Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Hartige scones met kaas en bacon

TGIF! Yes, het is alweer vrijdag! Wat vliegen de weken snel voorbij he? Ik vond het tijd om jullie dit weekend eens aan de bak te zetten met deze hartige scones met kaas en bacon.

Ja, je leest het goed! Deze keer geen traditionele scones met clotted cream en lemon curd maar een hartige variant. Bacon (of spek) en kaas doen het altijd goed samen dus het leek mij een goed idee om deze twee te combineren in een lekkere scone, en daarmee worden het automatisch hartige scones.

In plaats van het deeg uit te steken heb ik de scones deze keer gebakken in een muffintray. Handig, het scheelt je een hoop geklieder. De scones worden hierdoor wel iets groter van formaat, maar rijzen tijdens het bakken heel mooi met de vorm van de muffintray mee.

Bij deze hartige scones is het niet nodig om het met een extra topping (zoals de clotted cream) te serveren. Warm en vers ui de oven zijn de hartige scones het lekkerste. Dit eet je bijvoorbeeld als hartig hapje bij een lunch, high tea of bij de borrel.

Wil je liever een andere hartige scone proberen? Neem dan eens een kijkje bij dit recept van hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn.

Hartige scones met kaas en bacon

20 minuten
+ 20 minuten
9 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram koude boter
  • 100 gram bacon blokjes
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • halve theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 ml karnemelk
  • 50 ml olie olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 150 gram geraspte oude kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 200 °C en vet een muffinvorm in.
  • Bak de blokjes bacon in een warme koekenpan rondom aan.
  • Mix de zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en zout. Kneed de mix samen met de boter met je vingers tot een kruimig mengsel.
  • Meng in een andere kom de karnemelk met olie en een ei. Meng dit met het zelfrijzend bakmeel en roer dit goed door. Doe de bacon en kaas er bij en roer nog eens door.
  • Lepel het beslag met een ijslepel in de muffinvormen.
  • Bak de hartige scones 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is. De hartige scones zijn het lekkerste als je ze warm serveert.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Marja 20 oktober 2017 om 15:52

    Hmmm…dit lijkt me heel erg lekker! Ik heb toch liever hartig dan zoet. Hoewel met Clotted Cream en lemoncurd is ook niet te versmaden. Ik ga deze zeker maken als hap(je) bij de borrel als we weer vrienden op bezoek krijgen! Ik weet zeker dat zij dit ook zeer zullen waarderen.
    En dan nog een domme vraag….wat betekent TGIF! nou? Nooit van gehoord, echt niet!
    Hartelijke groetjes en tot een volgende keer,
    Marja

  2. bakliefde 27 mei 2020 om 20:46

    Dit ziet er goed uit! Kan ik dit ook invriezen?

    1. Brenda Hoff 5 juni 2020 om 06:31

      Je kunt de scones ook invriezen. Lekker om ze na het ontdooien nog even kort in de oven op te piepen zodat ze een beetje warm zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept