Gehakt broodjes

gehaktbal-in-pizzadeeg

Of eigenlijk zijn het gehaktballetjes met tomatensaus in pizzabrood.

Dit receptje is lekker snel, en daarom houd ik het vandaag kort.

De gehakt broodjes zijn echt een aanrader. Een lekkere snack die je kunt serveren als warm hapje (bijvoorbeeld op een feestje) of als bijgerecht naast bijvoorbeeld een kom soep. Ook lekker op de lazy sunday dus, of bij het heerlijke avondje?

pizza-gehaktbrood

Gehakt broodjes

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 12 pizzaballetjes

  • 350 gram gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1,5 tl oregano
  • 150 ml passata
  • 1 portie pizzadeeg
  • 75 gram geraspte kaas (ik nam extra belegen)
  • zout en peper

Bereiding

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 ºC

Meng het gehakt met de mosterd en een halve theelepel oregano. Breng op smaak met zou en peper. Draai van het mengsel gehaktballetjes.

Verwarm de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, zout en peper.

Haal de gehaktballetjes door de saus zodat ze goed bedekt zijn.

Verdeel het deeg in 12 vierkantjes en bedek de gehaktballetjes ieder met een lapje deeg. Leg de balletjes met de vouw naar beneden in de ovenschaal. Bestrijk de deegballetjes met de overgebleven tomatensaus en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm de gehakt broodjes 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en het deeg goudbruin is gekleurd.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. hi Brenda,

    Wederom een erg leuk gerechtje hier! Uiteraard ga ik dit vandaag op het heerlijk avondje maken, alleen een kort vraagje.
    Is het mogelijk het allemaal voor te bereiden een paar uur voordat ik ze afbak?

      1. Mooi!
        Bedankt voor je snelle reactie Brenda! Fijn!!

        Maak meteen even van de gelegenheid gebruik te zeggen dat ik regelmatig receptjes van je gebruik. Voor kerst had ik de spruitjes met cranberry en brie; heerlijk! Ook ‘n vriendin die ik getipt had, was erg enthousiast. Voor o&n ga ik dit maken (met kipgehakt) en je borrelbrood caprese. Mmm, nu al trek!

        Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk