Wentelteefjes met banaan en pindakaas

wentelteefjes banaanGenieten jullie van het lange paasweekend? Aangezien met pasen het ontbijt of de brunch centraal staat blijf ik ook vandaag nog bij dit thema. Geen gerecht waarbij eieren de hoofdrol spelen. Maar iets anders lekkers, namelijk deze wentelteefjes banaan en pindakaas.

De ‘standaard’ wentelteefjes van brood gebakken in een ei-met-melk-mengsel met kaneel en suiker kennen we denk ik allemaal. Maar het is leuk, en lekker om daar eens mee te variëren. Na de hartige wentelteefjes met Parmezaan en spek (bekijk hier het recept) ga ik nu voor wentelteefjes met banaan en pindakaas. Weer zo’n lekkere combinatie.

 

Brunchgerecht

De boterhammen besmeer ik met pindakaas waarna ze in het melk-eimengsel worden gedoopt en worden gebakken. De banaan bak ik in een andere pan aan en deze laat ik even karameliseren met rietsuiker. Bij elkaar is het een ontzettend lekker brunchgerecht. Durf jij het aan om het vandaag op tafel te zetten?

Wentelteefjes banaan

Wentelteefjes banaan en pindakaas

Wentelteefjes met banaan en pindakaas

15 minuten

Ingrediënten

  • 3 boterhammen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • snuf kaneel
  • 1 banaan
  • halve banaan
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 2 eetlepels pindakaas

Bereiding

  • Roer het ei los en meng dit met de melk en kaneel. Breng op smaak met zout en peper en roer dit goed door.
  • Halveer de banaan en snijd deze ook in de lengte door. Bak de stukken banaan in een droge koekenpan aan. Bestrooi met de rietsuiker en bak dit ook even mee.
  • Verwarm een beetje boter in een andere koekenpan. Besmeer een kant van de boterhammen met de pindakaas. Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
  • Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden en serveer met de gebakken banaan. Serveer eventueel met een beetje maple syrup.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment
  1. Oh….dit is pure verwennerij! Ik heb wel eens een tosti gemaakt van pindakaas en banaan, maar nog nooit wentelteefjes. Ik ga het zeker proberen want het lonkt nu al naar me vanaf jouw foto! Tjonge wat klinkt dat lekker…Bedankt voor de tip Brenda.
    Groetjes en een knuffeltje voor Fem. ???????

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk