Boomstammetje

Boomstammetje recept vleesAls we het over eten en boomstammen hebben denk je meteen aan de cakerol uit Heel Holland Bakt. Maar een boomstammetje is ook een lekker stukje vlees en daar gaat het vandaag over op BrendaKookt!.

Ik kan ontzettend genieten van een lekker stukje vlees of vis bij de avondmaaltijd. Regelmatig staan er bij ons boomstammetjes van de slager op het menu als we AVG eten (Aardappelen, Vlees en Groenten, Hollandse pot dus!). Soms is het gewoon zo lekker om even ‘normaal’ te eten, zoals mijn vriend dat noemt. Regelmatig staat er bij ons nieuwe (en soms vreemde) gerechten op het menu, en soms willen we (of eigenlijk hij) gewoon iets bekends. Iets Hollands. En dan grijp ik graag naar een stamppotje met daarbij een boomstammetje.

Dit stukje vlees is een gehaktrol gevuld met stukjes ham en kaas. Daaromheen een laagje paneer en als finishing touch de welbekende peterselie op het uiteinde. Het is helemaal niet lastig om het zelf te maken, bij deze deel ik mijn recept.

 

Zelf boomstam maken

Boomstammetje

Boomstammetje

30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • 80 gram geraspte kaas
  • 50 gram blokjes ham
  • 1 tl mosterd
  • 3/4 tl paprikapoeder plus een snuf extra
  • 3/4 tl kerriepoeder plus een snuf extra
  • 1,5 witte boterhammen
  • gedroogde peterselie
  • boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas en hamblokjes in een kom. Meng dit met de mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper.
  • Kneed dit goed door zodat de ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en verdeel in 4 porties. Kneed dit tot rolletjes.
  • Verkruimel de witte boterhammen met een keukenmachine fijn. Meng dit met een klein beetje paprikapoeder en kerriepoeder en verdeel dit over een bord. Verdeel de peterselie over een schaaltje.
  • Druk de achterkant van de rolletjes in de peterselie en rol de gehaktrollen hierna door het broodkruim.
  • Verwarm boter in een koekenpan en bak de boomstammen aan alle kanten aan. Zet het vuur hierna laag en bak de boomstammen nog 15 minuten rondom gaar.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. Had ze gister sinds tijden bij de slager gekocht,
    alleen vonden we geen kaas of ham terug..
    De volgende keer dus lekker zelf maken met dit recept..

  2. Hoi Brenda, heerlijk recept :)
    Ga ik zeker vaker maken als student als ik alleen eet thuis. Heb ik meteen vlees voor een paar daagjes :D
    Heerlijk recept

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk