Pizza vlechtbrood

pizzabrood-met-salami

Recepten als deze doen het altijd goed. Een lekker stuk pizzabrood bij de borrel vindt iedereen toch lekker? Daarom deel ik deze lekkere pizza vlecht. Een simpel vlechtbrood die je in een mum van tijd op tafel zet!

Op feestjes vind ik het altijd lekker naast koude hapjes ook een warme snack te serveren. Pizza is altijd gewild. Bij deze deel ik het recept van de pizza vlechtbrood. Ik heb het brood gevuld met salami en mozzarella. Maar natuurlijk kun je hier lekker mee variëren.

Maak een vegetarische variant door de salami weg te laten en gegrilde groenten toe te voegen, of voeg bijvoorbeeld tonijn toe als je hiervan houdt.

Het brood kun je van te voren bereiden. Bewaar het in de koelkast en schuif hem voordat je het gaat serveren in de oven om af te bakken.

snel-pizzabrood

Pizza borrelbrood

Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 1 pizzaborrelbrood, voor 8 personen

  • 1 rol pizzadeeg (je kunt ook zelf deeg maken, gebruik in dat geval de hoeveelheid voor 2 ronde pizza’s)
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 8 plakjes salami
  • 1 bol mozzarella
  • handje verse basilicum
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra benodigd: bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed het bakblik met bakpapier.

Verwarm de gezeefde tomaten, breng op smaak met oregano en zout en peper.

Snijd de mozzarella in plakjes, snijd de verse basilicum grof.

Bestrijk de rechthoekige deeglap met de tomatensaus. Beleg het midden van de deeglap met met plakjes salami en vervolgens met de mozzarella. Bestrooi met verse basilicum.

Snijd het deeg boven en onder het beleg in zodat strengen ontstaan. Vouw de strengen om en om naar het midden, over het beleg zodat een gevlochten brood ontstaat.

Bestrijk de bovenkant van het deeg met olijfolie en bak het pizza borrelbrood in 25 minuten af.

Snijd het brood voor het serveren in stukken.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments
  1. Dergelijke zaken staan altijd leuk op brunches dezer dagen. Ipv kant-en-klare zaken laat hier nog wat creativiteit toe.
    Doe aub enthousiast verder in 2017. Groetjes aan al je dierbaren.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk