Ga naar de inhoud

Gebakken rijst met kip en ketjap

Een snel rijstgerecht met lekker veel groenten. Gebakken rijst met kip en ketjap. En omeletreepjes en lente-ui.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gebakken rijst met kip en ketjap

Gebakken rijst met kip en ketjap

Een lekker makkelijke en snel maaltje met rijst. Zonder sausje deze keer. Want we gaan voor gebakken rijst met kip en ketjap. Een maaltijd die ook ideaal is om restjes uit de koelkast in te verwerken.

Gebakken rijst met kip en ketjap

Maaltijden zoals dit gerecht van gebakken rijst met kip en ketjap komen wat mij betreft altijd van pas. Het is gemakkelijk om te maken en je kunt er ook lekker mee variëren. Zo verwerk ik graag restjes groenten bijvoorbeeld in een rijstgerecht zoals deze. Een beetje meer of minder maakt namelijk niet zoveel uit.

Andere recepten met gebakken rijst die bij mij nog steeds favoriet zijn, zijn deze:

Gebakken rijst met kip en ketjap

Gebakken rijst met kip en ketjap 

Gebakken rijst met kip en ketjap dus. Geïnspireerd op de populaire Kip Ketjap. Alleen dan zonder het sausje van ketjap.

De blokjes kipfilet marineer ik even in ketjap marinade. Samen met de marinade bakken we hierna de kipblokjes aan. Vervolgens gaan de groenten erbij. Ik heb nu Chinese roerbakgroenten gebruikt maar je kunt hier natuurlijk lekker mee variëren. Neem een andere mix roerbakgroenten, of bijvoorbeeld al voorgesneden nasi-groenten. Of restjes uit de koelkast die je zelf fijnsnijdt.

Als de groenten zijn aangebakken bakken we ook de afgekoelde rijst mee. Lekker om het wat extra op smaak te brengen met ketjap manis. Bak dit allemaal lekker mee.

Serveer de gebakken rijst met kip en ketjap met reepjes omelet en ringetjes lente-ui. Ook lekker met gebakken uitjes (en kroepoek als je er helemaal een feestje van wilt maken).

Voor gerechten met gebakken rijst is het eigenlijk het lekkerste om rijst te gebruiken dat je al wat eerder hebt gekookt. Hierdoor wordt het namelijk nog lekkerder als je het opbakt met in dit geval de groenten.

Mis je een sausje bij dit rijstgerecht? Voeg dan extra ketjap toe. Of serveer de gebakken rijst met een portie satésaus.

Scroll naar beneden voor het complete uitgewerkte recept.

Gebakken rijst met kip en ketjap

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gebakken rijst met kip en ketjap

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst hierna afkoelen.
2
Stap 2
Meng de blokjes kipfilet met 4 el ketjapmarinade.
3
Stap 3
Verwarm olie in een grote hapjespan of wok en bak hier de kipfiletblokjes rondom in aan.
4
Stap 4
Doe hierna de roerbakgroenten erbij en bak dit 10 minuten mee. Doe hierna de gekookte rijst erbij en bak dit nog 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg eventueel een scheutje ketjap manis toe.
5
Stap 5
Roer de eieren los en bak hier in een grote koekenpan met olie een omeletje van. Rol de omelet op en snijd het in reepjes.
6
Stap 6
Serveer de gebakken rijst met kip ketjap met de reepjes ei, lente-ui en gebakken uitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op