Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip Kerrie

Kip kerrie met rijst

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie.

Vroeger aten we thuis soms kip kerrie. Ik kan me herinneren dat ik dat ontzettend lekker vond. De afgelopen 10 jaar heb ik het niet gegeten dus vond ik het tijd om zelf een keer kip kerrie op tafel te zetten. Zonder pakjes, met extra groenten. Ik heb namelijk het idee dat er anders altijd weinig groenten in zitten. Ik voegde sperzieboontjes toe. Een prima aanvulling zodat dit lekker maaltje voor door de week wordt.

Staat deze kip kerrie deze week bij jou op tafel?

Recept kip kerrie

Kip Kerrie

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 450 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel kerriepoeer
  • 1 snuf chilivlokken
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • ananas
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels rozijnen
  • zout
  • rijst voor erbij
Extra benodigdheden:
  • grote wok

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.
  • Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.
  • Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.
  • Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.
  • Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.

Tip:

de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.

Hoofdgerecht
Vlees

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

50 Reacties

  1. Monique 7 september 2018 om 15:17

    Hey Brenda,
    Heerlijk recept! Ik vroeg me af of je het ook kan invriezen. Overleefd de ananas en de rozijnen het in de diepvries?

  2. Sonja 20 maart 2019 om 11:32

    Ik had nog 1 prei en wat wortelen, heel klein gesneden en beetje voorgekookt in magnetron, als extra pepertje en klein stukje gember erbij… zooooo lekker!

  3. Corry 18 april 2019 om 21:11

    Hallo
    Vandaag kip Kerrie gemaakt maar wij vonden hem erg zoet ,wat maakt kipkerrie zoet is dat de ananas of rozijnen

  4. Marian 17 augustus 2019 om 19:11

    Vandaag gemaakt, oooo dat was echt lekker. De pan was helemaal leeg!

  5. Linda 10 september 2019 om 19:31

    Heb het recept uitgeprobeerd, en het smaakte prima. Had wel wat extra zout en chilivlokken toegevoegd, maar was nog steeds een beetje flauw. Volgende keer zal ik dus nog wat extra chili toevoegen

  6. Diana 17 oktober 2019 om 12:15

    Hoi Brenda, ik ben echt een kip kerrie liefhebber. Heb dit gerecht gisteren voor het eerst gemaakt, we vonden het heerlijk! Een vriend van ons die kwam eten vroeg aan mij het recept, zo lekker vond hij het!

  7. Michiel 10 februari 2021 om 23:01

    Hallo Brenda, heb dit gerecht uitgeprobeerd. Het was een groot succes. We hebben met drie volwassenen alles opgegeten. Gewaarschuwd door anderen heb ik er een hele groen peper incl. pitjes bij gedaan. Volgende keer, die er natuurlijk komt doe ik er 2 rode pepers in en iets meer kokosmelk. Heerlijk recept

  8. Michiel 10 februari 2021 om 23:04

    Oh ja, Ik heb de rozijnen weggelaten

  9. Lau 17 november 2021 om 16:36

    Heerlijk recept! Al heel veel gemaakt. Alleen elke keer maak ik weer de fout om de rijst te vergeten. Kan je dat alsjeblieft in het recept erbij zetten???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept