Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kaas-ui cake

Kaas ui cakeTijd voor een hapje bij de borrel, of bij de lunch. Na een tip van mijn zusje maakte deze super lekkere kaas-ui cake. Aanradertje hoor!

Regelmatig wordt me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik altijd ‘overal’. Als ik in een restaurant eet houd ik altijd mijn ogen open, maar ook op straat. En ik lees natuurlijk foodmagazines en ben verslaafd aan pinterest. Maar ook vrienden en familie geven me regelmatig inspiratie. In dit geval gaan de credits naar mijn zusje.

Voor haar verjaardag bakte ze de hartige cake met olijven uit mijn kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist’ (Bekijk hier het recept en de video waar ik de cake maak) voor haar collega’s. Omdat ze ook een cake wilde maken voor mensen die geen olijven lusten bakte ze er ook eentje met kaas en ui. Toen ik dat hoorde (en de foto’s zag) liep het water me in de mond. Dat wilde ik ook proeven!

En dus transformeerde ik mijn hartige cake met zongedroogde tomaten en olijven tot deze kaas-ui cake. Een lekkere hartige cake met gebakken uien en kaas. Wat mij betreft is de verhouding op deze manier precies goed, de ui is niet overheersend en de kaas ook niet. Een lekker hapje bij de borrel, lunch, brunch of bij de avondmaaltijd.

Kaas-ui cake

Kaas-ui cake

Kaas-ui cake

20 minuten
+ 50 minuten

Ingrediënten

 • 225 gram zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • 100 ml olijfolie
 • 75 ml melk
 • 200 gram geraspte oude kaas
 • 2 uien
 • 1 takje verse tijm gerist
 • roomboter om in te vetten
 • peper

  Extra benodigd: cakevorm van 22 cm 

   Bereiding

   • Verwarm de oven voor op 160 °C, vet het cakevorm in en bekleed het met bakpapier.
   • Snijd de ui in ringen en bak dit in een koekenpan met boter aan. Zet het vuur hierna op medium en laat het nog 15 minuten bakken.
   • Klop in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren, olijfolie, melk en kaas tot een mooi beslag.
   • Roer de gebakken ui (houd 2 eetlepels achter) en tijm door het beslag en breng op smaak met peper.
   • Verdeel het beslag over de cakevorm en verdeel de achterhouden gebakken uien erover. Bak de cake 50 minuten in de oven.
   • Controleer of de cake gaar is door met een houten cocktailprikker in de cake te prikken. Als de prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.
   • Laat de cake kort afkoelen, stort hem op een rooster en laat hem hierop verder afkoelen. Snijd de cake vervolgens in plakken. Serveer de kaas-ui cake lauwwarm of koud.

   Deel dit bericht:

   Share on facebook
   Share on twitter
   Share on whatsapp
   Share on email
   Reacties

   1 Reactie

   1. A bite of cravings 5 april 2017 om 20:18

    Ik ben gek op kaas-ui-dingen haha. chips, pizza’s, helaas allemaal kei ongezond. Deze lijkt me ook super heerlijk en een toch iets verantwoordelijkere snack. Dankjewel voor het delen! X

   Laat een reactie achter

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Beoordeel recept