Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Boomstammetje

Boomstammetje recept vleesAls we het over eten en boomstammen hebben denk je meteen aan de cakerol uit Heel Holland Bakt. Maar een boomstammetje is ook een lekker stukje vlees en daar gaat het vandaag over op BrendaKookt!.

Ik kan ontzettend genieten van een lekker stukje vlees of vis bij de avondmaaltijd. Regelmatig staan er bij ons boomstammetjes van de slager op het menu als we AVG eten (Aardappelen, Vlees en Groenten, Hollandse pot dus!). Soms is het gewoon zo lekker om even ‘normaal’ te eten, zoals mijn vriend dat noemt. Regelmatig staat er bij ons nieuwe (en soms vreemde) gerechten op het menu, en soms willen we (of eigenlijk hij) gewoon iets bekends. Iets Hollands. En dan grijp ik graag naar een stamppotje met daarbij een boomstammetje.

Dit stukje vlees is een gehaktrol gevuld met stukjes ham en kaas. Daaromheen een laagje paneer en als finishing touch de welbekende peterselie op het uiteinde. Het is helemaal niet lastig om het zelf te maken, bij deze deel ik mijn recept.

 

Zelf boomstam maken

Boomstammetje

Boomstammetje

30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • 80 gram geraspte kaas
  • 50 gram blokjes ham
  • 1 tl mosterd
  • 3/4 tl paprikapoeder plus een snuf extra
  • 3/4 tl kerriepoeder plus een snuf extra
  • 1,5 witte boterhammen
  • gedroogde peterselie
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas en hamblokjes in een kom. Meng dit met de mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper.
  • Kneed dit goed door zodat de ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en verdeel in 4 porties. Kneed dit tot rolletjes.
  • Verkruimel de witte boterhammen met een keukenmachine fijn. Meng dit met een klein beetje paprikapoeder en kerriepoeder en verdeel dit over een bord. Verdeel de peterselie over een schaaltje.
  • Druk de achterkant van de rolletjes in de peterselie en rol de gehaktrollen hierna door het broodkruim.
  • Verwarm boter in een koekenpan en bak de boomstammen aan alle kanten aan. Zet het vuur hierna laag en bak de boomstammen nog 15 minuten rondom gaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

  1. jonna@burgertrutjes 15 maart 2017 om 06:50

    Ja, een boomstammetje!! Dat is lang geleden. Heerlijk om weer eens te eten, helemaal met een home made recept

  2. Marleen 15 maart 2017 om 07:54

    Gebruik je runder of half-om-half gehakt Brenda?

  3. Jolanda 15 maart 2017 om 12:01

    Had ze gister sinds tijden bij de slager gekocht,
    alleen vonden we geen kaas of ham terug..
    De volgende keer dus lekker zelf maken met dit recept..

  4. Lot 15 maart 2017 om 21:30

    Wat een lekker recept! Kunnen die broodkruimels ook vervangen worden door paneermeel of beschuit?

    1. Brenda Kookt 17 maart 2017 om 07:28

      Het is geen probleem om de broodkruimels te vervangen door paneermeel of beschuit. De boomstammen krijgen dan wel een krokanter korstje.

  5. Cindy 15 maart 2017 om 21:36

    Dit is de oplossing voor ontbrekende boomstammetjes hier in München. Ben er gek op! Ga ik zeker uitproberen.

  6. Astrid 28 maart 2017 om 10:17

    Gister gemaakt en wat waren ze heerlijk!! Mijn man en 5 kinderen vonden ze allemaal lekker.

    1. Brenda Kookt 28 maart 2017 om 10:23

      Wat super om te horen Astrid! Komen ze vaker op tafel? :)

  7. Kim 6 juli 2017 om 19:07

    Vanavond ben ik er dan eindelijk aan toegekomen om deze boomstammetjes te maken. Wat zijn ze lekker!

  8. Ingrid 26 maart 2019 om 18:35

    Staat geregeld bij ons op tafel. Na het eten van de boomstammetjes ben ik zelfs de beste mama van de hele wereld.

  9. Stijn 20 november 2019 om 21:46

    Hoi Brenda, heerlijk recept :)
    Ga ik zeker vaker maken als student als ik alleen eet thuis. Heb ik meteen vlees voor een paar daagjes :D
    Heerlijk recept

  10. Wendy 17 november 2020 om 23:19

    5 sterren
    Hoi Brenda. Ik maak deze boomstammetjes regelmatig. Ik woon in Amerika waar dit soort vlees niet klaar in de winkel ligt, dus dit is de perfecte oplossing om toch heerlijke boomstammetjes te eten! Harstikke goed recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept