Snelle kaneelcake

Yum, tijd voor een heerlijke herstcake! Het is een snelle kaneelcake, deze schuif je binnen no time in de oven, ideaal als je weinig tijd hebt.

Misschien herken je deze lekkere kaneelcake wel van de foto hier rechts in de sidebar. Toen Juliette van Lief Klein Gelukt Fotografie foto’s kwam maken voor mijn blog wilde ik even snel iets klaarmaken zodat ik ook op de foto gezet kon worden terwijl ik aan het koken was. Ik besloot snel deze kaneelcake in elkaar te draaien.

Het was een beetje een gok, ik heb eerder een cake als deze gemaakt maar het recept niet bewaard. Maar het resultaat was super lekker, een ideale cake voor in de herfst of winter. Daarom kon ik het niet laten dit receptje ook snel met jullie te delen.

De cake bommetje vol smaak, en dat komt natuurlijk door de kaneel. Als ik kaneel ruik dan denk ik direct aan koude en regenachtige dagen en onder een dekentje op de bank zitten. Heerlijk! Voor wie ga de kaneelcake bakken?

Kaneelcake

Snelle kaneelcake

Snelle kaneelcake

15 minuten
+ 50 minuten
16 stuks

Ingrediënten

 • 230 ml olie
 • 2 eieren
 • 1 theelepel vanille extract
 • 230 ml melk
 • 200 gram kristalsuiker
 • 375 gram bloem
 • 3 theelepels bakpoeder
 • snuf zout

Voor de topping:

 • 230 ml bruine suiker
 • 2 theelepels kaneel
 • 50 gram roomboter

Extra benodigd:

 • Brownievorm met afmeting van 21 x 21cm

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 C en vet het bakblik in.
 • Mix in een grote kom de olie met eieren, vanille en melk. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder en zout. Mix beide mixen vervolgens door elkaar.
 • In een andere kom maak je de topping door de bruine suiker en kaneel doorelkaar te roeren.
 • Smelt de boter voor de topping in een steelpannetje op laag vuur..
 • Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het kaneelmengsel over. Spatel vervolgens de rest van het beslag over de kaneel en daarover de tweede helft van de kaneeldopping.
 • Maak de cake af door de gesmolten boter erover te verdelen.
 • Bak de cake 50 minuten in de oven.
 • Laat de cake voor het aansnijden afkoelen.
Pin dit recept
Afdrukken

Snelle kaneelcake


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
12 comments
 1. Hmmmm. Lijkt mij heerlijk maar ik hou alleen niet zo van olie in baksels. Die kan ik toch ook vervangen door boter en die boter dan laten smelten?

 2. Weer zo’n heerlijk baksel! Heb het gisteren gemaakt en het was een succes! Ik heb zonnebloemolie gebruikt en omdat mijn man ook erg houdt van amandelspijs, heb ik als tussenlaag een dun laagje amandelspijs, iets verdund met ei, uitgesmeerd en meegebakken. Heerlijke smeuige cake! Deze komt vaker op tafel!! Bedankt voor het recept.

 3. De cake staat nu in de oven, ik ben benieuwd!
  Kleine opmerking: de kinderen hebben mij hier geholpen met het voorlezen van het recept. 230 ml bruine suiker ??? Ik heb maar aangenomen dat het 230 mgr moest zijn ;-)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk