Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snelle kaneelcake

Yum, tijd voor een heerlijke herstcake! Het is een snelle kaneelcake, deze schuif je binnen no time in de oven, ideaal als je weinig tijd hebt.

Misschien herken je deze lekkere kaneelcake wel van de foto hier rechts in de sidebar. Toen Juliette van Lief Klein Gelukt Fotografie foto’s kwam maken voor mijn blog wilde ik even snel iets klaarmaken zodat ik ook op de foto gezet kon worden terwijl ik aan het koken was. Ik besloot snel deze kaneelcake in elkaar te draaien.

Het was een beetje een gok, ik heb eerder een cake als deze gemaakt maar het recept niet bewaard. Maar het resultaat was super lekker, een ideale cake voor in de herfst of winter. Daarom kon ik het niet laten dit receptje ook snel met jullie te delen.

De cake bommetje vol smaak, en dat komt natuurlijk door de kaneel. Als ik kaneel ruik dan denk ik direct aan koude en regenachtige dagen en onder een dekentje op de bank zitten. Heerlijk! Voor wie ga de kaneelcake bakken?

Kaneelcake

Snelle kaneelcake

Snelle kaneelcake

15 minuten
+ 50 minuten
16 stuks

Ingrediënten

  • 230 ml olie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 230 ml melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 375 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snuf zout

Voor de topping:

  • 230 ml bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram roomboter

Extra benodigd:

  • Brownievorm met afmeting van 21 x 21cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 C en vet het bakblik in.
  • Mix in een grote kom de olie met eieren, vanille en melk. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder en zout. Mix beide mixen vervolgens door elkaar.
  • In een andere kom maak je de topping door de bruine suiker en kaneel doorelkaar te roeren.
  • Smelt de boter voor de topping in een steelpannetje op laag vuur..
  • Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het kaneelmengsel over. Spatel vervolgens de rest van het beslag over de kaneel en daarover de tweede helft van de kaneeldopping.
  • Maak de cake af door de gesmolten boter erover te verdelen.
  • Bak de cake 50 minuten in de oven.
  • Laat de cake voor het aansnijden afkoelen.

Snelle kaneelcake

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

  1. Mirjam 13 oktober 2017 om 09:06

    Hmmmm. Lijkt mij heerlijk maar ik hou alleen niet zo van olie in baksels. Die kan ik toch ook vervangen door boter en die boter dan laten smelten?

    1. Brenda Kookt 14 oktober 2017 om 09:36

      Ik vind dat ook altijd spannend, als ik olie toevoeg. Je kunt proberen om inderdaad gesmolten boter te gebruiken.

  2. Elize 13 oktober 2017 om 09:31

    Hij ziet er heerlijk uit zeg! Ik kan hem bijna ruiken hier :)

    1. Brenda Kookt 14 oktober 2017 om 09:30

      Lekker he, ben gek op de geur van kaneel. Zeker als het uit de oven komt

  3. Lianne 13 oktober 2017 om 14:24

    Mmm, ik kan de kaneel bijna ruiken, echt een heerlijke herfstcake, alhoewel het nu prachtig weer is! :)

  4. Desiree 13 oktober 2017 om 17:17

    Kun je de kristalsuiker ook vervangen door kokosbloesemsuiker of stevia of een mix hiervan ?

    1. Brenda Kookt 14 oktober 2017 om 09:29

      Hoi Desiree, in dat geval denk ik dat kokosbloesemsuiker het dichtst bij kristalsuiker komt. Maar ik heb er geen ervaring mee, dus kan niet garanderen dat het resultaat hetzelfde zal zijn

  5. Linda 13 oktober 2017 om 21:12

    Mm, lekker!Wat voor olie kan ik het best gebruiken?

    1. Peter 14 oktober 2017 om 10:53

      Die vraag had ik eigenlijk ook…

  6. Petra 15 oktober 2017 om 11:44

    Weer zo’n heerlijk baksel! Heb het gisteren gemaakt en het was een succes! Ik heb zonnebloemolie gebruikt en omdat mijn man ook erg houdt van amandelspijs, heb ik als tussenlaag een dun laagje amandelspijs, iets verdund met ei, uitgesmeerd en meegebakken. Heerlijke smeuige cake! Deze komt vaker op tafel!! Bedankt voor het recept.

  7. Annet 27 oktober 2017 om 16:34

    De cake staat nu in de oven, ik ben benieuwd!
    Kleine opmerking: de kinderen hebben mij hier geholpen met het voorlezen van het recept. 230 ml bruine suiker ??? Ik heb maar aangenomen dat het 230 mgr moest zijn ;-)

  8. Grace 12 september 2018 om 15:42

    Welke olie gebruik je voor deze cake? En bij de topping hebben we het dan over 230gr bruine suiker?

  9. Tilly 16 januari 2021 om 15:08

    2 sterren
    Ik vond de taart helaas tegenvallen. Heb het gister gemaakt. De cake was te droog naar mijn smaak en TE zoet. De verhouding cake en topping waren niet in balans, heb het recept 1 op 1 aangehouden.

    1. Brenda Hoff 26 januari 2021 om 15:10

      Het is inderdaad een erg zoete cake tilly, jammer dat hij niet naar je smaak was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept