Kip cordon bleu – basisrecept

Tijd voor weer een lekker basisreceptje. Kip cordon bleu deze keer, omdat het zo’n super lekker stukje vlees is, die je heel goed zelf kunt maken.

Als we AVG eten (aardappelen met vlees en groente) dan hoort daar een lekker stukje vlees bij. Een van mijn favorieten is de kip cordon bleu. Ik houd van dat krokante gepaneerde laagje, de zachte gesmolten kaas die er uit loopt en de ham die voor net dat beetje extra zorgt.

En zelf maken is in dit geval super easy, maar wel extra lekker. Bovendien kun je nu zelf bepalen met welke ham en kaas je de kipfilet vult. In dit basisrecept ga ik voor beenham met extra belegen kaas. Maar je kunt ook juist voor een ham met extra veel smaak gaan zoals Cauburgerham! Qua kaas kun je ook lekker variëren, oude kaas, jonge kaas of wat dacht je van een stukje brie?

Wil je liever een andere cordon bleu met een twist maken? Neem dan een kijkje bij mijn recept voor de lekkere gehakt cordon bleu of ga op de Italiaanse tour met een caprese cordon bleu.

 

Kip cordon bleu – basisrecept

Kip cordon bleu

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets klein of medium
  • 2 plakken ham
  • 6 plakjes kaas ik nam extra belegen
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels panko of paneermeel
  • 2 eieren
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kipfilets dwars door, maar snijd ze net niet helemaal door. Vouw de kipfilets open en sla ze plat met een houten hamer of de achterkant van een koekenpan.
  • Verdeel de bloem, panko (of paneermeel) en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren los.
  • Halveer de plakken ham en rol 1,5 plak kaas in een half plakje ham, zodat de kaas helemaal verpakt is.
  • Leg op iedere opengevouwen kipfilet een pakketje ham. Vouw de kipfilets weer dicht. Haal de dichtgevouwen pakketjes kip eerst door de bloem, klop overtollig bloem er af en vervolgens door de ei. Bedek de gevulde kipfilets vervolgens met een laagje panko.
  • Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en verwarm hier de boter in.
  • Bak de kip cordon bleu's aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur hierna lager en laat de kipfilets zo garen met een deksel op de pan. Draai de kip cordon bleu regelmatig om.
| Afdrukken


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
4 comments
  1. Wat een goed idee om ze zelf te maken, krijg hier nostalgische gevoelens bij van de avg vroeger thuis, maar in de supermarkt vind ik ze totaal onaantrekkelijk. Komt op m’n lijst!

    Op jouw eerste foto lijkt het trouwens net of de kaas niet gesmolten is, klopt dat?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk