Ga naar de inhoud

Stoofschotel met kip

Hebben jullie ook zo genoten van het weekend? Mijn weekend was een ideale combi van gezelligheid, relaxen en productiviteit. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe week. Jij ook? Als je nog niet weet wat je deze week allemaal op tafel gaat zetten is dit een heerlijke tip. Je moet wel even tijd hebben om

Stoofschotel met kip

Stoofschotel met kip txt

Hebben jullie ook zo genoten van het weekend? Mijn weekend was een ideale combi van gezelligheid, relaxen en productiviteit. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe week. Jij ook? Als je nog niet weet wat je deze week allemaal op tafel gaat zetten is dit een heerlijke tip. Je moet wel even tijd hebben om het te laten stoven, minimaal een uurtje. Maar dan heb je wel wat!

Recepten als deze maak ik te weinig. Terwijl het zo gemakkelijk is. En lekker. Je kunt dit serveren met rijst, pasta of aardappelen. Zelfs couscous in een optie als je het mij vraagt. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van kip met bot, maar voor deze kip maak ik een uitzondering. Het is zo gaar dat het zo van het bot afglijdt. Je hoeft dus niet te kluiven šŸ™‚

Stoofschotel met kip 02

Stoofschotel met kip

Bereidingstijd: 15 minuten en 60 minuten stooftijd

Benodigdheden:

IngrediĆ«nten voor 4 – 5 personen:

  • 6 kippenbouten of kippendijen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 winter wortel
  • 200 gram champignons
  • 750 ml kippenbouillon
  • scheut witte wijn (ongeveer 30 ml)
  • blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetlepelsĀ tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • peper en zout
  • eventueel 1,5 eetlepel maizena om de saus de binden

Bereiding:

Bestrooi de kip met peper en zout bak dit aan in een braadpanĀ met een beetje olie. Als de kip aan beide kanten mooi bruin is haal je hem even uit de pan zodat je de groenten kunt aanbraden.

Snipper de uien en pers de knoflook, bak dit in de braadpan aan. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes voeg dit bij de pan en laat het even meebakken.Ā Voeg een scheut witte wijn toe en roer het door. Doe de kip weer in de pan en voeg ook de bouillon, tomatenblokjes, tomatenpuree, tijm en oregano toe. Breng het aan de kook en laat het 50 tot 60 minuten pruttelen tot de kip gaar is. Snijd de champignons in plakjes en laat deze de laatste 10 minuten meegaren.

Als de saus van de stoofschotel met kip niet dik genoeg is, bindt het dan met ongeveer 1,5 eetlepel maizena.

Serveer de stoofschotel met rijst, pasta of brood. Of couscous.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediƫnten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

90 reacties

Nele

Tips om tomaat te vervangen bij allergie?

Laat een bericht achter

Martin

Hoi Brenda, het is een heerlijk recept, alvast gemaakt voor vanavond. Alleen bij mij wordt winterpeen nooit zacht in 60 minuten. Ik heb ze 1 cm dik gemaakt met de mandoline, maar na een uur in de oven op 90 gr nog kneiter hard. Is bij al de stoven waar peen in zit. Is voorkoken misschien beter, of doe ik iets fout?

Laat een bericht achter

Ingrid

Kan dit ook in de slowcooker

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ingrid, ja dat kan prima in dit geval

Will

Kan je ook azijn gebruiken Ipv wijn?

Laat een bericht achter

Willemijn

Appelsap!

A v Deventer

Vandaag deze schotel gemaakt. zag er super uit zoals op de foto en we hadden er zo,n zin in. Maar het was niet wat ik er van had verwacht heel weinig smaak en zoveel vocht. ik heb er nog minder boillon bij gedaan als in het recept stond omdat ik meteen al dacht dat is wel erg veel. Zo jammer. groet Anneke.

Laat een bericht achter

Fred

Staat toch bij eventueel 1,5 eetlepel maizena om de saus de binden

Jonne

Toevallig heb ik alles in huis. Ik ga aan de slag

Laat een bericht achter

Ines

Heb vandaag die schotel klaargemaakt met wat meer wortelen, gewone wortelen, iedereen vond het super lekker , heb er rijst bijgekookt, heb nog over voor morgen, zal nog beter smaken na een nachtje trekken. Bedankt voor het recept.

Cor groenheide

Wat een heerlijk recept is dit Stoofschotel met kip. Ga het vanmiddag gelijk maken. Afzender Cor Groenheide

Laat een bericht achter

Serena

Een van onze favorieten geworden!

Vala

Kan dit ook gemaakt worden met kipfilet?

Laat een bericht achter

Lineke Breukers

Hallo Brenda mag je de kip ook met kipkruiden insmeren

Laat een bericht achter

Carlos

Hallo Brenda, moet ik de kippenbouten eerst ontvellen voor ze gebakken worden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Carlos, in dit geval heb ik dat niet gedaan. Maar als je dat lekkerder vindt kun je dat zeker doen.

Dick

Hoi Brenda, Kan dit ook in de slowcooker? 4 uurtjes bijvoorbeeld?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Dick, dat kan heel goed. In dat geval zou ik wel een bouillonblokje toevoegen, maar geen water.

Niek

waardoor zou u de tomaat vervangen in geval van een allergie voor tomaat?

Laat een bericht achter

Savannah

Hi Brenda, Welke veranderingen moet ik maken om dit in de slowcooker te bereiden? en op welke stand zou dan het beste zijn, auto? Savannah

Laat een bericht achter

Tineke

Net gemaakt,halve liter bouillon is genoeg,en ik kon maar 4 grote bouten kwijt in een grote stoofpan.ruikt heerlijk en de smaak is zalig,straks met pandanrijst en sperzie boontjes,thnks voor dit heerlijke recept,heb er wel gedroogt pepertje doorgedaan en iets gebonden,groetjes een lekkerbek

Laat een bericht achter

Reinier

Vanavond dit recept gemaakt op een vuurschaal met een gietijzeren ketel op houthaard. Was heerlijk een aanrader. Je moet er wel de tijd voor nemen, maar we hebben ervan genoten.

Laat een bericht achter

Ineke van Eldijk

Beste Brenda De tomatenblokjes voeg je die met of zonder de sap toe.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De tomatenblokjes gaan samen met het sap in de stoofschotel

jos

Beste Brenda, Gisteravond gemaakt. Ik heb alleen de wortel en courgette verdubbeld. Vandaag gegeten, echt superlekker. Geweldig recept ga ik zeker vaker maken. Jos

Laat een bericht achter

Michel

Heb de schotel ook gemaakt, volgende keer een dag later pas eten, zit de smak er nog beter in. De schotel smakte waanzinnig lekker ga deze zeker meer maken. groetjes michel

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk om te horen Michel!

Michel

Beste Brenda ik heb hem gisteren gemaakt en zeg, WAANZINNIG LEKKER, heb wel geleerd dat ik de volgende keer een dag tevoren maak, want nu een dag later ruik hij nog lekkerder. Deze resept ga ik zeker nogmaals maken. B.V.D Michel.

Laat een bericht achter

Jeannette

Op hoeveel graden zet je de oven voor het stoven?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dit geval heb ik de oven niet gebruikt.

Angelique

Kan dit ook in de slowcooker?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Yes, dat kan! Bereidingstijd is in dat geval wel langer

Richard van der Molen

Ben benieuwd of je deze stoof ook met rode wijn kan maken, wat meer als Coq au Vin Groeten Richard

Laat een bericht achter

Rebecca

Gisteren gemaakt, was heerlijk!

Laat een bericht achter

Jacinta

Vandaag de stoofschotek gegeten (gister gemaakt) Erg lekker, helaas had ik niet voorgeproefd we vonden het gerecht flauw. Ondanks vooraf gezouten gepeperde kippenpoten ipv 750 heb ik 500 ml kippenbouillion gebruikt. Ik had er nog gekookte sperzieboontjes naast Verder echt een aanrader.

Laat een bericht achter

Sita drost

ik Zou het fijn vinden als het aantal kalorien bij gerechten vermeld werd.

Laat een bericht achter

Astrid

Gisteravond gemaakt en echt een aanrader,rook al fantastisch maar de smaak was echt grandioos

Laat een bericht achter

Maaike

Heb deze gisteren gemaakt, echt heerlijk!!

Laat een bericht achter

Eva

Waarom staan er nooit voedingswaarden bij?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Omdat ik de voedingswaarde van mijn recepten niet bereken

Hay

Al 2 keer klaar gemaakt en het is heerlijk. Lekker makkelijk.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om te horen Hay!

Helga

Breda, het was heerlijk samen genoten van deze heerlijke stoofpot

Laat een bericht achter

Mieke

Heerlijk stoofpotje! Ik doe er alleen nog chorizo en creme fraiche bij en bindt het geheel nog wat met bloem i.p.v. maizena.

Laat een bericht achter

Rob

Hoi. Enkele weken geleden gemaakt, heerlijk. Vandaag nogmaals maar met eigen twist. Een mespuntje gedroogde chili tijdens het stoven. Als de poten gaar zijn het vlees er vanaf plukken en terug de saus in, dan een scheut worchester saus erin en een eetlepel bruine suiker. Heerlijk, een blijvertje

Laat een bericht achter

Mieke

Lekkere smaakmaker met die worchester saus.

Bart

Hallo Brenda Vanavond jou recept gemaakt en was aangenaam verrast met een smaakvol eindresultaat. Wat ik wel iets anders heb gedaan is de paprika vooraf in hete olie aanbakken en samen met de champignons aan het einde van de stooftijd pas toegevoegd. Daardoor behoud de paprika nog een beetje knapperigheid. Afgezien daarvan, een heerlijk gerecht en zeker voor herhaling vatbaar. Dank je wel hiervoor.

Laat een bericht achter

Patricia Blad

Beste Brenda, Ik wil graag dit gerecht maken. Lijkt mij erg lekker. Alleen vind ik het zonde om een fles wijn te kopen voor 30 ml. Ik drink verder geen wijn. Kan ik dit vervangen door iets anders. Groetjes Patricia Blad

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt ook (extra) bouillon toevoegen. In dit geval zou ik gaan voor kippenbouillon.

Cees Schouten

Vanwege een nieuwe pan (cast iron) (ben half aan het overstappen op gietijzer, het is even wennen maar zalig om mee/in te koken/bakken) was ik op zoek naar een stoofrecept met kip. Ik heb anderhalve kippenvleugels. En hier kan ik wel wat mee. Helaas kan ik geen foto uploaden van m'n nieuwste gietijzeren aanwinst. Ik zal de vleugels dus eerst aanbakken en daarna overzetten naar de gietijzeren 'pot' van 5 liter. En vervolgens jouw recept verder volgen. Heb er zin. Kijk al uit naar morgen, zaterdag. :) Groetjes, Cees

Laat een bericht achter

Viviane

Dat ziet er heel lekker uit - ik ga het onmiddellijk proberen. Smakelijk en bedankt.

Laat een bericht achter

Coosjuh

Deze stoof ondertussen al zon 5x gemaakt en het is echt heerlijk. Ik maak precies bovenstaande hoeveelheid maar vind 750 ml bouillon wel veel te veel. Bij 500 vind ik de saus zelfs nog vrij dun. Bij deze hoeveelheid heb ik wel te veel maar maak er de volgende dag "pulled chicken" van en dan met toast of stokbrood bij de lunch. Bijna nog lekkerder;) Nu op naar de markt om weer lekker de verse spullen in te slaan om dit vandaag (en morgen;))weer op tafel te zetten

Laat een bericht achter

Bettie

Ziet er heerlijk uit! Kan ik dit gerecht ook met groentebouillon maken? Bedankt en ga zo door!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt de bouillon vervangen door groentebouillon.

Mo

Ik ga NU de ingredienten kopen. Heerlijk als mn zusje morgen komt eten met de kids. Thanks voor het posten van je recept!

Laat een bericht achter

Muriel

Hi Brenda, Als ik het gerecht voor 2-3 personen maak, is het slim om de stooftijd dan ook te verkorten? Groetjes, Muriel

Laat een bericht achter

marianne

Kan dit ook gemaakt worden met kipfilet? liever niks met bot in mn eten.....

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan ook

Jennifer

Mijn pan staat nu op het vuur. Het ruikt in ieder geval al erg lekker

Laat een bericht achter

Jolanda

Was echt verrukkelijk!! Je recepten zijn eenvoudig te maken, maar puur genieten.

