Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5x Rijst met een sausje

5x rijst met een sausje Collage

5x rijst met een sausje, of rijst met kip. Want het blijkt dat meetal als ik rijst met een sausje eet, ik ook rijst met kip eet.

Als ik rijst eet vind ik het lekker om het met een lekker sausje er bij te eten. Ik houd er van als de rijst door de saus een beetje smeuïg wordt. Vandaag deel ik niet 1 recept van rijst met een sausje, maar 5. Zodat je wat te kiezen hebt. En deze sausjes maak je natuurlijk zelf. Want zo moeilijk is dat helemaal niet.

Wat is jouw favoriete recept met rijst?

Klik op de titel of foto van het gerecht om het recept te bekijken

kip-met-hawaiisaus

Kip Hawaii

Ik trap af met een van mijn lievelings: Kip Hawaii. Dit is een rijstgerecht met daarbij een lekkere en goedgevulde zoetzure saus. Uiteraard ook met ananas, zoals het hoort als iets ‘Hawaii’ heet ;)

Stoofschotel met kip txt

Stoofschotel met kip en rijst

Dit is een iets ander gerecht, namelijk een goed gevulde stofschotel. Eentje met veel groenten en in dit geval grotere stukken kip. Dit gerecht is niet alleen lekker met rijst, ook met aardappelen of zelfs pasta.

Rijst met saus kip madras

Kip Madras

Kip madras is een combinatie van de Kip Hawaii en Kip Kerrie. Aan de saus zijn sperzieboontjes en stukjes wortel toegevoegd. En weer die kip dus… lekker!

Nasi 03

Nasi (met satesaus)

Als je vraagt welk rijstgerecht ik het liefste eet dan antwoord ik: Nasi! Ik eet nasi het liefst met (lekker veel) satesaus, een gebakken eitje en kroepoek. Ik heb dit niet voor niets deze week nog gegeten..

Kip kerrie met rijst

Kip Kerrie

Een gerecht dat wij vroeger thuis aten was kip kerrie. Ik had het heel erg lang niet gehad, maar sinds ik dit recept voor de blog heb gekookt staat het ook weer vaker op tafel. Zelfs mijn dochtertje smult er van. Het is extra lekker met de krentjes in de saus.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Annemieke Hannema 25 april 2017 om 14:33

    Beste Brenda,ik heb rijst gekookt voor de nassi, maar deze is veel te vochtig!bestaat er een manier
    om de rijst droog te krijgen.We gaan het vanavond etenHelp!!!

    1. Annet 12 september 2019 om 13:48

      Ziet er zeker lekker uit zonder vloek nog veel lekkerder…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *