Kip Kerrie

Kip kerrie met rijst

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie.

Vroeger aten we thuis soms kip kerrie. Ik kan me herinneren dat ik dat ontzettend lekker vond. De afgelopen 10 jaar heb ik het niet gegeten dus vond ik het tijd om zelf een keer kip kerrie op tafel te zetten. Zonder pakjes, met extra groenten. Ik heb namelijk het idee dat er anders altijd weinig groenten in zitten. Ik voegde sperzieboontjes toe. Een prima aanvulling zodat dit lekker maaltje voor door de week wordt.

Staat deze kip kerrie deze week bij jou op tafel?

Recept kip kerrie

Kip Kerrie

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 kipfilets
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode paprika
 • 450 gram sperziebonen
 • 1 eetlepel kerriepoeer
 • snuf chilivlokken
 • 1 theelepel kurkuma
 • halve theelepel korianderpoeder
 • ananas
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 eetlepels bloem
 • 3 eetlepels rozijnen
 • zout

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.

Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.

Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.

Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.

Serveer de kip kerrie met rijst.

Tip: de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
46 comments
 1. Dat klinkt lekker!
  Aangezien mijn broer fan is van kip kerrie uit een zakje, moeten we deze ook maar eens uitproberen!

 2. Ziet er goed uit! Gebruik je in dit recept verse ananas of een blikje? Zie het bij de ingrediënten namelijk niet staan.

 3. Dit lijkt mij erg lekker!
  Is het mogelijk om de korianderpoeder te vervangen voor iets anders? Bijvoorbeeld Djahe? Of is het mogelijk het weg te laten?

  1. Ik heb het recept inmiddels gemaakt en het was heerlijk! Echter heb ik koriander vervangen door een klein beetje Djahe. Dit komt zeker nog een keer op tafel!

 4. Top recept en heel smaakvol, ik heb nog extra paprika en asperge puntjes toegevoegd, vroeger kocht ik altijd blikjes met kerrie saus maar dat is verleden tijd.

 5. Super lekker Bren :-) Heb m vandaag gemaakt met spullen die ik in huis had (appel ipv ananas bijvoorbeeld) Maar het mooie hiervan vind ik dat je de meeste ingrediënten gewoon in huis hebt (kruiden, kokosmelk, rijst) en dus voor het hele gezin een makkelijke maaltijd op tafel kan zetten!

 6. Hoi Brenda,

  Kun je kokosmelk vervangen met room?
  Zou je dan dezelfde aantal ml moeten aanhouden. Wij zijn bezig met een koolhydraatarm dieet, ik ben van plan om de rijst weg te laten. Is het recept dan wel toepasbaar in onze dieet. Hoe denk jij hierover?

 7. Hey Brenda,
  Wat een lekker recept. Ik heb hem gemaakt en ik vind hem echt heel erg lekker! Dank je wel! Je recept komt in mijn diy-kookmap! Is een blijvertje!
  Groetjes Wendy

 8. Hi Brenda,

  Je recept voor kip-kerrie leverde ons een heerlijke maaltijd op ?, dank! Heb het naar onze smaak aangepast: geen Chilivlokken of koriander en de paprika er samen met de ananas door gedaan, zodat die nog lekker knapperig was. Ook maak ik altijd gebruik van kookroom i.p.v. gewone room of in dit geval kokosmelk, om het gerecht wat minder machtig te maken.

  Hartelijke groet,
  Annetta

 9. ik heb dit 2 weken geleden gemaakt,en het smaakte echt geweldig.
  het is dus een eenkeer in de maand recept geworden voor ons,heerlijk gewoon.

 10. Wat een heerlijk recept!
  Ik had geen sperzieboontjes dus het is een zak Chinese wokgroente geworden, maar ook dat smaakte prima! En de rozijnen heb ik achterwege gelaten.

 11. Mijn complimenten voor dit recept, ik heb het nu al meerdere malen gemaakt en blijf er zo heerlijk van smullen en de rest bij ons thuis eveneens!

 12. Ben benieuwd naar dit recept. Ik maak het altijd met crème fraiche en paprika, champignons, prei en erwtjes. Best veel groenten dus ;)
  Ga deze ook eens uitproberen!

 13. Heerlijk! Bedankt voor het delen van je recept! Dit ga ik zeker vaker maken.
  Fijn dat het zuivelvrij is. Ik heb het glutenvrij gemaakt door de bloem te verruilen voor 1 el arrowroot poeder. En het een eigen twist gegeven met andere groenten.

 14. Hallo Brenda,

  Zojuist recept uitgeprobeerd en was super lekker! Bedankt hiervoor!

  Ik heb extra toegevoegd theelepel sambal en laospoeder.

 15. Ik heb het gisteren gemaakt. Echt heerlijk! Van manlief mag ik het vaker maken, dat zegt genoeg ;). Heb extra courgette en doperwtjes toegevoegd. En zout achterwege gelaten, genoeg smaak! Bedankt voor het recept!

 16. Nu voor de tweede keer, deze kip kerrie gemaakt. Ik laat zelf de sperzieboontjes weg. Maar doe daarvoor in de plaats extra paprika. Echt super lekker deze schotel. Lukt altijd.

 17. Ik had nog 1 prei en wat wortelen, heel klein gesneden en beetje voorgekookt in magnetron, als extra pepertje en klein stukje gember erbij… zooooo lekker!

 18. Heb het recept uitgeprobeerd, en het smaakte prima. Had wel wat extra zout en chilivlokken toegevoegd, maar was nog steeds een beetje flauw. Volgende keer zal ik dus nog wat extra chili toevoegen

 19. Hoi Brenda, ik ben echt een kip kerrie liefhebber. Heb dit gerecht gisteren voor het eerst gemaakt, we vonden het heerlijk! Een vriend van ons die kwam eten vroeg aan mij het recept, zo lekker vond hij het!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk