Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

American Pancakes met krokant spek en maple syrup

american-pancakes

Pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Dus tegen een lekker weekend ontbijtje of lunch met pannenkoeken zeg je geen nee toch? Daarom deel ik vandaag: American Pancakes met krokant spek en maple syrup.

Een goede American Pancake is luchtig en dikker dan de good old Nederlandse pannenkoeken. De bakpoeder en karnemelk zorgen voor dit luchtige effect. Samen met krokant spek, een klontje boter en een beetje maple syrup zijn ze onweerstaanbaar.

De bedoeling was dat ik vandaag het recept van deze American Pancakes zou plaatsen en dat ik dan de hint zou geven dat ik dit morgen als ontbijt wil. En dat hij dat morgen dan voor me maakt, als een verrassing. (snap je het nog?) Maar ik heb gister per ongeluk al pannenkoeken gegeten dus 2x in een weekend is me iets te veel van het goede. Dus lieverd, als je dit leest: morgen heb ik hier niet echt trek in, maar ieder ander weekend mag je best deze American Pancakes voor me klaarmaken. Als verrassing.

En nu voor jullie: wie gaat deze pancakes voor je maken? (zorg er voor dat je je tablet of telefoon laat slingeren met deze pagina open. Of zet alvast een koekenpan, bloem en eieren klaar met dit uitgeprinte recept er bij)

fluffy-american-pancakes-met-bacon

American Pancakes met krokant spek en maple syrup

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 18 pannenkoekjes (voor 2-3 personen):

 • 1 eetlepel bakpoeder
 • snuf zout
 • 225 gram tarwebloem
 • 1 theelepel witte basterdsuiker
 • 2 eieren
 • 30 gram roomboter (gesmolten en afgekoeld), plus om in te bakken en mee te serveren
 • 300 ml karnemelk
 • 6 plakjes gerookte spek
 • maple syrup

Bereiding

Mix in een kom de ingrediënten voor het beslag van de american pankakes: bakpoeder met zout, bloem, suiker, eieren, afgekoelde roomboter en karnemelk luchtig.

Verwarm een koekenpan op het vuur met een klein klontje boter. Bak de pannenkoekjes met 3 tegelijk in de pan om en om goudbruin en luchtig op medium vuur. Houd de gebakken pancakes warm op een bord onder aluminiumfolie.

Bak in een andere droge koekenpan ondertussen het spek krokant door aan beide kanten te bakken.

Verdeel de pancakes over 2 of 3 borden en stapel ze op. Serveer met het gebakken spek, een klontje roomboter en maple syrup.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Jonna@Burgertrutjes 26 november 2016 om 09:34

  Sinds onze trip naar Florida in januari zijn we het erover eens dat de American pancakes het allerlekkerste zijn! Vooral de cinnamon pancake variant van Denny’s. Nog niet eerder is gelukt deze na te maken, dit recept lijkt in de buurt te komen dus ga het zeker proberen

 2. Jeroen 3 december 2016 om 09:11

  Ik heb ze net gemaakt en het was een enorm succes, zeker bij de kinderen. Ik denk alleen dat ik de volgende keer een eetlepel ipv een theelepel suiker gebruik, ze mogen van mij wel iets zoeter. Verder waren ze zoals ik me herinner van mijn vakantie in de usa, dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *