Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kip cordon bleu – basisrecept

Tijd voor weer een lekker basisreceptje. Kip cordon bleu deze keer, omdat het zo’n super lekker stukje vlees is, die je heel goed zelf kunt maken.

Als we AVG eten (aardappelen met vlees en groente) dan hoort daar een lekker stukje vlees bij. Een van mijn favorieten is de kip cordon bleu. Ik houd van dat krokante gepaneerde laagje, de zachte gesmolten kaas die er uit loopt en de ham die voor net dat beetje extra zorgt.

En zelf maken is in dit geval super easy, maar wel extra lekker. Bovendien kun je nu zelf bepalen met welke ham en kaas je de kipfilet vult. In dit basisrecept ga ik voor beenham met extra belegen kaas. Maar je kunt ook juist voor een ham met extra veel smaak gaan zoals Cauburgerham! Qua kaas kun je ook lekker variëren, oude kaas, jonge kaas of wat dacht je van een stukje brie?

Wil je liever een andere cordon bleu met een twist maken? Neem dan een kijkje bij mijn recept voor de lekkere gehakt cordon bleu of ga op de Italiaanse tour met een caprese cordon bleu.

 

Kip cordon bleu – basisrecept

Kip cordon bleu

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets klein of medium
  • 2 plakken ham
  • 6 plakjes kaas ik nam extra belegen
  • 3 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels panko of paneermeel
  • 2 eieren
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de kipfilets dwars door, maar snijd ze net niet helemaal door. Vouw de kipfilets open en sla ze plat met een houten hamer of de achterkant van een koekenpan.
  • Verdeel de bloem, panko (of paneermeel) en eieren over drie diepe borden. Roer de eieren los.
  • Halveer de plakken ham en rol 1,5 plak kaas in een half plakje ham, zodat de kaas helemaal verpakt is.
  • Leg op iedere opengevouwen kipfilet een pakketje ham. Vouw de kipfilets weer dicht. Haal de dichtgevouwen pakketjes kip eerst door de bloem, klop overtollig bloem er af en vervolgens door de ei. Bedek de gevulde kipfilets vervolgens met een laagje panko.
  • Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en verwarm hier de boter in.
  • Bak de kip cordon bleu's aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur hierna lager en laat de kipfilets zo garen met een deksel op de pan. Draai de kip cordon bleu regelmatig om.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Linda 17 oktober 2017 om 16:18

    Wat een goed idee om ze zelf te maken, krijg hier nostalgische gevoelens bij van de avg vroeger thuis, maar in de supermarkt vind ik ze totaal onaantrekkelijk. Komt op m’n lijst!

    Op jouw eerste foto lijkt het trouwens net of de kaas niet gesmolten is, klopt dat?

    1. Brenda Kookt 18 oktober 2017 om 07:05

      Ik had de cordon bleu inderdaad iets langer moeten bakken. Dit komt doordat ik oude kaas heb gebruikt. Extra belegen of belegen kaas smelt sneller.

  2. Lawrence 23 april 2018 om 14:18

    Je kunt hier paneermeel (zelf gemaakt van oud wit brood) mengen met vooraf in de pan geroosterde panko, aanradertje!

  3. bj 8 februari 2019 om 18:12

    garen moet hoelang?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept