Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Boomstammetje

Boomstammetje recept vleesAls we het over eten en boomstammen hebben denk je meteen aan de cakerol uit Heel Holland Bakt. Maar een boomstammetje is ook een lekker stukje vlees en daar gaat het vandaag over op BrendaKookt!.

Ik kan ontzettend genieten van een lekker stukje vlees of vis bij de avondmaaltijd. Regelmatig staan er bij ons boomstammetjes van de slager op het menu als we AVG eten (Aardappelen, Vlees en Groenten, Hollandse pot dus!). Soms is het gewoon zo lekker om even ‘normaal’ te eten, zoals mijn vriend dat noemt. Regelmatig staat er bij ons nieuwe (en soms vreemde) gerechten op het menu, en soms willen we (of eigenlijk hij) gewoon iets bekends. Iets Hollands. En dan grijp ik graag naar een stamppotje met daarbij een boomstammetje.

Dit stukje vlees is een gehaktrol gevuld met stukjes ham en kaas. Daaromheen een laagje paneer en als finishing touch de welbekende peterselie op het uiteinde. Het is helemaal niet lastig om het zelf te maken, bij deze deel ik mijn recept.

 

Zelf boomstam maken

Boomstammetje

Boomstammetje

30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • 80 gram geraspte kaas
  • 50 gram blokjes ham
  • 1 tl mosterd
  • 3/4 tl paprikapoeder plus een snuf extra
  • 3/4 tl kerriepoeder plus een snuf extra
  • 1,5 witte boterhammen
  • gedroogde peterselie
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas en hamblokjes in een kom. Meng dit met de mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper.
  • Kneed dit goed door zodat de ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en verdeel in 4 porties. Kneed dit tot rolletjes.
  • Verkruimel de witte boterhammen met een keukenmachine fijn. Meng dit met een klein beetje paprikapoeder en kerriepoeder en verdeel dit over een bord. Verdeel de peterselie over een schaaltje.
  • Druk de achterkant van de rolletjes in de peterselie en rol de gehaktrollen hierna door het broodkruim.
  • Verwarm boter in een koekenpan en bak de boomstammen aan alle kanten aan. Zet het vuur hierna laag en bak de boomstammen nog 15 minuten rondom gaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

15 Reacties

  1. Julie 25 februari 2021 om 22:19

    Ik ga ze morgen maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept