5x Rijst met een sausje

5x rijst met een sausje Collage

5x rijst met een sausje, of rijst met kip. Want het blijkt dat meetal als ik rijst met een sausje eet, ik ook rijst met kip eet.

Als ik rijst eet vind ik het lekker om het met een lekker sausje er bij te eten. Ik houd er van als de rijst door de saus een beetje smeuïg wordt. Vandaag deel ik niet 1 recept van rijst met een sausje, maar 5. Zodat je wat te kiezen hebt. En deze sausjes maak je natuurlijk zelf. Want zo moeilijk is dat helemaal niet.

Wat is jouw favoriete recept met rijst?

Klik op de titel of foto van het gerecht om het recept te bekijken

kip-met-hawaiisaus

Kip Hawaii

Ik trap af met een van mijn lievelings: Kip Hawaii. Dit is een rijstgerecht met daarbij een lekkere en goedgevulde zoetzure saus. Uiteraard ook met ananas, zoals het hoort als iets ‘Hawaii’ heet ;)

Stoofschotel met kip txt

Stoofschotel met kip en rijst

Dit is een iets ander gerecht, namelijk een goed gevulde stofschotel. Eentje met veel groenten en in dit geval grotere stukken kip. Dit gerecht is niet alleen lekker met rijst, ook met aardappelen of zelfs pasta.

Rijst met saus kip madras

Kip Madras

Kip madras is een combinatie van de Kip Hawaii en Kip Kerrie. Aan de saus zijn sperzieboontjes en stukjes wortel toegevoegd. En weer die kip dus… lekker!

Nasi 03

Nasi (met satesaus)

Als je vraagt welk rijstgerecht ik het liefste eet dan antwoord ik: Nasi! Ik eet nasi het liefst met (lekker veel) satesaus, een gebakken eitje en kroepoek. Ik heb dit niet voor niets deze week nog gegeten..

Kip kerrie met rijst

Kip Kerrie

Een gerecht dat wij vroeger thuis aten was kip kerrie. Ik had het heel erg lang niet gehad, maar sinds ik dit recept voor de blog heb gekookt staat het ook weer vaker op tafel. Zelfs mijn dochtertje smult er van. Het is extra lekker met de krentjes in de saus.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk