Ga naar de inhoud

Bami met spinazie en gehakt

Ik gooi er vandaag weer een makkelijke maaltijd in, met bami deze keer. Dit gerecht met bami is waarschijnlijk ietsje anders dan je gewend bent: bami spinazie gehakt! In verband met de verhuizing probeer ik mijn voorraadkast leeg te koken en daarom ben ik wat meer aan het freestylen. Ik...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bami met spinazie en gehakt

Bami spinazie gehaktIk gooi er vandaag weer een makkelijke maaltijd in, met bami deze keer. Dit gerecht met bami is waarschijnlijk ietsje anders dan je gewend bent: bami spinazie gehakt!

In verband met de verhuizing probeer ik mijn voorraadkast leeg te koken en daarom ben ik wat meer aan het freestylen. Ik combineer soms ingrediënten die ik in principe niet zo snel samen zou eten, maar die allebei op moeten. En soms komen daar verrassend lekkere combinaties uit. Zoals deze Bami met spinazie en gehakt. Niet alleen wij, maar ook onze kleine meid heeft hier ontzettend van zitten smullen. Het was alsof ze taart at 😉

De halve pak mie die al een paar maanden in de kast stond moest er dus ook aan geloven. In de vriezer lag ook nog gehakt en daarom besloot ik de bami deze keer niet te combineren met kip (zoals bij mijn twee favoriete bami-recepten namelijk deze Bami a la Brenda en de Bami Goreng) maar het met gehakt te eten.

Recepten als deze zijn niet bepaald fotogeniek. Maar ik vond deze combinatie toch zo goed geslaagd dat ik het op de foto heb gezet en besloot het recept met jullie te delen.

 

Bami spinazie gehakt

 

Bami spinazie gehakt

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bami met spinazie en gehakt

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie hierna af met koud water en zet even apart.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes.
3
Stap 3
Verwarm de wok met een beetje olie op het vuur en fruit de ui met knoflook aan. Voeg het gehakt toe en breng dit op smaak met zout en peper. Bak dit rul mee. Voeg de spinazie toe en bak dit samen met de tomatenblokjes ook mee.
4
Stap 4
Roer de bami door het spinazie-mengsel en breng op smaak met ketjap en bak dit even kort mee. Serveer de bami hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op