Gevulde courgette met roze zalm

Gevulde gourgette met roze zalm en geitenkaas met tomaatgesponsord artikelEr staat vandaag een lekker receptje met roze zalm op het menu. Een gevulde courgette met zalm, tomaat én geitenkaas. Én ik geef je een update over de bloginsiders actie.

Na mijn broodje Salmon Melt is het tijd om de roze zalm bij de avondmaaltijd te eten. Roze zalm uit blik is namelijk niet alleen lekker op een broodje of toastje, maar kun je ook heel goed verwerken in de avondmaaltijd.

Deze keer heb ik de zalm verwerkt in een gevulde courgette. Samen met geitenkaas, tomaat, paprika en een beetje peper vormt het een lekkere vulling voor de courgette. Het resultaat is een licht gerechtje, ideaal voor op een mooie zonnige dag.

Gevulde courgette met zalm en geitenkaas

Niet alleen ik ben met de roze zalm van Princes aan de slag gegaan, maar jullie ook! In mijn vorige artikel konden jullie je aanmelden om te experimenteren met Princes roze zalm. Op social media ben ik onder #kokenmetprinces al heerlijke gerechten tegengekomen zoals gevulde tacotubs, salmonrolls, spicy salmon salade met gember en kokos dressing en Thaise zalmkoekjes. Zo tof dat jullie de gerechten ook mooi op de foto zetten. Dat wordt lastig kiezen als ik een winnaar moet kiezen.

Princes Zalm recepten

Zo zie je maar dat je met de roze zalm uit blik heel veel kanten op kunt. Zelf heb ik altijd een paar blikjes roze zalm (maar bijvoorbeeld ook tonijn) in huis. Je kunt er zoveel kanten mee op, het komt altijd van pas. Het bevat goede vetten (omega 3 vetzuren) en voldoet aan het MSC keurmerk, hiermee zet Princes zich in voor het bevorderen van duurzame visvangst.

Volgende week deel ik het recept met roze zalm dat bij ons thuis favoriet was, én maak ik de winnaar van het weekendje weg bekend. Scroll naar beneden voor mijn receptje van de gevulde courgette met zalm.

Courgette gevuld met roze zalm

Gevulde courgette met zalm

Gevulde courgette met roze zalm

20 minuten
+ 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 tomaat
  • halve gele paprika
  • 200 gram Princes roze zalm uit een blikje
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • snuf peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal (waar de courgettes in de lengte in passen) in.
  • Halveer de courgettes over de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Snijd de zaadlijsten fijn en plaats dit in een kom.
  • Verwijder de zaadlijsten van de tomaat. Doe de zaadlijsten weg, snijd de rest in blokjes. Snijd de paprika ook in blokjes. Verwijder het vel en de graten uit de roze zalm. Verbrokkel de geitenkaas.
  • Meng de blokjes tomaat en paprika, roze zalm en geitenkaas met de zaadlijsten van de courgettes. Verdeel dit mengsel over de vier uitgeholde gehalveerde courgettes.
  • Plaats de gevulde courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de gevulde courgettes met gekookte rijst of couscous.
Pin dit recept
Afdrukken

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Princes, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk