Ga naar de inhoud

Rode kool taart

Het is alweer woensdag, wat vliegt de week toch snel voorbij! Tijd om de week te breken met een recept die mijn verwachtingen heeft overtroffen, de rode kool taart. Ik had een rode kool in huis en wist niet echt wat ik er mee wilde maken. De rode kool naar...
20 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Rode kool taart

Hartige taart met rode kool 2Het is alweer woensdag, wat vliegt de week toch snel voorbij! Tijd om de week te breken met een recept die mijn verwachtingen heeft overtroffen, de rode kool taart.

Ik had een rode kool in huis en wist niet echt wat ik er mee wilde maken. De rode kool naar dit recept van Nigella is altijd goed, maar ik wilde er iets anders mee. Met restjes bladerdeeg, geitenkaas en pijnboompitten bakte ik er deze rode kool taart van. Ik was bang dat ik de enige zou zijn die hem lekker zou vinden, maar niets was minder waar. Joost vond hem ook erg goed en zelfs Fem heeft ontzettend van deze hartige taart zitten smullen.

Het fijne aan hartige taarten als deze is dat je ze van te voren kunt maken en later kunt opwarmen. Het is ook ideaal om een punt hartige taart in te vriezen. Dit kan in een diepvrieszakje. Ontdooi de punt rode kool taart in de koelkast en warm het opnieuw in de oven op. Houd je niet van geitenkaas? Vervang dit dan door extra geraspte kaas, of feta.

rode kool taart 1 Rode kool taart

 

Ingrediënten

Extra benodigd: quichevorm met een diameter van 22 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rode kool taart

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Giet de rode kool indien nodig af.
2
Stap 2
Kluts de eieren los in een grote kom en meng hier de bloem, crème fraîche en peper en zout door. Roer de rode kool samen met de geraspte kaas door het eimengsel.
3
Stap 3
Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en verdeel het rode kool mengsel er over. Bestrooi met geitenkaas en noten.
4
Stap 4
Bak de hartige taart 40 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg knapperig en gaar is en het eimengsel gestold.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

3 reacties

Laura

Leuk recept, ik heb rode kool over en ga het proberen. Heb je een suggestie voor een gerecht erbij?

Laat een bericht achter

Anke

Hoi Brenda, ik neem aan dat de creme fraiche ook door het ei mengsel gaat?! Dit staat niet vermeld in de bereidingswijze. Groetjes Anke

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Yes, klopt! Bedankt voor je oplettendheid Anke

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op