Ik gooi er vandaag weer een makkelijke maaltijd in, met bami deze keer. Dit gerecht met bami is waarschijnlijk ietsje anders dan je gewend bent: bami spinazie gehakt!
In verband met de verhuizing probeer ik mijn voorraadkast leeg te koken en daarom ben ik wat meer aan het freestylen. Ik combineer soms ingrediënten die ik in principe niet zo snel samen zou eten, maar die allebei op moeten. En soms komen daar verrassend lekkere combinaties uit. Zoals deze Bami met spinazie en gehakt. Niet alleen wij, maar ook onze kleine meid heeft hier ontzettend van zitten smullen. Het was alsof ze taart at ;)
De halve pak mie die al een paar maanden in de kast stond moest er dus ook aan geloven. In de vriezer lag ook nog gehakt en daarom besloot ik de bami deze keer niet te combineren met kip (zoals bij mijn twee favoriete bami-recepten namelijk deze Bami a la Brenda en de Bami Goreng) maar het met gehakt te eten.
Recepten als deze zijn niet bepaald fotogeniek. Maar ik vond deze combinatie toch zo goed geslaagd dat ik het op de foto heb gezet en besloot het recept met jullie te delen.
Bami spinazie gehakt
Bami met spinazie en gehakt
Ingrediënten
- 300 gram mie
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 250 gram rundergehakt
- 2 tomaten
- 500 gram verse spinazie
- 1,5 eetlepels zoete ketjap
- olijfolie om in te bakken
- zout en peper
Bereiding
- Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie hierna af met koud water en zet even apart.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwarm de wok met een beetje olie op het vuur en fruit de ui met knoflook aan. Voeg het gehakt toe en breng dit op smaak met zout en peper. Bak dit rul mee. Voeg de spinazie toe en bak dit samen met de tomatenblokjes ook mee.
- Roer de bami door het spinazie-mengsel en breng op smaak met ketjap en bak dit even kort mee. Serveer de bami hierna direct.
