Ga naar de inhoud

Kaasfondue – Dip Tips

Toen we laatst gingen kaasfonduen wilde ik niet dat het eentonig zou zijn. Er moest meer dan genoeg lekkers op tafel staan om in de kaas te dippen. Nou ik kan je zeggen: dat is gelukt! Bij deze heb ik al mijn kaasfondue tips om te dippen voor jullie verzameld. Het water loopt me al
Delen op

Kaasfondue – Dip Tips

Toen we laatst gingen kaasfonduen wilde ik niet dat het eentonig zou zijn. Er moest meer dan genoeg lekkers op tafel staan om in de kaas te dippen. Nou ik kan je zeggen: dat is gelukt! Bij deze heb ik al mijn kaasfondue tips om te dippen voor jullie verzameld. Het water loopt me al in de mond!

Kaasfondue dippen overzicht

Na het delen van het basisrecept voor kaasfondue (bekijk deze hier) wilde ik ook inspiratie bieden voor het dippen in de kaasfondue. Blokjes brood, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes zijn lekker. Maar er is nog veel meer mogelijk! Wat dacht je van pasta, of andere groenten en fruit of vlees? En wil je nog meer afwisselen met de kaasfondue, lees dan onder dit artikel ook even hoe je de kaasfondue een extra twist kunt geven door extra ingrediënten toe te voegen.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete kaasfondue dippers zijn. Mijn favoriet waren de gehaktballetjes, nacho’s, (gebakken) champignons en aardappeltjes. 

Kaasfondue tips om te dippen

Kaasfondue tips, dippen nacho en brood

Brood, pasta en meer!

Blokjes brood zijn standaard bij een kaasfondue, en ook erg lekker. Maar op dat gebied is er nog veel meer mogelijk. Zoals:

  • blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
  • soepstengels
  • blokjes gekookte aardappel
  • gekookte pasta of ravioli
  • nacho’s
  • pretzels
Kaasfondue tips

Groente en fruit

Ook bloemkoolroosjes en broccoliroosjes worden standaard bij een kaasfondue geserveerd. Maar wist je dat er qua groenten en fruit nog veel meer mogelijk is? Dit lijstje geeft je vast nog meer inspiratie! 

  • ananas
  • appel
  • peer
  • druiven
  • vijgen
  • champignons
  • bloemkoolroosjes
  • broccoliroosjes
  • witlofblaadjes
  • stukjes paprika
  • cherry tomaten
  • rauwe ui
  • wortel
  • venkel
  • komkommer
  • bleekselderij

Tip: het is lekker om sommige groenten (zoals bloemkool en broccoli) vooraf even te blanceren zodat ze beetgaar zijn. Het is ook erg lekker om de champignons vooraf even te bakken. 

Extra tip: het is ook erg lekker om de witlof met een reepje ham erop in de kaasfondue te dippen. 

Kaasfondue tips

Vlees of vis

Heb je er weleens aan gedacht om vlees of vis te serveren bij de kaasfondue? Gebakken garnalen zijn een topper wat mij betreft, al overtreffen ze gehaktballetjes niet. Het is zo lekker om dit even in de kaas te dippen.

  • garnalen (gebakken)
  • gehaktballetjes (gebakken, mijn persoonlijke favoriet)
  • ham in blokjes
  • salami in blokjes
  • blokjes droge worst

Nog een extra kaasfondue tips van mijn schoonzusje: het schijnt ook lekker te zijn om KitKats te dippen in de kaasfondue. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar nu ik dit gehoord heb moet ik dat de volgende keer zeker proeven. 

Kaasfondue tips

Kaasfondue tips: extra smaak!

Tot slot is het ook lekker om iets extra’s aan het kaasmengsel toe te voegen zodat het net wat meer smaak heeft. Denk hierbij eens aan:

  • fijngesneden bieslook
  • ringetjes lente ui
  • ham in blokjes
  • salami in blokjes
  • mosterd

Welke wijn bij kaasfondue?

Kaasfondue wordt traditioneel geserveerd met een witte wijn. Het soort pas je aan, afhankelijk van de kaassoorten die je in de fondue gebruikt. Denk aan:

  • Chardonnay
  • Sauvignon Blanc
  • Aligoté
  • Zwitserse witte wijn, zoals fendant
  • Prosecco

Ben je geen fan van witte wijn, dan kan je ook kiezen voor een biertje of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Gamay.

Lekkere kaasfondue

Met deze ultieme kaasfondue tips ben je gegarandeerd van een geslaagde kaasfondue-avond. Experimenteer, combineer en geniet!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

5 reacties

Paula

Groene asperges zijn ook erg lekker en haricots verts. maar ook kun je (licht geroosterde ) noten proberen. Wat ik nooit tegen iemand zeg is dat een blokje smakelijke boeren- of oude kaas te vreselijk lekker is, zeker als je er nog een klein likje mosterd op doet voordat het je mond in gaat... Eet smakelijk allemaal.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Klinkt heerlijk Paula

Willeke Dingemanse

Voor hoeveel personen is dit ??

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dit recept is niet voor een bepaald aantal personen, we hebben vooral zoveel mogelijk tips gegeven van lekkere dingen die je in de kaasfondue kunt dippen.

Ria

Beetgaar gekookte spruitjes zijn ook heerlijk bij de kaasfondue

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op