Mexicaanse nachodip

Snelle nacho dip koudDeze dip is een topper op ieder feestje. Zodra je de schalen met deze Mexicaanse nachodip op tafel zet duiken je gasten er in.

Mijn schoonzusje heeft deze dip al op menig feestje op tafel  gezet. Iedere keer denk ik weer: deze moet ik ook eens maken. Het kwam er telkens niet van, tot we ons housewarming-feestje gaven. En ook deze keer was de nachodip een hit! Het fijne aan deze dip is dat je hem van te voren kunt bereiden. Zo hoef je hem tijdens het feestje alleen nog maar op tafel te zetten. Tip: zorg wel dat je voldoende nacho’s op voorraad hebt!

Ik heb eerder een nachodip met jullie gedeeld, dat was een andere variant met daarbij ook avocado. Klik hier om het recept te bekijken.

Mexicaanse dip nacho

Mexicaanse nachodip met tomaat en paprika

Mexicaanse nachodip

20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram roomkaas
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 ui
  • 150 ml tacosaus ik nam de tacosaus naar dit recept
  • 3 tomaten
  • halve gele paprika
  • halve rode paprika
  • 4 stengels lente ui

    Extra benodigd: een schaal met een afmeting van 25 x 20 cm

      Bereiding

      • Snipper de ui fijn en roer dit met de roomkaas en mayonaise door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van je schaal. Verdeel hierover de tacosaus.
      • Snijd de paprika in blokjes en de lente ui in ringen. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd ze ook in blokjes. Verfdeel dit als laatste over de nachodip.
      • Serveer de Mexicaanse nachodip met nacho's.

      Tip: Wil je de dip bewaren? Dat kan! Dek de schaal af met een deksel of huishoudfolie en bewaar het in de koelkast.

        | Afdrukken

         


        Brenda Hoff
        Brenda Hoff
        Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
        1 comment

        Geef een reactie

        Misschien vind je dit ook leuk