Ga naar de inhoud

Rodekool a la Nigella

Gerechten met rode kool zijn ideaal. Vaak kun je het invriezen, want rode kool smaakt namelijk een paar dagen later nog lekkerder! Hierbij een recept a la Nigella. Een toppertje!

35 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit olie in een grote pan met dikke bodem of braadpan. Snijd de ui in dunne halve ringen en doe ze met het zout in de pan, hierdoor brand de ui niet aan.

2
Stap 2

Bak de ui op laag vuur tot hij zacht is, maar nog niet bruin. Schaaf of snijd de kool fijn. En roer de kool door de uien in de pan.

3
Stap 3

Strooi de suiker en koekkruiden erover en giet de wijn en het sinaasappelsap erbij.

4
Stap 4

Schil de appel en snijd het in blokjes. Voeg ze bij de rode kool.

5
Stap 5

Roer het door als alles een beetje geslonken is en doe de deksel op de pan. Houdt de kool op het laagste vuur ongeveer 2 uur tegen de kook aan. De rode kool kan niet té gaar worden.

  • Nigella raad aan om hier zalm bij te eten. De combinatie van de kool met gegrilde of heel kort gebakken zalm is spectaculair.
  • De kool smaakt als je hem de volgende dag of een paar dagen later opwarmt nog lekkerder.
  • Bron: Feest! van Nigella Lawson (2009)

Rodekool a la Nigella

Rodekool a la Nigella

Het eerste recept dat ik kook uit een kookboek van Nigella Lawson. En wat maak ik? Geen chocoladetaart maar een recept in de 26x Groente-reeks! Rodekool namelijk.

Ik hou van rodekool. We eten het regelmatig.  Ik kocht het meestal in een potje, of uit de diepvries. Rodekool was ons makkelijk voedsel op dagen dat we niet veel tijd hadden, of wilde maken, om te koken. Nu is het tijd voor een echte rode kool, dus niet uit een pakje of zakje. Maar lekker vers, gekocht aan de weg.

Gewoon, zelf snijden en op smaak brengen. En dat met een recept van Nigella.

Rodekool a la Nigella

Ik had een kleine kool gekocht. Dacht ik. Maar van deze ingrediënten hebben we met zijn 2en wel 4 keer gegeten! Ideaal om de rodekool na bereiding in porties in te vriezen.

Nigella geeft ook aan dat dit (bij)gerecht goed van te voren gemaakt kan worden. De bereiding duurt wel even namelijk.
De kool smaakt als je hem de volgende dag of een paar dagen later opnieuw opwarmt nog lekkerder.
Dus: Maak dit weekend een grote pan rodekool, en vries dit in. Zodat je de weken erna een dag in de week een heerlijke maaltijd hebt.

Rodekool a la Nigella

Een heerlijk groente recept. Met rodekool. Van deze lekkere rodekool blijf je opscheppen.

Rodekool a la Nigella

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op