Laat een bericht achter

celine

Kun je de tomatenblokjes uit blik ook vervangen voor verse tomaten?

Laat een bericht achter

Nathalie

Was lekker alleen met met de hoeveelheid water te waterig. Met 200 ml minder is het beter. Verder zie ik iedere keer lekkere gerechten voorbij komen.

Laat een bericht achter

Thea

Hallo, ziet er heerlijk uit. Nu zoek ik een stoofschotel recept voor 10 personen, maar is het ook mogelijk om deze schotel te maken met kipfilet (ipv kippenbouten) ? Groetjes Thea

Laat een bericht achter

Desiree

zou ik het ook kunnen invriezen? Ik ben de enige kipliefhebber in dit gezin, en vind het niet de moeite waard om iets zo lang op het vuurt te zetten voor 1 persoon.

Laat een bericht achter

Carla

Omnomnom, dat klinkt goed! Ik ga het binnenkort uitproberen (misschien zelfs voor mijn ouders, die lusten normaal bijna alleen maar hollandse pot)

Laat een bericht achter

Nikki

Haajj wat voor een witte wijn gebruik je ?

Laat een bericht achter

Judith

Ha Brenda, Heerlijk gegeten van deze stoofschotel. Voor herhaling vatbaar, en nog gezond ook:) Bedankt voor het recept! Groetjes en succes met je blog! Judith

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

He, wat leuk Judith, goed om te horen :)

Muriel

Hi Brenda, Ziet er heerlijk uit! Vraagje.. ik heb niet zo'n mooie pan zoals die jij gebruikt heb. Wat voor pan kan ik er verder voor gebruiken? Een grote 'gewone' pan? Of hapjespan? Die laatste lijkt me te laag... Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Muriel, ik ben bang dat een gewone pan gaat aankoeken maar je kunt het natuurlijk altijd proberen. Of heb je een hapjespan met anti aanbaklaag? Of Anders misschien een wok?

Barbara

Ik ga het vanavond maken, zo heb wat om naar uit te kijken op deze blue monday!

Laat een bericht achter

Dorina

Hallo Brenda, ik ga zo de stoofschotel kip maken. Nou is mijn vraag wanneer moet je het blik met tomatenblokjes toevoegen? Groet Dorina

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Gelijk met de bouillon :)

Nienke

Ik zie op de foto ook champignons, maar die staan niet bij de ingrediƫnten, klopt dat? Neem aan dat ik elke groente naar keus erbij kan doen?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat scherp van je Nienke! Op het aller aller laatste moment voor ik de foto nam besloot ik nog champignons toe te voegen. Heb het er inmiddels bijgezet :) Je kunt met de groenten lekker variƫren.

Mindy

Hi Brenda! Dit lijkt me zo lekker, ik ga dit zsm maken! Jum :) Ik ben alleen niet bekend met stoofpotjes, dus ik vraag me af of het erg is als de kip half op elkaar gestapeld wordt tijdens het stoven (aangezien het oppervlak van mijn pan te klein is voor 6 stuks kippenbouten)? Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Opstapelen is niet erg, de kip moet wel in het vocht blijven. Zorg ervoor dat het niet bovenop ligt zonder de saus.

trudi

Net de stoofschotel met kip gemaakt. Lekker in de oven gestoofd, en hij smaakt verrukkelijk. Doe er spercieboontjes en rijst bij. Kan niet wachten tot vanavond! Ik laat hem nog lekker pruttelen in de oven, wordt alleen maar lekkerder.

Laat een bericht achter

diana

Hallo Brenda, ik heb de stoofschotel met kip gisteren gemaakt en wij vonden het een ontzettende lekkere schotel. Weinig voorbereidingen, en een heerlijke geur tijdens het pruttelen! dit komt vaker op tafel. Bedankt voor dit recept

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Diana, tnx!

Marleen

Staat nu te pruttelen voor morgen......... Ruikt zalig! Thanks

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oehhh geniet er van!

Emma

Deze kip spreekt mij erg aan! Ga ik zeer binnenkort eens maken!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk meiden! Ik hoop dat hij bij jullie ook zo goed in de smaak zal vallen :)

Sarah

Het ziet er heerlijk uit, perfect voor deze tijd van het jaar!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan gaat deze stoofschotel er ook vast in.. :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op