Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gehakt broodjes

gehaktbal-in-pizzadeeg

Of eigenlijk zijn het gehaktballetjes met tomatensaus in pizzabrood.

Dit receptje is lekker snel, en daarom houd ik het vandaag kort.

De gehakt broodjes zijn echt een aanrader. Een lekkere snack die je kunt serveren als warm hapje (bijvoorbeeld op een feestje) of als bijgerecht naast bijvoorbeeld een kom soep. Ook lekker op de lazy sunday dus, of bij het heerlijke avondje?

pizza-gehaktbrood

Gehakt broodjes

Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 12 pizzaballetjes

  • 350 gram gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1,5 tl oregano
  • 150 ml passata
  • 1 portie pizzadeeg
  • 75 gram geraspte kaas (ik nam extra belegen)
  • zout en peper

Bereiding

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 ºC

Meng het gehakt met de mosterd en een halve theelepel oregano. Breng op smaak met zou en peper. Draai van het mengsel gehaktballetjes.

Verwarm de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, zout en peper.

Haal de gehaktballetjes door de saus zodat ze goed bedekt zijn.

Verdeel het deeg in 12 vierkantjes en bedek de gehaktballetjes ieder met een lapje deeg. Leg de balletjes met de vouw naar beneden in de ovenschaal. Bestrijk de deegballetjes met de overgebleven tomatensaus en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm de gehakt broodjes 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en het deeg goudbruin is gekleurd.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Reacties

  1. chantal 4 december 2016 om 07:45

    Superleuk recept! Daar ga ik mijn broertjes blij mee maken

  2. Sophie 4 december 2016 om 12:36

    hi Brenda,

    Wederom een erg leuk gerechtje hier! Uiteraard ga ik dit vandaag op het heerlijk avondje maken, alleen een kort vraagje.
    Is het mogelijk het allemaal voor te bereiden een paar uur voordat ik ze afbak?

    1. Brenda Kookt 5 december 2016 om 07:23

      Hoi Sophie, ja dat kan. Al kun je de gehaktballetjes dan ook even voorbakken in een koekenpan en ze daarna door de saus halen en in het deeg verpakken.

  3. Heleen 6 december 2016 om 10:29

    Lijkt me heerlijk… Zou ik i.p.v. Pizzadeeg ook bladerdeeg kunnen gebruiken?

  4. Petra 29 december 2016 om 15:18

    Kan je ook de saus gebruiken die bij ‘t pizzadeeg zit ipv de passata?

    1. Brenda Kookt 29 december 2016 om 20:38

      Het is geen probleem om de saus die bij pizzadeeg zit te gebruiken voor deze broodjes

      1. Petra 30 december 2016 om 10:35

        Mooi!
        Bedankt voor je snelle reactie Brenda! Fijn!!

        Maak meteen even van de gelegenheid gebruik te zeggen dat ik regelmatig receptjes van je gebruik. Voor kerst had ik de spruitjes met cranberry en brie; heerlijk! Ook ‘n vriendin die ik getipt had, was erg enthousiast. Voor o&n ga ik dit maken (met kipgehakt) en je borrelbrood caprese. Mmm, nu al trek!

        Fijne jaarwisseling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *