Yum, tijd voor een heerlijke herstcake! Het is een snelle kaneelcake, deze schuif je binnen no time in de oven, ideaal als je weinig tijd hebt.
Misschien herken je deze lekkere kaneelcake wel van de foto hier rechts in de sidebar. Toen Juliette van Lief Klein Gelukt Fotografie foto’s kwam maken voor mijn blog wilde ik even snel iets klaarmaken zodat ik ook op de foto gezet kon worden terwijl ik aan het koken was. Ik besloot snel deze kaneelcake in elkaar te draaien.
Het was een beetje een gok, ik heb eerder een cake als deze gemaakt maar het recept niet bewaard. Maar het resultaat was super lekker, een ideale cake voor in de herfst of winter. Daarom kon ik het niet laten dit receptje ook snel met jullie te delen.
De cake bommetje vol smaak, en dat komt natuurlijk door de kaneel. Als ik kaneel ruik dan denk ik direct aan koude en regenachtige dagen en onder een dekentje op de bank zitten. Heerlijk! Voor wie ga de kaneelcake bakken?
Snelle kaneelcake
Snelle kaneelcake
Ingrediënten
- 230 ml olie
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 230 ml melk
- 200 gram kristalsuiker
- 375 gram bloem
- 3 theelepels bakpoeder
- snuf zout
Voor de topping:
- 230 ml bruine suiker
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram roomboter
Extra benodigd:
- Brownievorm met afmeting van 21 x 21cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 C en vet het bakblik in.
- Mix in een grote kom de olie met eieren, vanille en melk. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder en zout. Mix beide mixen vervolgens door elkaar.
- In een andere kom maak je de topping door de bruine suiker en kaneel doorelkaar te roeren.
- Smelt de boter voor de topping in een steelpannetje op laag vuur..
- Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het kaneelmengsel over. Spatel vervolgens de rest van het beslag over de kaneel en daarover de tweede helft van de kaneeldopping.
- Maak de cake af door de gesmolten boter erover te verdelen.
- Bak de cake 50 minuten in de oven.
- Laat de cake voor het aansnijden afkoelen.
