Nasi maken – zonder pakjes
Een lekker recept om zelf nasi te maken. Met extra groenten, satesaus en een gebakken eitje. En kroepoek erbij?

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inNasi maken – zonder pakjes
Bewaren
Yes, vandaag delen we een heel fijn recept voor nasi. Zelf nasi maken is namelijk helemaal niet moeilijk, en erg lekker! En heel fijn: je voegt zelf toe wat je lekker vindt. Lees snel verder en ga zelf aan de slag met nasi maken.
Nasi met extra groenten
Nasi is een van de weinige rijstgerechten dat hier vaak op tafel staat. Rijst met kip en satésaus, ik vind het heerlijk!
Wel vind ik het jammer dat rijstgerechten meestal weinig groenten bevatten. Het voordeel aan zelf nasi maken is dat je dat dus zelf bepaald. Ik voeg daarom graag extra groenten toe aan mijn nasi recept.
Als je dit gerecht maakt gebruik je waarschijnlijk meestal een kruidenmix uit een pakje. Maar dat kan ook met ingrediënten uit je eigen kruidenlade. Voor de nasikruiden gebruik ik een mix van chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad en kaneel. Ook vind ik het lekker nog een teentje knoflook mee te bakken.
De gemarineerde kip bak ik aan in een wok. Hier voeg ik de kruiden en knoflook aan toe samen met de groenten. Alleen de taugé voeg ik later toe. Dit mengsel bak ik aan tot de groenten gaar zijn. Ondertussen is de rijst gekookt en meng ik dit ook door het kip-groentemengsel. De rijst bak ik vervolgens ook even mee.
De nasi serveer ik met een portie satésaus, ook dit kun je zonder pakjes maken. Klik hier voor het recept dat ik graag gebruik.
Tip: als je toch bezig bent, maak dan een portie extra nasi klaar. Dit kun je je invriezen zodat het later kunt eten. Ideaal als je lekker makkelijk wilt doen of geen tijd hebt om te koken. Zoals ik vanavond.
Meer rijstgerechten
Heb je de smaak van het nasi maken te pakken en wil je meer rijstgerechten zonder pakje zelf maken? Dan tip ik je graag nog een aantal lekkere gerechten met rijst:
Bereidingswijze nasi maken – zonder pakjes
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.Stap 2
Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.Stap 4
Serveer de nasi met satesaus en een gebakken eitje. En een beetje kroepoek.Is 6 personen te veel? De nasi kan heel goed ingevroren worden, in een bakje of diepvrieszak. Ik maak altijd voor 6 personen zodat ik een paar porties kan invriezen.
Bereidingswijze nasi maken – zonder pakjes
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.Stap 2
Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.Stap 4
Serveer de nasi met satesaus en een gebakken eitje. En een beetje kroepoek.Is 6 personen te veel? De nasi kan heel goed ingevroren worden, in een bakje of diepvrieszak. Ik maak altijd voor 6 personen zodat ik een paar porties kan invriezen.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reactie
Florien
Als je eerst alle specerijen bakt en dan het vlees, dan de groentes erbij doen de specerijen zoveel meer. Groet, Florien