het is in feite (gebakken) kip (vaak chicken wings) in een hete saus. Deze besloot ik in dit geval te combineren met nacho’s. En dat is me toch lekker.

 

nacho-met-kip

Buffalo chicken nacho’s

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon
  • nacho’s (zoveel als je lekker vindt)
  • 75 ml hete buffalo wing sauce (ik gebruikte Frank’s Rethot wing sauce van Albert Heijn)
  • 1 rode ui
  • 2 stengels lente ui
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • crème fraîche

Bereiding

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.

Pocheer de kip in kippenbouillon. Haal de gepocheerde kipfilet hierna met twee vorken uit elkaar. Meng de repen kip met 2 eetlepels van de buffalo wing sauce.

Snijd de rode ui in stukken en de lente ui in ringen. Scheur de mozzarella in stukken.

Verdeel de nacho’s over de ovenschaal. Verdeel hierover de kip, rode ui en lente ui. Verdeel de mozzarella over de schotel en bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas. Verdeel de rest van de hete saus over de schotel.

Verwarm de nacho’s 20 minuten in de oven. Serveer de nacho’s direct, eventueel met crème fraîche.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Jonna@Burgertrutjes 6 november 2016 om 07:47

    Dit is zo lekker! Wat hebben wij hiervan genoten in de USA! Volgend jaar hopelijk weer smullen in Texas, en tot die tijd dit gerecht maken thuis.

    1. Brenda Kookt 7 november 2016 om 10:30

      Wat leuk om te horen, nu kun je lekker thuis aan de slag met dit recept

  2. Baan 6 november 2016 om 11:41

    Hoe pocheer je kip? ?

    1. Brenda Kookt 7 november 2016 om 10:31

      Verwarm de bouillon tegen de kook aan, draai het vuur vervolgens laag. Plaats de kip in de bouillon en laat het zo garen (dus niet koken)

      1. Annelies 9 november 2016 om 16:27

        Hoe weet je dat het gaar is?

  3. Shiromani 7 november 2016 om 08:55

    Wat klinkt dit heerlijk! Hier ga ik m’n man zeker gelukkig mee maken. Waarschijnlijk ook op een rustige zondagavond.
    Bedankt Brenda!

  4. Jenny 28 september 2017 om 17:59

    Vandaag uitgeprobeerd en het smaakte top

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *