Hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek

Hartige wentelteefjes met kaas en spekHeb je een lekker ontbijtje, lunch of brunch verdiend? Dan moet je deze maken: hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek.

De zoete wentelteefjes met kaneel en poedersuiker kennen we denk ik allemaal. Het verloren brood wordt meestal van oud brood gemaakt en geweekt in een beslagje van melk en ei voor het wordt gebakken.

Ik eet ze niet vaak, maar als ik het eet vind ik het erg lekker. Nu leek het me leuk om er eens iets anders mee te doen, om er een hartig hapje van te maken. Deze wentelteefjes met Parmezaan en spek zijn echt een (hartig) succes. Ik vond ze super lekker en ga ze zeker vaker eten.

Tip: het is ook lekker om de wentelteefjes te serveren met een klein scheutje maple syrup.

 

Wentelteefjes met kaas en spek

Hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek

Hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek

15 minuten

Ingrediënten

  • 3 boterhammen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1/4 theelepel oregano
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Eventueel: maple syrup

    Bereiding

    • Bak de spek in een droge koekenpan krokant. Snijd de boterhammen diagonaal door.
    • Roer het ei los en meng dit met de melk, oregano en Parmezaan. Breng op smaak met zout en peper en roer dit goed door.
    • Verwarm een beetje boter in een andere koekenpan.
    • Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
    • Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
    • Verdeel de hartige wentelteefjes over de borden en serveer met de krokante spek en eventueel nog een beetje maple syrup.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    4 comments

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk