Ga naar de inhoud
17 beoordelingen

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Lekker rijstgerecht met kip ketjap. Kruidige blokjes kipfilet en zoete saus, met rijst en sperziebonen. Ideale makkelijke maaltijd zonder pakjes.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Het is weer maandag, ik start de nieuwe week met een nieuwe makkelijke maaltijd. Zoals jullie van me gewend zijn. Deze keer een snelle topper met rijst, kip ketjap. Rijst met een kip in een saus van ketjap. Dit maakt een lekkere zoete saus, dat perfect gaat bij de kipblokjes en rijst.

Een gerecht dat ons thuis zeer verrast heeft, dit wordt onze nieuwe favoriete snelle gerechten met rijst.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Ik hou van ketjap in een rijstgerecht. Als we iets met rijst eten gaat er vaak op mijn bord nog een scheutje zoete ketjap bij. Ik gebruik het ook weleens als basis voor bijvoorbeeld een snelle saus met bami, of bij deze gebakken rijst met kip en ketjap. Maar ik had nog niet eerder ketjap het hoofdingrediënt van een saus gemaakt en besloot eens te testen of kip ketjap een succes zou zijn. En dat was het!

Ketjsap saus maken

Deze zoete saus van ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder is hemels. Het is heel simpel om te maken. Je doet deze ingrediënten bij elkaar en laat het 15 minuten pruttelen om in te dikken. Vind je de ketjap-saus nog te dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee. Ik vind dit zo lekker, ik kan het wel drinken. Tijdens het koken bleef ik ook maar proeven omdat het zo lekker was.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Rijst met kip

Omdat de kip in ketjapsaus al zoveel smaak heeft heb ik de rijst en groenten die ik erbij serveer wat meer basic gehouden. In dit geval serveer ik de kip ketjap met zilvervliesrijst en sperziebonen. Door de rijst meng ik blokjes omelet en ringetjes lente-ui. Dit kun je vervangen door andere rijst of bijvoorbeeld bami en een groente naar keuze. Broccoli past hier bijvoorbeeld ook erg goed bij, of neem roerbakgroenten.

Kip ketjap met rijst en sperziebonen

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip ketjap met rijst en sperziebonen

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een hapjespan en bak de kip hierin rondom aan.
2
Stap 2

Doe de ui en knoflook bij de kip en bak tot de ui glazig ziet. Meng de ketjap met kippenbouillon en gemberpoeder en doe dit bij de kip. Roer door en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.

3
Stap 3
Kook ondertussen de rijst in een pan gaar.
4
Stap 4
Kook in een andere pan de sperziebonen.
5
Stap 5
Roer de eieren door elkaar en bak hier een omelet van. Snijd de omelet in stukjes.
6
Stap 6

Vind je de ketjap-saus de dun? Dan kun je de saus eventueel nog binden door een theelepeltje maizena te mengen met koud water en dit door de saus te mengen. Verwarm dit een paar minuutjes mee.

7
Stap 7
Roer de blokjes omelet en ringetjes lente-ui door de rijst. Serveer de rijst met de kip ketjap en de sperziebonen. Garneer met pinda’s.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Fetaspread met geroosterde courgette
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes

73 reacties

Ingrid De Groot

Super lekkerrrr

Laat een bericht achter

Joke

Dit recept ga ik zeker vaker maken. De kip ketjap was heerlijk!

Laat een bericht achter

Hetty

Heerlijk eenvoudig en snel recept. Ik heb het aangepast naar fodmap dieet met knoflookolie en het groen van prei ipv ui. Eerste keer ui-olie gemaakt maar met prei is het lekkerder.

Laat een bericht achter

Hans Willems

Zalig eten dit - wát een smaak ook!, dit eten we vaker :-)

Laat een bericht achter

Chantal Berkhof-den Boef
5/5 sterren

Het was VERRUKKELIJK 😍 dit komt zeker vaker op tafel!!

Laat een bericht achter

Willem

Wat een fantastische recept, ik gebruikte eerst conimex ketjap, maar nu Perusahan ketjap kudus dan smaakt het nog véél lekkerder. Hartelijk dank voor dit heerlijke recept. Groet Willem.

Laat een bericht achter

Afra
5/5 sterren

Súper lekker!!

Laat een bericht achter

Lisa Bekking

Ik heb geen gemberpoeder in huis , alleen kerrie en knoflook😅. Is het erg als je het zonder hebt?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nee hoor, ik zou het evengoed maken. Andere keer weer met gemberpoeder (of geraspte gember)

Linda
5/5 sterren

Doe je ook nog kruiden op de kipfilet of moet het gewoon naturel?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Linda, in dit geval houdt ik die naturel. Zit al genoeg in de lekkere ketjap-saus. Gr Brenda

Anita

Wat een lekker recept! Er zit alleen een nogal heet foutje in als je de boodschappen in het appie-mandje zet. Bij ah koop je dan hete soja saus ipv ketjap. En die... is echt écht heet in deze hoeveelheid, haha! Wij hebben deze keer moeten blussen maar gaan hem zeker nog een keer maken met ketjap manis;)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Anita, oeps dat gaat niet goed. bedankt voor de tip! Dat ga ik meteen doorgeven.

Gerlof

Hi, Ik heb het recept gevolgd alleen de smaak was zo zoutig. Wat heb ik verkeerd gedaan 😬? De smaak was wel lekker alleen de zoute nasmaak was te dominant. Ik heb het helaas helemaal moeten weggooien.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat jammer om te horen Gerlof, ik heb zoete ketjap manis gebruikt

Angela
5/5 sterren

Wat een heerlijk recept, al een aantal keer gemaakt iedereen vind het super.

Laat een bericht achter

Corry

Wat is dit een heerlijk recept! Ik ga dit zeker weten vaker maken 😋

Laat een bericht achter

Julia

Super lekker!!! Komt bij ons nu zeker vaker op tafel. Ik heb de saus heel zachtjes in laten koken, ongeveer een uurtje. Precies dik genoeg en zoveel smaak!!!!

Laat een bericht achter

Mirjam

Ik ben per toeval achter deze website gekomen, en vanaf vandaag ga ik deze recepten proberen. Gezond zonder zakjes en pakjes, en dit recept is bij het hele gezin goed in de smaak gevallen. Inderdaad wat maïzena erbij en de saus was heerlijk!!

Laat een bericht achter

Dolinda

Wat een lekker recept is dit !! Ga ik zeker vaker maker.

Laat een bericht achter

Gerda

Ik zou dit recept graag morgen maken, maar mag een meisje van bijna 3 dit ook eten, is het niet te zout voor haar?

Laat een bericht achter

Annet

Lijkt me een heerlijk recept,kan dit ook met gehakt,want ik heb een intolerantie voor kip.

Laat een bericht achter

Ward

Vele vinden de saus te dun. In hun geval zou ik dan nadat de kip aangebakken is en de ui en knoflook glazig het geheel overstrooien met een lepel bloem en even laten meebakken alvorens het vocht eraan toe te voegen. Dan wordt de saus automatisch al dikker van structuur.

Laat een bericht achter

Eefje
5/5 sterren

Heerlijke ketjapsaus. Ik heb inderdaad maizena gebruikt om het iets dikker te maken. Toen ik vroeg of we dit recept nog een keer gingen maken kreeg ik een zeker weten!

Laat een bericht achter

Marian

Heerlijk gerecht en viel in de smaak bij gezin. Ik heb er nog wat vers gesneden gember door saus gedaan en heb de saus iets gebonden met een scheutje tomatenketchup. Het is zeker een blijvertje.

Laat een bericht achter

Mirjam

Heerlijk gerecht met de ketjapsaus! Ons favoriete gerecht van Brenda

Laat een bericht achter

Mandy
5/5 sterren

Wauw die saus is inderdaad hemels! Heerlijk gegeten!

Laat een bericht achter

Nalan
5/5 sterren

Favoriete familiegerecht, dankjewel voor het recept!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen Nalan :)

Jennifer
5/5 sterren

Dit recept is favoriet hier in huis en staat dus regelmatig op tafel. Geen gekke ingrediënten en zo klaar.

Laat een bericht achter

Petra
5/5 sterren

Wij hebben hiervan gesmuld. Zelfs mijn liefde, die ik langzaamaan aan het los weken ben voor zijn voorkeur voor pakjes en zakjes, at zijn vingers erbij op. Dus dit gaat vaker op het menu komen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super leuk om t horen Petra

Charon

Hai mag ik iets vragen welke boulion blokje en met hoeveel water mengen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik zou zeggen neem bouillon naar keuze

Antoinette
5/5 sterren

Erg lekker en gemakkelijk te maken. Heb dit al een aantal keren gemaakt. Veel van je recepten staan bij mijn favorieten en maak ik regelmatig.

Laat een bericht achter

Wendy

Vandaag gemaakt, wat een heerlijk recept zeg!!

Laat een bericht achter

Louise

Hallo, ik heb alleen groente of rundvleesboullion. Wat kan ik het beste gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dan zou ik voor groentbouillon gaan.

Angela
5/5 sterren

Gister heel lekker gegeten! De kip was perfect en ik had noedels ipv rijst, dankjewel voor het recept!

Laat een bericht achter

Thess
5/5 sterren

Vond m heerlijk! Dank je wel.

Laat een bericht achter

Anne-Marie
5/5 sterren

Erg lekker. Komt in mijn receptenboek! Viel goed in de smaak.

Laat een bericht achter

Ii

Wat voor boullion een glazere pot of blokje?

Laat een bericht achter

Ina

Dit zocht ik.....!! Top ik ga het morgen maken dankjewell

Brenda Hoff

Ik gebruik een blokje

Mariska

Saus blijft ondanks bloem (ipv maizena) erg dun. Maar zeker lekker en makkelijk.

Laat een bericht achter

Con

Gewoon wat extra maïzena. Heerlijk

Ina

Dit zocht ik.....!! Top ik ga het morgen maken dankjewell

Els

Super lekker! Geen zakjes meer uit de supermarkt!

Laat een bericht achter

Ton

Net heerlijk ketjap met rijst en sperziebonen gegeten. Het was heerlijk. Zeker één aanrader.

Laat een bericht achter

Kirsten
5/5 sterren

Super lekker!! Stiekem een beetje chilisaus door de saus gedaan, ook erg lekker!

Laat een bericht achter

Ruth Retotar-Brinkman
5/5 sterren

Super lekker. Heb dit een aantal maanden geleden gemaakt.

Laat een bericht achter

Esther

Ga dit vandaag maken ben heel erg benieuwd maar denk dat het heel lekker gaat zijn

Mary

Best lekker! Bedankt voor t recept

Amber

Mijn saus is erg dun vind ik. Hoe kan dit? Of hoort het waterig te zijn?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Amber, ik voeg zelf aan de saus geen bindmiddel toe. Maar als je de saus de dun vindt kun je de saus even binden met maizena of bloem. Ik heb dit aangevuld bij het recept.

Diana

Er staat 15 min laten pruttelen..maar de saus blijft wel dun. Klopt dat? Of kan ik daar alles binder bij doen om het wat in te dikken? Alvast bedankt!

Laat een bericht achter

Bianca

Ik vond de bouillon/ketjap iets te waterig. Of hoort dat zo? Ik had dikker verwacht en het werd ook niet dikker. Wel een lekker recept :)

Laat een bericht achter

debby

gisteren gemaakt en het is in de smaak gevallen bij iedereen. Fijn, nu hoef ik geen kant en klaar sausje meer te gebruiken! Ik heb wel wat meer gemberpoeder gebruikt en bouillon om meer saus te krijgen, anders vinden ze hier de rijst te droog. Heb het een klein beetje gebonden met allesbinder en het restje wat over is gaat vandaag door de salade met cashewnoten en mieslierten voor mijn lunch!

Laat een bericht achter

Mariëlle

Kun je deze ketjapmarinade ook gebruiken om tempeh mee te marineren? Dankjewel alvast, klinkt heel lekker namelijk!

Laat een bericht achter

A

Er staat kippenbouillon is toch gewoon een bouillonblokje met water?

Miek

Brenda, denk je dat dit ook goed kan met vegetarische kipstukjes?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Miek, hier heb ik geen ervaring mee. Maar je kunt het zeker proberen. Ik zou zeggen dat dat zeker moet kunnen.

Jenny

Heerlijk !! (en stiekem nog wat spekjes erbij gedaan!

Laat een bericht achter

Sietske

Nou Jenny, daar is niks stiekems aan hoor,ik bebruik heel vaak het recept en geef dan ook mijn eigen draai er aan maar heb even een recept nodig ,zo van wat gaan we vandaag weer op tafel zetten en met wat inspiratie van mijzelf erbij dus voel je vrij.

M.K

Wat een fantastisch recept. Heel makkelijk maar heerlijk!

Laat een bericht achter

Miriam

Zou dit lekker zijn op een broodje?

Laat een bericht achter

Djoggomang

Ja is heerlijk

Ron

Maak het ong hetzelfde maar hou wel van een beetje pir , dus doe er ook sambal bij het aanfruiten , altijd even proeven , te pittig dan gula djawa of bruine suiker erbij en altijd blijven proeven

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
17 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op