Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Caprese pastasalade

Caprese pastasaladeHeb je trek in een makkelijke maaltijd of frisse salade? Of zoek je een lekker fris bijgerecht voor bij de barbecue? Ga dan voor deze caprese pastasalade!

Vorige weekend heb ik genoten van heerlijk zomerweer. Er is dan ook flink gebruik gemaakt van de barbecue, drie keer barbecuen in een weekend is niet veel toch? ;) Zo werd ook spontaan de eerste barbecue in onze nieuwe tuin georganiseerd. Ik vind het lekker om een paar frisse salades bij de barbecue te serveren, dus ook deze keer ging ik weer aan de slag met een paar lekkere opties. Een van die opties was deze frisse caprese pastasalade.

 

Caprese pastasalade

Doordat ik vorige week een artikel met 5x caprese deelde (klik hier om het terug te lezen) zat ik nog helemaal met caprese in mijn hoofd. Voor ik het wist had ik mozzarella, tomaten en basilicum in mijn winkelmandje liggen. Om er een complete salade van te maken besloot ik gekookte pasta toe voegen, de salade maakte ik af met balsamico-azijn. Altijd goed, de salade was een groot succes. En de barbecue ook trouwens.

Het fijne aan deze salade is dat je hem goed kunt voorbereiden en bijvoorbeeld ook mee kunt nemen naar je werk.

Caprese Pastasalade, recept, BrendaKookt

Caprese pastasalade

25 minuten

Ingrediënten

 • 250 gram fusilli
 • 3 eetlepels pijnboompitjes
 • 3 rijpe tomaten
 • 2 handjes verse basilicum
 • 1/4 krop ijsbergsla
 • 1 bol buffel mozarella
 • 2,5 eetlepel goede balsamico azijn
 • zout en peper

Bereiding

 • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
 • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de tomaten in blokjes en basilicum fijn.
 • Snij de mozzarella ook in blokjes en de ijsbergsla fijn.
 • Meng de gekookte pasta met de balsamico azijn, en breng op smaak met een beetje zout en peper.
 • Meng de pasta met de blokjes tomaten, verse basilicum, ijsbergsla en de mozzarella.
 • Verdeel tot slot de geroosterde pijnbompitjes door de salade.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Dori 2 juni 2017 om 09:37

  Waar komt eigenlijk de naam caprese vandaan want ik verwachtte eigenlijk kappertjes in de salade

 2. Marja 2 juni 2017 om 15:40

  Wat een goed idee! Ik had gister pastasalade met Riso pasta. Dat lijkt veel op rijst. Maar ik had er wel veel door gedaan. Dat van jou is veel makkelijker, daar zit niet zoveel extra snijwerk in. In de mijne wel. Ik bewaar je idee goed, voor de volgende keer. Het lijkt me namelijk erg lekker. Ik had parmezaan schaafsel, maar buffelmozzarella is waarschijnlijk zeker zo lekker ivm het romige. Bedankt voor de tip!
  Groetjes, Marja. ?????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept