Ga naar de inhoud

Kip pilav – rijstgerecht met perzik en rijst

Een super lekkere makkelijke maaltijd, een rijstgerecht met een zomers tintje: kip pilav. Zo tegen het einde van de zomer begin ik weer te verlangen naar het normale leven. Na een paar weken vakantie samen thuis (en in mijn geval het begin van mijn verlof ;)) heb ik weer behoefte...
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olie aan.
2
Stap 2
Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit met de kipfilet mee. Snijd de paprika’s in reepjes en de courgette in blokjes. Doe dit bij de kip en bak mee.
3
Stap 3
Voeg de tomatenpuree en de ketjap toe en bak dit even kort mee. Voeg hierna de kippenbouillon toe. Roer dit alles goed door elkaar en laat dit op medium vuur 20 minuten pruttelen.
4
Stap 4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Snijd de perziken in reepjes en verwarm dit samen met de gembersiroop nog even kort mee.
6
Stap 6
Serveer de kip pilav samen met de gekookte rijst
7
Stap 7
Tip: houd je van een meer pittige saus? Voeg een theelepeltje sambal toe.

Kip pilav – rijstgerecht met perzik en rijst

Een super lekkere makkelijke maaltijd, een rijstgerecht met een zomers tintje: kip pilav.

Zo tegen het einde van de zomer begin ik weer te verlangen naar het normale leven. Na een paar weken vakantie samen thuis (en in mijn geval het begin van mijn verlof ;)) heb ik weer behoefte aan normaal eten. Al weet ik niet of dat normale eten straks met een baby erbij goed gaat lukken, maar we gaan ons best doen. Deze makkelijke maaltijd gaan wij hier in ieder geval de komende week ook weer op het menu zetten.

Kip pilav recept met rijst

Kip pilav

Kip pilav is een gerecht dat wij ‘vroeger’, toen wij net samenwoonden, regelmatig aten. Uit een pakje. Het pakje is volgens mij inmiddels niet meer verkrijgbaar. Maar inmiddels heb ik die ook niet meer nodig, we maken kip pilav lekker zelf.

Bij pilav wordt de rijst gekookt in bouillon, dit geeft nog meer smaak aan het gerecht. Verder bevat het gerecht veel groenten, en een lekker sausje. Wat mij betreft is dat laatste onmisbaar bij een rijstgerecht.

Het fijne aan de kip pilav dat ik zelf toevoeg wat ik lekker vind. Naast paprika doe ik er een extra courgette bij. Zo hebben we lekker wat extra groente op ons bord. In dit geval heb ik perziken uit blik gebruikt, maar als de verse perziken verkrijgbaar is zijn deze natuurlijk nog lekkerder in de kip pilav.

Kip pilav

Rijstgerechten

Ik ben gek op rijstgerechten met een sausje, zoals bij deze kip pilav. Ik deel daarom nog een aantal van mijn favorieten met jullie.

Opvallend is dat ik deze gerechten bijna allemaal met kip eet. Het is ook lekker om dit eens te vervangen door vis. Bijvoorbeeld kabeljauw of garnalen, of wat dacht je van zalm teriyaki?

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

2 reacties

Hans de Wit

Hoi Brenda, Jouw kip Pilav is heerlijk, ook met couscous trouwens. Als ik jouw recept Kip Madras wil openen krijg ik alleen een heel raar scherm, misschien een bug? Groeten Hans

Laat een bericht achter

[email protected]

Hoi Hans, als het goed is is dit inmiddels opgelost. We waren even bezig met het omzetten naar een nieuwe website :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op