KITKAT M&M TAART

mm-en-kitkat-taart

KITKAT, M&M’s én Nutella in 1 taart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn?

Dit is zo’n taart die al jaren op mijn to-make lijstje staat. Ik ben hier ook totaal niet origineel mee, deze taarten zwerven overal op Pinterest en andere sites. (tip: je kunt er ook een ijstaart van maken) Maar het leek me gewoon super lekker om deze taart zelf een keer te maken voor mijn verjaardag. Dus ja dit jaar besloot ik dat het er met mijn verjaardag (vandaag, Happy birthday to me!) maar eens van moest komen.

Je kunt er een complete chocoladetaart van maken door de biscuitbodem een chocoladetint te geven. Maar ik was bang dat dit de taart te machtig maakte. Daarom ben ik gegaan voor een blanco biscuitbodem met een laag botercrème. De taart heb ik afgesmeerd met Nutella, bekleed met KITKAT’s en tot slot bestrooid met M&M’s. En ja, hij is té lekker!

kitkat-taart-met-mm
taart-met-kitkat-aan-zijkant

KITKAT M&M taart met Nutella

Ingrediënten

Voor de biscuitbodems (2 stuks)

  • 6 grote eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 14 gram vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 50 gram maïzena

Overige

  • 100 gram mix voor botercreme
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram Nutella
  • 1 zak KITKAT mini
  • Xx gram M&M’s

Extra benodigd: bakvorm met diameter van 20 cm

Bereiding

Maak de twee biscuitbodems van te voren, deze moeten volledig afgekoeld zijn als je er mee aan de slag gaat.

Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 ºC.

Mix voor de eerste bodem 3 grotere eieren met 100 gram kristalsuiker en 7 gram vanillesuiker. Mix dit 10 minuten door elkaar zodat het mooi luchtig wordt. Roer hier voorzichtig en kort 75 gram bloem en 25 gram maïzena door. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak dit 30-35 minuten in de oven.

Laat de biscuitbodem kort afkoelen in de vorm en stort het hierna op een rooster zodat het verder kan afkoelen.

Bak in de bakvorm de tweede bodem volgens het recept hierboven. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek de KITKATS doormiddel zodat de repen loskomen.

Leg de twee biscuitbodems op elkaar en pas even met een KITKAT of de biscuitbodems niet te hoog zijn. Snijd eventueel een laagje van een van de bodems.

Besmeer de bovenkant van een van de bodems met de botercrème. Leg de andere bodem hierop. Besmeer de boven- en zijkant van de taart met Nutella. Beplak de zijkant van de kaart met de KITKAT reepjes en bestrooi de bovenkant met M&M’s. Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast (kan ook een nachtje).


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk