Ga naar de inhoud

Bami á la Brenda

Bami á la Brenda. Dat staat er vandaag op het menu. Ik deel je mijn recept voor een lekkere (goed gevulde) bami. Het eerste dat mijn vriend zei toen ik hem vertelde dat we bami gingen eten was: ‘maar jij bent toch helemaal niet van de bami?’ Dat klopt. Ik ben niet van de bami. Maar
Delen op

Bami á la Brenda

Goed gevulde bami

Bami á la Brenda. Dat staat er vandaag op het menu. Ik deel je mijn recept voor een lekkere (goed gevulde) bami.

Het eerste dat mijn vriend zei toen ik hem vertelde dat we bami gingen eten was: ‘maar jij bent toch helemaal niet van de bami?’ Dat klopt. Ik ben niet van de bami. Maar als ik alles waar ik niet van was nooit zou proberen te eten dan zou ik nu nog steeds een heleboel niet lusten. Daarom besloot ik me er aan te wagen en ook bami te proberen. Bami op mijn manier, een goed gevulde bami.

Ik houd van nasi en pasta. Maar waarom hield ik niet van bami? Omdat ik de substantie van de bami, de mie niet zo lekker vind. Vond. Om er voor te zorgen dat ik het wel lekker zou vinden heb ik de bami goed gevuld. Niet alleen met hamreepjes (volgens mijn vriend onmisbaar in de bami) maar ook met kip en ei. En lekker veel groenten.

Recept bami

Bami a la Brenda

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 4 porties

  • 500 gram mie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 grote wortels
  • 150 gram ham
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel sambal
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laos
  • halve theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eieren
  • peper

Bereiding:

Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie hierna af met koud water en zet even apart.

Snijd de kip in blokjes. Verwarm de wok met een beetje olie op het vuur inbak de kip hierin aan, breng op smaak met een beetje peper uit de molen. Pers de knoflook. Snijd de ui in halve ringen, de prei in grove ringen en de wortel in plakjes. Voeg de knoflook, ui en wortel samen met de sambal bij de kip in de wok en bak dit een paar minuutjes mee. Breng op smaak met gemberpoeder, laos, komijn en een beetje kurkuma. Voeg de prei er bij en bak dit 5 minuutjes mee.

Snijd de ham in reepjes. Bak de eieren in een andere koekenpan en snijd ze hierna ook in reepjes. Voeg de ham- en eireepjes samen met de gekookte mie toe aan de groentemix. Breng op smaak met ketjap en roer alles goed door.

Serveer de bami met kroepoek en bijvoorbeeld plakjes augurk.

Tip: ook lekker om met een beetje satesaus of sweet chili saus te eten. En dus kroepoek. Hier hoort kroepoek bij. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op