Mihoen met kip en sperzieboontjes

Mihoen met kip Na de paasinspiratie van de afgelopen week (klik hier om alle paasrecepten te bekijken) vond ik het vandaag weer een tijd voor een makkelijke maaltijd: mihoen met kip en sperzieboontjes.

Ik ben gek op maaltijden als deze. Het is snel klaar, lekker en nog gezond ook. Win-win-win dus! Dit is zo’n maaltje dat ik in elkaar draai als ik eigenlijk niet zo veel tijd heb om te koken, maar wel iets gezonds wil eten. Deze keer heb ik er sperzieboontjes bij gebakken, het is ook lekker om dit te vervangen door broccoli of verse spinazie.

Het geheime ingrediënt van dit gerecht is wat mij betreft de zoete ketjap. Ik ben er gek op. Naast de drie eetlepels die ik mee bak voeg ik op mijn bord vaak nog een beetje extra toe.

Kip met mihoen en sperziebonen

Mihoen met kip en sperzieboontjes

Mihoen met kip en sperzieboontjes

30 minuten

Ingrediënten

 • 150 gram kipfilet
 • 1 theelepel kipkruiden
 • 400 gram sperziebonen
 • 1 ui
 • 125 gram champignons
 • 3 eetlepels zoete ketjap
 • 100 gram mihoen
 • olijfolie om te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan. Doe de kip in de pan en breng op smaak met de kipkruiden. Bak de kipfilet rondom aan.
 • Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook deze in ruim water beetgaar, in ongeveer 8 minuten.
 • Snijd de ui fijn en doe dit bij de kipfilet in de pan. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper en voeg de ketjap er bij. Laat dit nog 10 minuutjes mee verwarmen. Roer de sperziebonen door het mengsel en verwarm dit ook nog even mee.
 • Wel de mihoen in ruim kokendheet water.
 • Serveer de kip met sperziebonen samen met de mihoen en eventueel een beetje extra ketjap.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
 1. Dit klinkt echt heerlijk! Jammer genoeg houdt een van mijn huisgenoten niet van champignons. Weet jij misschien waardoor ik het zou kunnen vervangen, of kan ik ze er ook gewoon eruit laten/ apart erbij serveren?

 2. Even geprobeerd en zoals zo vele van je recepten was het weer heerlijk.
  Heb de mihoen vervangen door noedels, dit omdat mijn vrouw niet van mihoen houdt

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk