Ga naar de inhoud

Kaas-ui cake

Tijd voor een hapje bij de borrel, of bij de lunch. Na een tip van mijn zusje maakte deze super lekkere kaas-ui cake. Aanradertje hoor! Regelmatig wordt me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik altijd ‘overal’. Als ik in een restaurant eet houd ik altijd...
20 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kaas-ui cake

Kaas ui cakeTijd voor een hapje bij de borrel, of bij de lunch. Na een tip van mijn zusje maakte deze super lekkere kaas-ui cake. Aanradertje hoor!

Regelmatig wordt me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik altijd ‘overal’. Als ik in een restaurant eet houd ik altijd mijn ogen open, maar ook op straat. En ik lees natuurlijk foodmagazines en ben verslaafd aan pinterest. Maar ook vrienden en familie geven me regelmatig inspiratie. In dit geval gaan de credits naar mijn zusje.

Voor haar verjaardag bakte ze de hartige cake met olijven uit mijn kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist’ (Bekijk hier het recept en de video waar ik de cake maak) voor haar collega’s. Omdat ze ook een cake wilde maken voor mensen die geen olijven lusten bakte ze er ook eentje met kaas en ui. Toen ik dat hoorde (en de foto’s zag) liep het water me in de mond. Dat wilde ik ook proeven!

En dus transformeerde ik mijn hartige cake met zongedroogde tomaten en olijven tot deze kaas-ui cake. Een lekkere hartige cake met gebakken uien en kaas. Wat mij betreft is de verhouding op deze manier precies goed, de ui is niet overheersend en de kaas ook niet. Een lekker hapje bij de borrel, lunch, brunch of bij de avondmaaltijd.

Kaas-ui cake

Kaas-ui cake

Ingrediënten

Extra benodigd: cakevorm van 22 cm 

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kaas-ui cake

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °C, vet het cakevorm in en bekleed het met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan met boter aan. Zet het vuur hierna op medium en laat het nog 15 minuten bakken.
3
Stap 3
Klop in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren, olijfolie, melk en kaas tot een mooi beslag.
4
Stap 4
Roer de gebakken ui (houd 2 eetlepels achter) en tijm door het beslag en breng op smaak met peper.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de cakevorm en verdeel de achterhouden gebakken uien erover. Bak de cake 50 minuten in de oven.
6
Stap 6
Controleer of de cake gaar is door met een houten cocktailprikker in de cake te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.
7
Stap 7
Laat de cake kort afkoelen, stort hem op een rooster en laat hem hierop verder afkoelen. Snijd de cake vervolgens in plakken. Serveer de kaas-ui cake lauwwarm of koud.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Galette met geroosterde biet en zoete aardappel
Brie en croute met spicy noten en bramen
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

1 reactie

A bite of cravings

Ik ben gek op kaas-ui-dingen haha. chips, pizza's, helaas allemaal kei ongezond. Deze lijkt me ook super heerlijk en een toch iets verantwoordelijkere snack. Dankjewel voor het delen! X

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op