Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Cheeseburger op een stokje met spek

Cheese burger spiesjesGehaktballetjes doen het altijd goed op feestjes. Deze keer zijn het niet zomaar gehaktballetjes maar een mini cheeseburger op een stokje met spek.

Ook ik zoek op pinterest naar hapjes als ik een feestje geef. En ineens zag ik op mijn scherm een super leuk hapje voorbij komen: een cheeseburger op een stokje. Ik wist meteen dat ik dat op ons feestje ging serveren.

Zoals ik al vermoedde vlogen de spiesjes van mijn schaal, iedereen vond ze lekker. Dit hapje bevat alles van een cheeseburger in het mini, behalve het broodje. Doordat het gehaktballetje (de mini hamburger) en de spek warm aan de prikker wordt geregen gaat het kaas hiertussen een beetje smelten. Dat maakt de spiesjes nog lekkerder.

Serveer jij deze hapjes op je feestje?

Burger spiesjes

Cheeseburger op een stokje met spek

Cheeseburger op een stokje met spek

40 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt ik neem rundergehakt
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 theelepel pikante paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • zout en peper
  • half ei
  • halve eetlepel ketchup
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • boter om in te bakken

    Plus:

    • 4 plakjes spek
    • 5 cherrytomaatjes
    • 10 stukjes ijsbergsla
    • 2,5 plakje cheddarkaas

    Extra benodigd: 10 prikkers

      Bereiding

      • Snipper de ui en pers de knoflook. Meng de ingrediënten voor de balletjes met elkaar en kneed dit goed door. Draai hier 10 gehaktballetjes van.
      • Verwarm olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes hier in om en om gaar.
      • Verwarm een andere koekenpan op het vuur zonder boter of olie en bak hier de spek krokant. Snijd of breek de spek in stukken. Halveer de cherry tomaatjes.
      • Prik de aan ieder prikkertje een half tomaatje gevolgd door een stukje sla, een stukje spek, kaas en tot slot een gehaktballetje.
      • Serveer de hapjes direct nadat je ze aan de spiesjes hebt geregen.

      Tip: Wil je de hapjes voorbereiden? Bak de gehaktballetjes aan en de spek krokant. Bewaar dit en warm het voor het serveren nog even kort op.


        Deel dit bericht:

        Share on facebook
        Share on twitter
        Share on whatsapp
        Share on email
        Reacties

        3 Reacties

        1. Lesley-Anne 8 augustus 2017 om 21:46

          Ziet er lekker uit ? Als ik de balletjes van tevoren maak hoe warm ik ze dan het beste op zonder dat ze droog worden?

        2. Birte 14 augustus 2017 om 23:06

          Ik heb zeker 4 keer moeten kijken waar die cheesecake nou was gebleven… Fout gelezen, haha. Als cheeseburger ziet het er veel beter uit.

        3. Annelies 18 augustus 2017 om 07:43

          Wat een super leuk hapje! Die ga ik zeker onthouden voor de volgende verjaardag.
          Ben elke verjaardag toch op zoek naar hapjes en wil niet elke verjaardag hetzelfde, al zijn er wel echt een paar succes hapjes tussen die elke verjaardag terug komen zoals jouw carpaccio hapje met rosbief

        Leave A Comment

        Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

        Beoordeel recept