Ga naar de inhoud

Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti

Italiaanse kip in tomatensaus. Eenvoudig pastarecept met een verrukkelijke saus. Je maakt hem in de slowcooker, of in een stoofpan.

10 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Slowcooker of stoofpan
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Bereiding slowcooker

Stap 1
Verdeel de tomatenblokjes en passata in de slowcooker. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.
2
Stap 2
Doe de teentjes knoflook, gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door.
3
Stap 3
Leg de kip in de saus en verwarm 1 uur op high en 2 uur op low.

Bereiding stoofpan

1
Stap 1
Fruit de knoflook kort in olie. Doe hierna de tomatenblokjes en passata in de pan. Meng de maïzena met een beetje water tot een papje en roer dit ook door de tomatensaus.
2
Stap 2
Doe gedroogde basilicum en zout en peper erbij en roer door. Breng de saus aan de kook en zet het vuur hierna op medium tot laag. Leg de kipfilet in de pan en verwarm dit 30 minuten mee, tot de kip gaar is.

Verdere bereiding

1
Stap 1

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
Stap 2

Haal de kip uit de saus en snijd in stukken.

3
Stap 3

Roer de crème fraîche en verse basilicum door de saus. Verwarm dit nog even kort mee en roer door elkaar. Roer de gekookte spaghetti door de saus.

4
Stap 4
Verdeel de spaghetti over de borden en leg de kip erbij. Bestrooi met verse basilicum en Parmezaan.

Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dit recept voor Italiaanse kip in tomatensaus met spaghetti is simpel, en super lekker. Het bleek namelijk één van de lekkerste pastasauzen die ik heb gemaakt. Ik maakte het in de slowcooker, maar je kunt ook een stoofpan gebruiken.

Basilicum kip in tomatensaus

Italiaanse kip in tomatensaus

Italiaanse kip in tomatensaus is simpel om te maken, en super lekker. In feite doe je ingrediënten voor de saus (tomatenblokjes en passata) in de pan. Hier voeg je smaakmakers en kip aan toe en dan laat je de warmte het werk doen. Spaghetti koken we in een aparte pan. Als de kip gaar is halen we deze uit de saus en voeg ik nog crème fraîche en verse basilicum toe. Hier roeren we de spaghetti toe en dan is de Italiaanse kip in tomatensaus klaar.

Het fijne aan bereiding in de slowcooker (klik hier voor meer slowcooker recepten) is dat de saus door het langzame garen heel veel smaak krijgt. Daarbij wordt de kip boterzacht en mals. Maar bereiding in de stoofpan kan natuurlijk ook, hieronder heb ik deze bereidingswijze ook toegevoegd bij het recept.

De pastasaus bevat weinig tot geen groenten. Voeg bijvoorbeeld gebakken courgette of Italiaanse roerbakgroenten toe aan de saus. Of serveer met een groene salade.

Basilicum kip in tomatensaus

Basilicum kip in tomatensaus

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Saskia

Deze saus is top. Heb het alleen wat aangepast: chorizo, courgette en wat chilipepers erdoor in plaats van de kipfilet. Staat minimaal één keer per maand op het menu. Bedankt!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op