Filmpje: Hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn
Een lekker hartig hapje, dat zijn deze scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn. Qua beleg hebben deze scones niet veel nodig, een likje naturel roomkaas is voldoende. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je deze lekkere hartige scones maakt. Het is weer een wat anders dat op tafel staat. Toch? Klik hierFilmpje: Hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn
Bewaren
Een lekker hartig hapje, dat zijn deze scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn. Qua beleg hebben deze scones niet veel nodig, een likje naturel roomkaas is voldoende.
In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je deze lekkere hartige scones maakt. Het is weer een wat anders dat op tafel staat. Toch?
Klik hier als je de video niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken!
Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept
Hartige scones met kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn
Bereidingstijd 30 minuten, 30 minuten rusttijd en 12 tot 15 minuten baktijd
Ingrediënten voor 12 scones
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram koude roomboter in blokjes
- 120 ml karnemelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 15 gram zongedroogde tomaat
- takje rozemarijn
- snuf zout
- 1 eidooier
Bereiding
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en het zout. Roer het even door zodat het goed gemengd is. Voeg de roomboter er bij en meng dit tot een kruimelig geheel.
Rasp de Parmezaanse kaas, snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Rits de blaadjes rozemarijn van het takje af en hak deze ook fijn.
Voeg de karnemelk samen met de Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat en rozemarijn bij het deeg en meng dit goed zodat een mooi deeg ontstaat (dit kan ook met de hand gekneed worden). Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op het aanrecht.
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif je werkblad met bloem en leeg het deeg hierop. Verwijder het folie en druk het met je vingers tot een lap van ongeveer 2 cm hoog. Steek cirkels uit het deeg, mijn steker heeft een diameter van ongeveer 6 cm. Leg het uitgestoken deeg op de bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de scones voor ze de oven in gaan met eigeel. Bak de scones in 12 tot 15 minuten af.
Serveer de hartige scones met roomkaas.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
mirjam kempen
hoihoi, kan je deze scones nu ook een dag van te voren maken of eet je ze warm, en zijn ze dan niet meer verse genoeg?
Brenda Kookt
Hoi Mirjam, je kunt ze van te voren maken. Warm opeten hoeft niet, maar is wel erg lekker. Je kunt ze voor het eten nog even kort opwarmen. Lauw-warm is voldoende.
Ianna
Dat ziet er geweldig lekker uit! heel leuk recept!
Brenda Kookt
Dank je Ianna, heel erg lekker ook.. ;)
Ellen
Ik zie altijd die heerlijke recepten van scones, maar ben er nog nooit toe gekomen ze zelf te maken. Ik ga ze nu bovenaan mijn probeerlijstje zetten!
sarah
Dit lijkt mij heerlijk!