Ga naar de inhoud

Speculaasbrokken

Niet alleen pepernoten staan op tafel deze sinterklaas periode, maar ook de speculaasbrokken. Lekker grote stukke brosse koek, lekker! Speculaas is zo’n koek waar je maar van door blijft eten. Zeker als het speculaasbrokken zijn. Ik breek een stukje af en dan nog een beetje, oke nog één klein stukje...
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op
speculaas brokken

Speculaasbrokken

speculaas-brokkenNiet alleen pepernoten staan op tafel deze sinterklaas periode, maar ook de speculaasbrokken. Lekker grote stukke brosse koek, lekker!

Speculaas is zo’n koek waar je maar van door blijft eten. Zeker als het speculaasbrokken zijn. Ik breek een stukje af en dan nog een beetje, oke nog één klein stukje dan.. en voor je het weet is het hele brok speculaas op.

Daarom is het wel apart dat ik zelf nog geen speculaas brokken had gemaakt. Tot nu! Als basis heb ik dit recept van Levine gebruikt. Het resultaat is een lekkere brosse koek die van tafel vliegt als je visite hebt. Of als je in je eentje op bank een film zit te kijken…

brokken-speculaas-maken

Speculaas brokken

Gebaseerd op dit recept van Levine.

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze speculaasbrokken

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met basterdsuiker, speculaaskruiden en zout. Doe de boter er bij en roer dit door. Voeg de melk toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg.
2
Stap 2
Druk het deeg plat en laat dit verpakt in huidhoudfolie 1,5  uur in de vriezer koelen. (kan ook een dag of nacht in de koelkast). Laat het deeg vervolgens even op temperatuur komen en verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Rol het deeg uit tot een lap van 0,5 cm dik (gebruik bloem zodat het deeg niet aan je werkblad of de deegroller blijft plakken) Leg het deeg op de bakplaat en garneer met amandelen. Bestrijk het deeg met melk en bak het speculaas 30 minuten in de oven.
4
Stap 4
Laat het speculaas na het bakken afkoelen op een rooster en breek het vervolgens in grove stukken.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

4 reacties

Anne

Yes, echt het beste wat er is.. Zelf speculaas bakken, ga ik binnenkort ook doen!

Laat een bericht achter

Mieneke James

En heb je de speculaasbrokken al gemaakt en waren ze lekker? Dan kan ik het ook proberen als het gips voor kerst eraf is want ik mag ernu niet op staan. Het water loopt in m'n mond als ik al die lekkere recepte lees, maar ik moet nog 2,5 week wachten tot het gips eraf mag en dan zal ik nog nietw kunnen rennen,

Jonna@Burgertrutjes

Ik heb al veel gebakken, maar nog nooit speculaas. Ben er niet zo dol op, maar wil het wel een keer proberen :)

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Leuk om zelf een keer te maken! En erg lekker natuurlijk.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op