Heb je trek in een makkelijke maaltijd of frisse salade? Of zoek je een lekker fris bijgerecht voor bij de barbecue? Ga dan voor deze caprese pastasalade!
Vorige weekend heb ik genoten van heerlijk zomerweer. Er is dan ook flink gebruik gemaakt van de barbecue, drie keer barbecuen in een weekend is niet veel toch? ;) Zo werd ook spontaan de eerste barbecue in onze nieuwe tuin georganiseerd. Ik vind het lekker om een paar frisse salades bij de barbecue te serveren, dus ook deze keer ging ik weer aan de slag met een paar lekkere opties. Een van die opties was deze frisse caprese pastasalade.
Caprese pastasalade
Doordat ik vorige week een artikel met 5x caprese deelde (klik hier om het terug te lezen) zat ik nog helemaal met caprese in mijn hoofd. Voor ik het wist had ik mozzarella, tomaten en basilicum in mijn winkelmandje liggen. Om er een complete salade van te maken besloot ik gekookte pasta toe voegen, de salade maakte ik af met balsamico-azijn. Altijd goed, de salade was een groot succes. En de barbecue ook trouwens.
Het fijne aan deze salade is dat je hem goed kunt voorbereiden en bijvoorbeeld ook mee kunt nemen naar je werk.
Caprese pastasalade
Ingrediënten
- 250 gram fusilli
- 3 eetlepels pijnboompitjes
- 3 rijpe tomaten
- 2 handjes verse basilicum
- 1/4 krop ijsbergsla
- 1 bol buffel mozarella
- 2,5 eetlepel goede balsamico azijn
- zout en peper
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en basilicum fijn.
- Snij de mozzarella ook in blokjes en de ijsbergsla fijn.
- Meng de gekookte pasta met de balsamico azijn, en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Meng de pasta met de blokjes tomaten, verse basilicum, ijsbergsla en de mozzarella.
- Verdeel tot slot de geroosterde pijnbompitjes door de salade.
