Babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Toegankelijke versie op babi pangang, met hamlappen. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker, of met een stoofpan. Serveer met rijst of bami.
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBabi pangang (slowcooker of stoofpan)
Bewaren
Vandaag deel ik een toegankelijke versie op babi pangang. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of met een stoofpan.
Wij halen bijna nooit Chinees, ik ben er niet zo gek op. Als ik het eet vind ik het lekker, maar het zal niet op mijn initiatief zijn. Joost daarentegen is er gek op. En daarom vond hij het de hoogste tijd dat we weer eens gingen bestellen. Stiekem vond ik de babi pangang deze keer heerlijk. En toen ik de volgende dag bij het boodschappen doen hamlappen zag liggen, besloot ik meteen met mijn variant op dit gerecht aan de slag te gaan.
Babi pangang
Mijn versie van babi pangang bereid ik van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus van babi pangang heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees’ komt. Deze saus is wat mij betreft wat de babi pangang zo lekker maakt. Kruidig, fris, zuur en een beetje zoet.
In dit recept gebruik ik hamlappen, in plaats hiervan kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken om babi pangang te maken.
Bij dit recept krijg je geen krokant laagje om het vlees. Wil je dit wel? Zoek dan eens op babi pangang met buikspek, op de website van Ashley vind je hier ook een lekker recept van.
Tip: Om extra groente aan het babi pangang recept toe te voegen bak ik bami- / nasigroenten die ik voor het serveren door de gekookte bami roer.
Slowcooker of stoofpan
Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of stoofpan. Voor beide geef ik je hieronder de beschrijving.
Klik hier voor meer slowcooker-recepten.
Bereidingswijze babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Bereiding in de slowcooker:
Stap 1
Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.Stap 2
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.Stap 3
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.Bereiding in de stoofpan:
Stap 1
Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.Stap 2
Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.Stap 3
Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.Stap 4
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.Stap 5
Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.Stap 6
Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.Bereidingswijze babi pangang (slowcooker of stoofpan)
Bereiding in de slowcooker:
Stap 1
Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.Stap 2
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.Stap 3
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.Bereiding in de stoofpan:
Stap 1
Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.Stap 2
Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.Stap 3
Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.Stap 4
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.Stap 5
Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.Stap 6
Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in5 reacties
Elly Haenen
Het was een superlekker recept.2 dagen van gesmuld. Volgende keer misschien het vlees aanbraden,lijkt het nog meer op babi pangang van de Chinees 👍
Ineke
Heel erg lekker recept, ik ga het zeker nog een keer maken, lekkerder dan met spek en zeker net zo lekker als van de Chinees! Jammer dat ik het niet kan pinnen op Pinterest om te bewaren!
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Ineke!
Anke De Meer
Aanbraden voor een knapperig effect voordat t in de slowcoocker gaat. Mvg Anke
Anke De Meer
Hallo Brenda. Ik wou babi pangang maken van de week,lijkt me erg lekker. Toch ff een vraag,kan ik eerst de hamlappen.ff aanbraden voor
Graziella Nizzi
Hoi Brenda, ik zag dit heerlijk recept, nu is mijn vraag de atjar tjampoer moet die erbij met het vocht of alleen de atjar ? Hoor het graag ,fijne dag nog